Monday, January 15, 2007

Such a purrrfectt day...

Expressed by Noorita Yusof at 1:59 PM
Uhuhuhu...

Today is a really really such a perfect day for me to start my headache!

Aku dah bangun seawal pagi seperti biasa okay this morning.
Tidak ada sebarang sambungan rancangan tido selepas alarm clock enponku berbunyi.
Pergegasan terus berlaku untuk mandi dan seterusnya cam besa ah siap² dan ready to gi keje @ 7am!

Tapi something, bukan something la banyak² thing telah terjadi yang mana telah mendelaykan aku dengan dasyatnya hari ini.

My inlaws terbangun lambat juga I think which is papa yang besa bertolak cam kol 6.45 tu masih lagi dok sebok melilit tie di leher dan mama plak gi toilet la apa kan. Sofiya cam besa dah bangun time ni dan berada di dalam dukungan aku lar.
So untuk gi keje aku harus mengepass the baby dulu kat mama either the maid yang sampai ini jam masih tak nampak batang telinga yang mana cam aku rasa nak pulas jer!

Then mama dah finished her hajat or everything kat toilet but dia harus gi alih kete dulu yang mana untuk membolehkan papa nye kete kuar. (Okay kete umat umah ni cam pat lima bijik kay (tak berlagak. adalah kenyataan). kalu kete dalam sket nak kuar, kete yang dekat ngan gate harus dialih alih gitu. so tunggu mama alih kete n everything is like amik masa 3-5 minit gitu kan. And the maid masih belum kunjung tiba jua.

Then settle everything, pass baby ciom ciom muahs sket then aku nak kuar barulah maid ni sekonyong konyong baru sampai dengan tersengih sengih. dun u ever bagi alasan moto pancit minyak kering ke apa kerana aku agak mendidih dah ni. u better go inside n do ur job!

eh belum abihs lagi.

bilamana mata aku memandang akan meter yg ada handle minyak tu, YESS!!!
memang la the jarum 'tidak' menunjuk ke huruf E kan.... memang 'tidak' berada pada titik merah kan....

Meaning aku harus membelok ke petrol pump di depan sana... yang mana akan lagi men'cepat'kan lagi masa innii....


fine fine aku mesti lagi harus isik minyak la kan.
kalo tidak satu hal kena tolak kete ke hapa nanti satu keje plak.


settle.


it's 7.45 am.


bilamana baru nak lepas the patung emas sebesar alam kat batu caves tu, tiba tiba perutku dengan tak bagi salamnye meragam okay.
dengan tidak boleh sabar sabar lagi ya.

YESS again..!!

membelok lagi kat petrol pump mana ntah dekat2 situ jugak dan melaksanakan apa yang perlu.


damned! it's already 7.55 am.


dannn....

jika anda terlambat hatta sploh minit dari biasa pun, itu jalan kuching memang tada kasik can punya...

hari ni plak memang the jam was like sangattttttttttt gile betik okay.

dan juga kat susur hartamas.

juga kat depan cimb.

juga bila nak masuk parking lot kat damanlela!

gosh gosh gosh!

hari ini sejarah datang lambat bakal dicipta oleh the grat ietaaaa......
woohoo....


pahtu bila dah park kete, yeay!! the shuttle tidak juga datang datang lagi walaupun the penunggu mencecah cam pat blas orang. memang tak muat la van cabok tu..!!
takkan nak menapak! basah ketiak okay!

tapi lepas aku send sms kat team lead menyatakan kelewatan ini, datanglah shuttle itu which is a bus! ok slamat la seme penanti penanti setia ni.

bila perut bas dah penuh, ewah ewah driver tu bleh turun bersapa sapaan dengan drebar mana ntah pulak kat situ. HOI!!! AKU DAH LAMBAT OKAY...!!!!!!!!

sudahnya aku tiba di opis ini pada jam 9.20 am.

wah!!! terasa cam bos besar yang pemalas gi keje awal je!!

nasib la team tead aku baikk... hehe..

then itulah.

kejadian kelambatan pegi kerja pada hari yang sunggoh indah ini.


balik nanti kena la si ani ni!

0 thoughs.. on "Such a purrrfectt day..."

 

You know what.... Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal