Wednesday, January 17, 2007

Scary part of the van..

Expressed by Noorita Yusof at 2:08 PM
Setiap kali aku naik shuttle which is van, setiap kali orang bukan pintu belakang dia aku mesti terimbas imbas nostalgia zaman skoloh skoloh dulu.

Aku dulu adalah one of the budak skolah yang pegi balik skolah naik van. van sewa la bukan van haram. bedosa wei haram haram ni. eheh.

kejadian pengevanan ni berlaku ketika aku in secondary school. (sekolah menengah sultan sulaiman foreva. skolah Agung skang woohoo!). zaman sekolah rendah dulu aku gi skolah naik beskal kaler merah ekeke.. takpon kalo malas abah antar hee..

ok ok berbalik kepada persoalan kita tadi.

ya. gi skolah naik van kan. ok van aku tu kaler biru(harus detail ok untuk pengimbasan maksima). drebar dia aku panggil Pok Man. Dia bawak van cam perempit okay. sangat seperti kimi raikonen bawak tut tut. abis bumb tak bumb dilantunnya.

yang nak aku utarakan bukanlah cara pembawaan van dia tu, tapi kami kami selaku penumpang ini punya karenah. aku dulu sangat sangat menci ok kalo terpaksa duduk tepi pintu yang mana terus merangkap menjadi jaga buka tutup pintu pula.

aku seboleh boleh nak duduk tengah ke, belakang ke mana mana lah selain tempat azimat di atas. tapi duk depan pon aku tak suka sebab cam kayu je dok tinggi tinggi camtu ekeke..

dalam banyak banyak penumpang ni ada la sorang mamat ni yang aku panggel fadli. dia ni cam ala ala auuww gitu la sket. tapi badan mak ai sebesar tenuk tak jadi diet. kiranya dengan saiz dia tu cam tadey masalah la nak tarik pintu tu (i mean dari dalam) kan. tapi kalo time dia kan, mesti cam salu terjungkit buntut everytime dia nak bukak pintu. pahtu cam hogeh hogeh tarik cam nak terpengsan tapi the pintu is tak jugak bukak bukak. ekekeke... sudahnya mesti ada pembantu pembantu setiakawan yang tolong tarik together gether.

aku plak memang cam agak agak kontrol ayu aa sket time tu. so kalo tarik pintu tak larat dan tak terbukak tu (harus diingat, perempuan adalah kaum yg lemah) muka trus cam merona merah dan aku benci bila keadaan aku menjadi begitu. mak tak steady nyah time tu! tapi akhirnya nah terbukak la jugak pintu gua tu tapi dalam dada aku cam eeee bencinyaaa sebab nanti kalo orang lain nak turun aku rewind lagi menda ni. sampaila turn aku turun baru la fuh!

satu lagi yang aku takleh lupa adalah sorang pompuan awek ni. dia tua stahun la dari aku. nama dia yuswati (siap ingat ok. sangat mekar di dada). dia ni mmg kontrol cun (mmg cun pon tapinya) tapi sekontrol2 dia minah ni sangat kuat ok dalam bab bab menolak pintu van! tak pernah fail okay!! tapi dia ni sangat licik. aku rasa dalam 3 tahun aku naik van ngan dia baru cam 8 kali dia nye turn dok kat pintu. sangat pantas mencari ruangan kerusi lain selain daripada tempat maut tu!
pahtu dia ni kalo time balik skolah kan, (ok lupa plak nak ckp. dulu setiap hari b4 balik kena semayang zuhur berjemaah kat surau. kadang imam tu sangat slow ok. abihkan semayang sangat lambat sampai kadang2 aku kena tinggal ngan van ok. jadi setiap hari aku bergegas gegas kejar van la). tapi si yuswati ni tak pernah fail ok dalam pengejaran van. everytime aku sampai dia dah tencongoh kat dalam van which is kat tmpt best lar. dia ni smayang ke tidak? ke uzur je sepanjang tahun??

itu satu aku cam ee tak puas hati ok ngan minah ni. dah aa sombong, mulut tak pernah bersapa eh ngan kitaorang seme. ha lagi satu, tak abih gi ngumpat pasal dia nih. dia ni kalo pagi2 kan, skali enter je pintu van, semerbak harum ok perfume dia cam nak basuh satu van ngan perfume sebotol! sangatt gi sekolah untuk berlawa-an ke nak belaja nih!

chewah emo la plak. kekeke..

jadi tulah. skang kalo gi keje aku dah tak kisah dok kat tepi van HP shuttle tu. sebab aku dah kuat perkasa ok bukak pintu. never failed so far! ahahaha... pulak aku yg tolong orang lain yg tak berapa bertenaga untuk tarik pintu tu. aahaha.. ada cam riak la plak.

ha lupa nak add. dulu aku suka naik van pok man tu sebab dia suka pasang lagu lagu zaman awie, rahmat mega seme time sarung suar ketat. lagu yg sunggoh tak lekang dek lagu urban, tak lapuk dek artis hip hop. sungguhh membuai.....


hmm pejadi dah ngan van cabuk tu ek...

1 thoughs.. on "Scary part of the van.."

Anonymous said...

yeap! tulah tu. aku pon menci nak van dok kat pintu tu. takleh berangan. kena salu waspada. nanti orang nak turun kena bukak pintu kan. ish..

 

You know what.... Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal