Tuesday, March 13, 2007

Sijil Pelajaran Malaysia atau Sijil Pengumpulan Matapelajaran nih!

Expressed by Noorita Yusof at 3:02 PM
Aku sangat pelik ok.

Skang budak budak sangat.. pandai lagi mengeniuskan.

Berbelas belas A yang dikutip dalam exam tu sudah bersepahan seperti mengutip buah rambutan yang jatuh dari lori eksiden.

Sehinggakan ada yang sangat kamikaze ingin mengambil 21 subjek! (namun mak tak kasik sebab alasan mau mati atau mau bunuh diri nih!)

Adakah pelajar itu akan dikategori budak sains, budak akaun, budak sastera atau budak tasawur islam?


adakah hilang akal atau apa?!



tapi tengok tengokkan, bebudak skang ni cam amat senang seperti menelan air liur sendiri sahaja bila jawab peksa.

tup tup result cam WAHHH!!

kalo dulu kala kan, masing masing sangat menelan air liur sebab sangat menelas lagi menggelupur nak jawab peksa.

even budak paling terer nak mam kat skolah aku pon dapat 8A1 1A2 je. okay dulu kan orang kira aggregat. sah sah dapat 6 agg la kan. yang penting under 10. dulu sapa aggregat sa ni memang sangat terer di alam maya la kan. lagi plak yg full aggregat 6 tu. lagi la sangat tersohor.

pulak dulu skoloh aku paling byk dapat amik subjek 10 jer. so takkan adanya nak tiba tiba kluar result 63 A1 ke apa kan.

tapi bebudak skang ni aiyo..
makan nasik emas dari jalan sutera ke apa ni.
ataupun adakah karena soalan dia seperti tahap budak tingkatan 3 hinggakan budak yg spatut amik PMR tu bleh skor 17A1 dalam SPM!
Ini dah hilang akal siakap ke apa ni..????

okla.
admit maybe di zaman bercanggihan teknologi ni banyak sources yang derang bleh refer to kan.
selain buku bukuan tu, ada internet la, cikgu tuisyen yang tahap kesatria baja hitam la mahupun beli je berita harian ada mingguan didik la dan apa apa lah.
dan apa2 lah lagi sogokan dari sapa sapalah untuk cemerlang sebegitu rupa kan.

atau skang mmg budak sangatttt pandai dari budak dolu dolu kan.


kalo setakat agg under 10 + best student for 2 papers in SPM kat skolah cam aku ni di zaman skang kira budak bertahap ala tak heran la.. kot. opss! teriak plak di sana!

ehe.

2 thoughs.. on "Sijil Pelajaran Malaysia atau Sijil Pengumpulan Matapelajaran nih!"

under 10 gak said...

wah! sikit tak cakap dulu dia pandai ek.. dediam je ekk.. tabik... tak perlu cakap teriak.. memang patut megah pon. ahahaha...

Anonymous said...

ieta pandai... tak pernah cakap pon..

a'ah skang mmg pelik la. budak budak ni seme dah gile gamaknya. tak pon mmg soklan exam senang. nak bagi menteri pelajaran dapat nama. sebab byk budak cemerlang under pentadbiran dia.
uh uh.. politics la plak aku ni!

 

You know what.... Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal