Tuesday, December 12, 2006

Nak...Nak...

Expressed by Noorita Yusof at 11:41 AM
Okay...

Hari ini adalah sangat tiada mood untuk mengutuk orang mahupun melibatkan diri di dalam hal ehwal semasa politik yang bergolak.

Hari ini aku berselera untuk menyenaraikan segala wish list yang ingin kubeli, juga kucapai samada esok, lusa ataupun bila-bila. yang pasti harrus dicapai.. ngengenge...



Wish list utk baby sofiya nomey nomey..~

(keperluan baby sofiya adalah berada di dalam senarai paling atas ketika ini dan selama lamanya..)

- more baju skirt skirt yang kiuts.

- more baju titun yang comey + amat selesa.

- more topi-topi beraneka kaler dan bentuk. (harus kay untuk dipadankan dengan baju).

- more setokin yang renda-renda untuk gi wedding.

- more seluar dalam gambo epal.

- more riben untuk ikat kepala (adalah membuat sendiri semuanya. beli sangat mahal juga tidak cantik. buat sendiri sangat comey sehingga mendapat tempahan pula. ekekeke...)

- white katil bujang ikea for girl yang ada peghadang tepi yang amat kiut seperti aku pula yang ingin terjun di situ.
(katil bujang amat perlu memandangkan sofiya amat lasak dan adalah sangat sempit katil bayi itu untuk beliau membuat pusingan mahupun summersault di dalamnya).

- more toys and katun katunan untuk hiasan di katil mahupun di stroller. (anak mama sangat pengumpul teddy bear. beraneka rupa dan bentuk dimiliki. sempat dicilok seekor untuk hiasan meja di opis. ekekekeke).

- bilik just untuk sofiya je.
light pink wall(with teddy wall paper kat tengah), white bed, apple green bedsheet, and macam2 la.. (tidak perlu terlalu detail. jangan nak cilok idea plak ek ciloker).

- later will tindik tinga sofiya. leh taruk subang.. alala... cantiknye anak mama....

- more susu tin berfomula. sapa nak kasik pezen susu amattttttlaaaa dialu alukan.. (similac IQ with zat besi kay. ala.. yang tutup kaler biru tu.. :P).

- more lampin pakai buang. sumbangan juga di alu alukan laa sgt.
(err drypers saiz m yek. amik yang paling besar 84 keping pon tak kisah.. I tak cerrewetss..).

- and... macam macam la kalo untuk sofiya. memang tak pernah cukup punya. ahahah..



wish list untuk papa:~

- more baju keje. kalo bleh cam mama. banyak kaler. ehek!

- more time to go to gym, silat, jogging, ceramah ustaz wan...

- more duit to give to me. ahaha (<--harruss!!).

lain tatau. kena interview dia dulu.



wish list untuk.... mama! yay!

- wat haji kat mekah. (<-- tempat pertama ok.)

- more baju keje gak. yang baru nye. yang tak perlu gosok beria nye. takde masa kay.

- more sandals (more color to choose. nak padan ngan baju, sigh..)

- shoes? i hate wearing shoes lar. kalo meeting jer. oh n wedding!

- more tudung yang cantek cantek. hmm cantek + murah + senang pakai.

- more skirts. (aiya.. long one lar.. kalo pendek punya aa.. memang kena lor dengan tudung aa.. haiyaaaa..)

- more lipstics. ah..

- want to go to spa lar.. facial..massage...lulur..

- want to gain weight! another 2 kg maybe?!

- more rantai.. gelang.. gelang kaki... (hubby..... wink! wink!)

- oh ya, more handbags!

- volkswagen beetle. <-- bila la ni..

- more and more apple's things for decoration. apple's carpet.. apple's curtain.. apples's wallpaper.. apple tu apple ni..

- holiday ngan family kat UK. ah..


eh banyak la kalo mama punya. tak berkesudahan la pendek kata. macam macam la nak. ekekeke...





Ya Allah Ya Tuhanku.. Kabulkan lah permintaan hambaMu.. Murahkanlah rezekiku.. Amin....

2 thoughs.. on "Nak...Nak..."

m&m said...

best2 giler kentang! abiss blog ko aku baca....huhuhuhuhuuuu... ketika aku tgh bermalas-malasan di dinihari.....bye ieta tq..

aznirul said...

sungguh lah banyak perhiasan yg berkaitan dengan apple hijau ok.. utk anak dan juga utk mama nya.. ada apa dengan apple? boleh create satu topik khas utk ni tak? :)

 

You know what.... Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal