Thursday, February 22, 2007

Are u dreaming are u dreaming....

Expressed by Noorita Yusof at 11:47 AM
Today I would like to talk about MIMPI.
(Fine. since tadi malam aku mimpi tak best.)




Dari pandangan aku pacar yang hina ni kan, dan dari apa aku tau la, terbahagi kepada bahagian2 tertentu.


Mimpi tak leh caya.
dikatakan bila mimpi dalam mana mana waktu di sepanjang malam itu.


Mimpi yang dikatakan - eh! tu cam jadi je nanti..!
mimpi yang jatuhnya pada waktu subuh. definasi subuh dari segi permimpian ni tak sure la plek kan. sesetengah pendapat tak rasmi cakap start dalam kol 5 stengah gitu kot.


Mimpi berkenaan orang mati- versi setan mengacau.
bila orang yg dah meninggal datang lam mimpi kita dan berbual bualan mahupun meminta dibelikan goreng pisang dan sebagainya.


Mimpi berkenaan orang mati- diam membisu.
orang cakap kalo orang dah meninggal tu hadir dalam mimpi kita tanpa sepatah kata, tengok je ke, senyum ke, apa ke, dikatakan itu memang benar roh dia datang melawat.
dan orang cakap kalo cenggini cam sign la, soh kita wat tahlil ke, sedekat yassin ke apa. lagi orang cakap dia datang tu sebab dia 'kurang' tenang aa kat sana. tu kena wat tahlil tu.


Mimpi basah kain mahupun cadar.
ada dua maksud ni mimpi basah nih.
satu mimpi basah maksudnya waktu baligh bagi jejaka jejaki dan yang sewaktu dengannya. suara garau.. here we goo!!

lagi satu maksud, mimpi yang mana si pelaku mimpi tu kencingla! ekekek..
(sebab kejadian adalah terpulang. samada bermimpi gi toilet kencing, pahtu disedari toilet itu adalah tilam ataupun memang suka kencing malam. nak kena taruk pepatung geget pusat nih!)


Mimpi Hantu Hantu
Yah! kadang kadang dah masuk ala ala ngingau pon ada. sebab si pelaku tu mostly di pengkakhiran persembahan tu akan terjaga samada terjerit ke mahupun terbangun dengan berpeluhan dan sebagainya. (bergantung kepada jenis dan kuantiti hantu yang muncul).


Mimpi bertenaga kinetik
mimpi dimana sampai ternaik kaki tangan mahupun menggeletis dan sebagainya dia ranjang. sampai kadang kadang boleh tendang orang sebelah ke. tertumbuk kepala ke. dan pelbagai pelakuan keji lagi.


Mimpi emosi terlampias
kadang termimpi ada orang kutuk kita ke. ada sundalan ngorat laki kita ke.
ini boleh membawa emosi kemarahan mimpi tersebut sehingga ke luar gelanggang di mana tiba tiba je bangun tido cam moody pahtu marah kat orang terbabit sampai rasa cam nak lempang pon ada. nanti kang terpinga pinga lak kan.





heh. agak agak mana satu mimpi yang bertandangan di lena aku ye malam tadi.

2 thoughs.. on "Are u dreaming are u dreaming...."

jejaka jejaki said...

hehe.. a'ah la. kita dah pernah masuk ke kategori mimpi basah tu. ahaks!

rambulan kesiangan said...

mimpi yang selalu daku alami adalah mimpi emosi terlampias. selalu cam gaduh ngan orang la.. cium orang la.. ahahah..

agak-agak writer ni pon fall in this category kot malam tadi. :P

 

You know what.... Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal