Thursday, May 10, 2007

Dream Team aren't we..??

Expressed by Noorita Yusof at 10:40 AM
Hehe..

Smalam aku terjumpa fotopages kawan skoloh rendah dulu. Sangat cun ok dia ini.
(Atas sebab sebab keselamatan identiti harus dirahsiakan).


Kawan aku ni dulu adalah antara geng geng sepasukan bola jaring kami masa derjah 4-6 dulu. Wa cakap lu. Derjah ampat dah masuk team bola jaring. Derjah 3 dah masuk gimrama. sangat bersemangat kesukanan.


Zaman puncak kegemilangan kami dulu adalah dari darjah 5 dan 6. Sebagai gadis gadis melecun yang terkenal di sekolah, budak-budak juga bukan budak semenye respek pada kami.


Juga menjawat jawatan sebagai pengawas sekolah (kain kaler maroon), lagi lagilah bertambah populariti kami.


Dulu seingat aku team kitaorang kira cam beauty team pon ada. aku pon dah tak ingat kriteria yg dipilih oleh cikgu Jayanthi dulu dalam menganggotai skuad ini, tapi mostly bebudak ni seme berjenis ayu penggoda semuanya. Namun di padang, bergarangan pula.


C ataupun Center ataupun Captain ataupun cayuk! cayuk! kat tengah tu aku panggil Lina je. Orang dia pendek ops rendah tapi sangat tangkas seperti bulu tangkis dalam menggelecek eh mengepass bola. dia ni minah kl dan suka panggil orang dengan nama singkatan. Alia jadi Ali, Salina jadi Sal, Ieta jadi It. It!!! perlu le lagi pendek nama aku..??


GD adalah hmm tak ingat lak sapa. Ko pengawas ke dulu?


GA(position yang amat popular ini) adalah disandang oleh aku yang comell....


WA dan WD punya geng tak ingat nama. Tapi tugas mereka adalah juga mustahak dengan bertempelan dalam mengaburi pihak lawan dengan wajah dan tingkah manja mereka itu.


GK adalah orang yang seharusnya tinggi seperti galah yang mana perlu mengulur tangan dan badan bagi menghalangi bola ke jaringan.


GS yeah this person la yang menjadi senjata sulit pasukan ini. dengan ketinggian seperti Tyra Banks dan wajah seperti Maya Karin amatla gementar pasukan lawan untuk mendepakan tangan didepannya. Apatah lagi ketika dia melakukan aksi lompatan lincah ke jaring, akan tergamamlah akan seteru kaku di situ.


Ah sungguh hebat dan terasa sungguh indah memuji pasukan sendiri.


Dan setiap kali berombongan ke sekolah lawan, sebelum memulakan pertarungan, kami diharuskan untuk tidak berkuku panjang, bergelang, bercincin dan beraksesori bagai. Namun tidak menghalang kami untuk bercutex kilat2 yang didapati dari toy'r'us.


dan juga rambut setiap ahli harus didandan hebat samada bertocang riben, berpony tail atau berklip mickey mouse saja bagi yang berambut kontot.


Sport shoes pula harus bewarna pink atau purple pon buleh la. tetapi harus melambangkan ciri ciri kecomelan dan kekiutan. Kalo la baju pon buleh pakai kaler pink corak mickey alangkah jelitanya. tapi harus mengenakan jersi yang berkaler biru seingat aku.


Dan barangsiapa yang bertarung dengan kami secara permainan suci bersih, maka akan smooth la pertandingan itu. Kalah dan menang akan diterima secara saksama.


Namun andainya pihak lawan memulakan teknik permainan kotor seperti Rob & Amber, memang buat baik dibalas baik, buat jahat akan dibalas jahatla jawabnya.
Pernah kami memulas bahu Captain dan GA musuh sebab main tahan tahan kaki supaya orang kuat pasukan kami termasuk aku (orang kuat ok) terjatuh kan. Rasakan la bisa kena pulas bahu yang lepas kena BCG itu. Bwahahahaha.....


Dan pernah kami menarik rambut GD sebab melampau2kan batas dalam mengkandangkan aku dan Captain. Tarik bukan lemah lembut kak. Kasik putus pat lima urat baru namanya budak Sekolah Rendah Tengku Bariah!


Dan itulah cite team bola jaring hebat, perkasa dan chomey ini. Bukan sekadar cerita sahaja, pernah juga menjuarai peringkat skolah. Tapi peringkat daerah aku dah tak join sebab ma aku tak kasik. Dengan alasan nanti hitam tak cantik.


Sekian terima kasih.

5 thoughs.. on "Dream Team aren't we..??"

Anonymous said...

wah! keganasan dalam keayuan!

Yours Truly ... XOXO on May 10, 2007 at 3:33:00 PM GMT+8 said...

mengingatkan saye pada zaman sekolah dulu le..
terase sangat tue sekarang..
sob* sob*
hahaha
;P

Taiko on May 10, 2007 at 4:39:00 PM GMT+8 said...

kenapa orang pompuan je main bola jaring? sangat seksis ok..

elevenapples on May 11, 2007 at 3:12:00 PM GMT+8 said...

hehe..

Yours Truly ... XOXO on May 11, 2007 at 3:52:00 PM GMT+8 said...

err lelaki leh main netball ke? ;P
girls bleh je main football...

 

You know what.... Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal