Tuesday, January 23, 2007

Tajuk karangan: Tempat keje saya

Expressed by Noorita Yusof at 2:15 PM
hari ini aku adalah tiada mood dan nafsu untuk bercakap mengenai perihal perihal lain selain daripada mengimbas kembali kenangan di pekerjaan yang telah lalu.

wat i mean is, kenangan pekerjaan sebelum aku keje skang la.


1) Research Assistant nama rasmi atau nama tak rasminya duduk duduk saja sambil beborak dan keluar suka hati.

- 1st job right after grad.

- RA kat UM the great.

- Aku boring gile ok keje sini.

- Applied for RA specialize in Graphic Designing, sekali dah masuk dia bantai soh aku wat ASP ke MySQL kejadah yg memanggg lar aku pandai dan reti kan. sudahnya satu keje lak si sai kit nak train aku plak.

- rakan rakan seangkatan (yang dlm satu bilik je. nak explain abih sampai maal hijrah depan lar):-
* TP(takde tipi boring ok gi keje.orang lain cam kayu)
* sai kit(dunno y, everytime i stare @ his face apa aku nampak adalah apek versi muda)
* lut (always busy wif her tutoring job)
* 2 3 ekor lagi nama apa ntah aku tak hengat sebab mereka kayu tahap kayu jati.
* ezad yang selalu jadik mangsa pertanyaan aku yang tidak berkesudahan (psl ASP seme tu ler). <-- aku rekemen keje sini wei
* last but not least, sirhan yang suka bertungkus lumus bekerja dengan menonton naruto pagi dan petang. <-- aku rekemen gak!

- apa yg best keje kat sini adalah memang la tersangat suka hati kuman ko nak buat apa asalkan keje siap on time. boring2, gi minum pagi utk kali ketiga. boring2 lagi gi lunch kol 11. boring2 jugak berpeleseran kat mid valley (mid valley 2 jengkal je bang). boring boring lagi balik awal.

- aku salu dating secara tidak langsung ketika ini sebab bila boifren (boifren ok time ni, belum laki) abih kelas (ok dia grad lambat dari aku) je, dia datang melawat aku di sini sambil melayari internet, bercengkerama dan sebagainya.

- aku keje 3 blan je eh kat sini sebab gaji tak dapat shopping baju mahal tetiap bulan.
lagi pulak aku tidak mungkin terus menyeksa otak aku buat programming bosan seme ni wei!!



2) Multimedia Programming kat Vision Shift Sdn Bhd.
apa..?? tak tau kat mana..?? kat jalan Yap Kwan Seng okay..??


- ok ni pon aku applied for graphic designer tapi telah dioffer juga ke title multimedia programming ini. not again..... ok. aku ngan programming mmg allergic dari azali eh??
tapi sebab multimedia merangkap wat programming in flash, ok la. tak la merapu buat programming yg berskrin hitam atau putih kosong sahaja yang tiada kehidupan itu.

- enjoy nak mam keje sini sebab bos baik (baik tahap nak cium tangan).

- kawan kawan (bebudak grafik) seme jantan ok. aku je seorang wanita di dalam bilik grafik itu. maka bilamana dah namanya jantan itu pikiran dan perlakuan penuh semangat kejantanan lar. lagu jantan. lawak jantan. aku yg dahulu kalanya amat blur ini terus mulai mengerti akan kehidupan jantan mereka itu. kadang tension pon ada ok kerana menjelang tengahari je, akan semerbak bau ketiak yg berasal dari beraneka lengan itu. kwuarhgghhhhhhh....

- one thing mereka ini seme amat sangat berbakat ok. pelukis katun, perekabentuk animasi, dan sebagainyalah. amat amat amat berbakatttttttttt.... kagum aaa wei!

- dan amat kelaka yang maha amat sngat. dah pelukis katun otak pon cam katun ok. setiap hari aku akan mengalami sindrom cramp mulut sebab dah tak larat gelak dah.

- bebudak ID (tukang wat isi untuk grafik2 ni) plak semuanya adalah wanita belaka. mereka juga kelaka yg amat yg mana ada salah seorangnya sampai berjaya memikat boss pula (2nd boss ok. bukan boss yg best tadi). tak yah nak berskandal dengan laki orang anak 3 la kay. malu la wei!

- juga suka suki ko nak makan kol brapa dan kekadang sehingga buat buat terlajak ke klcc dan buat buat tak pandang jam sebab sibuk berwindow shopping.

- tapi gaji salu lambat bayar ok sebab accountant dia keling pembelit. tapi kalo gaji dia on time tercatat kat dalam account. ko ingat aku ni bela sugar daddy ke bayar gaji lambat2 nih!

- blah sebab ada keura uraan company dah tak berdaya. <-- sedih okay. but i'm not gonna take the risk to stay.



3) HP (Fasa 1)- OSS

- setelah berpindahan ke HP ini terus kitaran hidup biologiku bertukar dengan dasyatnya. Aku harus keje shift (cam nurse ok) yg mana selama doblas jam dan juga bertukar tukar keje malam dan siang.

keje siang bleh la tahan lagi. tapi keje malam cam WAHHH!!! aku ni sangatlah bukan kutu berahak malam yg selalu stay up. paling lama aku bleh tahan sampai kol 12 je k. pahtu mata dah tak leh bukak eh. jadi melewati je tgh malam akan bernguap nguapan la aku sampai ke esoknya. dah jua oh harus keje wiken ok (aku pilih saturday actually). wah..... hari utk berdatingan...

- harus juga keje on the public holiday (kalo kena time shift aku) juga. memang la triple paid yg mana bleh la nak sambar baju selai dua, tapi meneruskan perjalanan ke tempat keje di kala bebudak rumah dan boifren berehat rehatan, bertv tvian dan berwayang wayangan sangatla terasa cam tabahnyaaaaaaaaaaaaaaaaa....

- yang penting aku tidak mampu lagi keje waktu waktu weird dan tak sama cam orang lain. aku rela melepaskan perjalanan ke tempat keje yg tidak jam (waktu keje adalah 10am-10pm ketika itu), melepaskan lepak lepak di rumah selama ampat hari setelah keje selama tiga hari (pattern shift ni gitu eh) dan melepaskan ganjaran OT yang amaylah FWAHHH! itu. wat to do. i just cannot carry on.

- 7 blan b4 aku branak yakni brenti aku dapat masuk opis hour. tapi no OT no shift allowance yang hebat tu seme anymore lah. duduk la aku buat keje keje check virus dalam pc orang. amatla........ menjana minda kan keje keje ni.


4) branak dan jaga anak kat umah.


5) HP (Fasa 2) - SRA

- yeay! keje aku skang yg best gilah!

- rakan rakan ok. boss amat lemah lembut (so far la) n everything ok la (so far kay).

- hopefully dapat la stay kat sini lelama kalo takde berlakunya kegiatan pilih bulu kening dan ketiak untuk naik pangkat ke, bagi manager award ke apa. jangan nak kiasu dan sebagainya kerana melayu hanya 3 ketul je kat sini (nasib baik ada gak kaum kerabat. kalo tak... mati kutu kepala!)



hmm... kalo ada offer power ranger satria baja hitam lepas ni, cabut ah. wakakakaka.....





p/s: cam resume pon ada plak post aku kali nih. heh.

-

0 thoughs.. on "Tajuk karangan: Tempat keje saya"

 

You know what.... Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal