Monday, December 18, 2006

How to live in MEAN world

Expressed by Noorita Yusof at 2:33 PM


I tell yew, dun u ever ever mess with me..


Maybe I do look like pendiam shy person, and it's really susah for me to hate person. But once the word benci and marah aku tiba pada sesiapa, it will be last FOREVER.

Mesti cam pelik kan. My entry akhir-akhir ini agak ganas dan penuh kebencian, penuh kutukan, penuh berapi. But one more time I tell yew guys, hidup di dunia yang kejam ini tidak boleh terlalu baik lagi. Sometimes kita harus keluar dari kempompong kesantunan untuk membawa diri. Selamanya ditindas..??? NO WAY!!

Dah banyak kejadian yang aku alami dulu yang menyakitkan hati, menyusahkan jiwa, tapi aku just pendamkan dan I was like 'malas nak layan'.
Tapi kebanyakkan manusia yang hidup di dunia yang fana ini adalah manusia yang jahat, kejam dan tidak pernah puas menyakiti orang lain.

Dan dulu aku selalu memilih untuk menjadi mangsa.
Tapi kini, sorry, you will get back wat you have give!


YES...

Aku sekarang adalah di dalam suatu emosi.

Emosi marah dan sangat geram.




For those yang ingin mengambil tahu cerita aku, just continue.
For those yang malas amik tau. Close this window.


Aku dari kecik (infact maybe dari lahir) adalah seorang yang boleh dikatakan pendiam+pemalu pada orang yg tidak rapat dengan aku. Dan aku selalu merendah diri, buat-buat tak tahu padahal aku tersangat tahu (for those yg suka berlagak serba tau), selalu mengalah (aku adalah sangat malas berdebat. tidak guna dan membuang air liur dan tenaga tekak sahaja. satu masa kebenaran akan terbukti) dan macam-macam lagi la perkara yang aku pilih utk buat bagi mengelakkan pergaduhan dan ketidakpuasan hati orang lain.
(I know, all the sifat murni tu turun dari abah aku. he's such an amazing penjaga hati orang di muka bumi ini. proud of u!).

And atas sebab sifat aku itulah aku ramai kawan ok. Hatta dari orang atasan hinggalah ke tukang kebun sume kawan aku. Aku SANGAT TIDAK SUKA menyakiti hati orang lain. Aku SANGAT TIDAK SENANG HATI jika orang lain tidak senang hati. Even kalo nak makan, lets say aku nak makan ni (dalam hati), tapi kawan aku nak makan tu, aku akan mengalah dan pergi ke kedai jual 'tu' itu. Aku tak suka bila aku cakap aku nak makan 'ni', dan dia ikut aku. Pada aku even dia follow aku, tapi maybe hati dia tak puas kan. And I will keep thinking of this sampai nak makan pon tak selera sangat. Aku tak suka jika kawan aku tak dapat apa dia nak. Oleh sebab itu aku akan mengalah. Always mengalah..

Sama jugak kalo teman kawan aku beli baju. Hatta baju yang dia pilih itu amat tidak cantik dari pandanganku, tapi yet still tanya aku how's the baju, aku akan cakap ok, cantik. Coz y, aku tau dia suka baju tu. Dia just tanya aku utk confirmation sahaja. It's their choice anyway! Citarasa orang tidak sama.
Tapi kalo buruk nak mam tu aku komen la gak. takkan nak bagi kawan kita nampak cam badut right?

And kalau berkata-kata.
Akan aku jaga kata-kata aku setiap kali berbual dengan kawan-kawan atau sesiapa saja.
Takut..
Taknak hati mereka terasa..
Walaupun kadang-kadang aku pon tak setuju dengan apa yg aku kata. (Sounds hypocrite rite?)
tapi itulah aku (hypocrite?? maybe).


dan... macam macam lagilah apa aku buat just untuk MENJAGA HATI ORANG LAIN.


Tetapi....

Tetapi kawan kawan...

Itu adalah dulu...

Ieta yang dulu..

Ieta kat Terengganu..


Selepas aku datang ke kota besar Kuala Lumpur ini.
Untuk study seterusnya bekerja.
Sifat asalku itu sudah tidak releven dipraktikkan lagi.
(I mean untuk orang yang masih tidak kisah untuk berbaik hati dan sebagainya tu terpulang la. Ini aku okay. It's my blog remember..?? Not yours REMEMBER..????)

Aku dapati orang sekitarku mostly are MEAN persons.
Jenis yang.. aku punya sukalah! peduli apa haku!!!

Dengan perangaiku yang merendah diri, jaga hati all that angel's kind hearted tu tidak langsung dihargai.
Yes... Kita harus baik untuk mendapat kebaikan di dunia dan akhirat.
But hey! aku bukan nak merompak orang ke membunuh!
Tak salah okay apa yang aku fikir.
Aku harus punya identiti.
Harus punya harga diri.


Setiap kejadian yang I mean susu dibalas tuba things, aku amati.
Sampai bila ok aku harus mengalah semata-mata nak jaga hati orang lain..???
Macamla diaorang nak jaga hati kau!
They just don even give a damned!

Then.....

started from that....

Aku juga menjadi..

I dun give a damned person.

MUAHAHAHAHHAAHA.....



Adalah berbunyi seperti orang jahat baru lepas buat jahat kan?
ekeke....

jangala takut bang..

aku tak la jahat camtu lagi la...

I am still Ieta, yang kiut comey baik hati tu. (Adalah sikit perasan di sini. I dun give a damned! huehuehueh...)

apa yang aku nak maksudkan dalam entry ni adalah...

adalah menjadi silap besar dan satu bencana.

bagi orang orang yang rasa, cuba, ingin mahupun sudah berbuat jahat, menyakiti hati dan sebagainya pada aku, akan aku balas balik seadilnya pada mereka semula exactly apa yang mereka patut deserved.

aku dah tak peduli.

aku dah tak kisah.

apa saja kau rasa.

apa saja kau fikir.

adalah.... LANTAK!

ekekekeke....



kalau tiba-tiba korang rasa cam tak senang, annoying dengan aku tu.

maka ketahuilah oleh dikau bahawa kau pon buat menda yang sama kat aku.

dan aku pun pernah rasa sama cam kau rasa ni dulu.

ekekeke....

aku just balas balik apa yang kau bagi tu.
(get it Lia?? Get it whoever yang dah kena ngan aku DAM! atas muka? get it????)





what you give.... you get back....... lalala.... (<--scorpion's bebeh!)

3 thoughs.. on "How to live in MEAN world"

m&m said...

yes la ieta... btol la sume tuh... aku dulu camtuh gak... tp kadang2 environment yg mendewasa n menyedarkan kite.... so x yah nak baik2 laa.. kalo baik2 nih selalu kena buli.. sian.. ko kena ganasss skang nih muekekekekekeeee

aznirul said...

omak aii.. ganas sungguh blog kali ni.. sungguh laa aku ketakutan membaca nya.. jap pk jap.. ada ke tak aku sakit kan si ieta ni? hmm..

rasa cam xder ;) kan ieta kan?

elevenapples on December 20, 2006 at 10:05:00 AM GMT+8 said...

ekekek...

m&m: harus kay bertindak begini utk menjamin kesenangan hidup utk membawa diri. kalo tidak takleh survive..

az: hehehe.. az ada rasa apa apa ke.. takde kan. ekee.. dun worry la.. az baikk ..:)

 

You know what.... Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal