Monday, May 28, 2007

Let's Parrtayyyy!

Expressed by Noorita Yusof at 2:11 PM
Post ini adalah sangat terlambat lagi membasikan.

Ni seme sebab tukang amik gambo lambat mengepass cd ni kepada saya.

Maka hari ini baharulah saya berpeluang untuk mengeshare gambar dan menitip sepatah dua kata di ketika majlis sambutan Hari Jadi My little Princess yang ke 1 tahun.

Actually Sofiya nye besday adalah jatuh pada 2 hb May tapi atas sebab sebab tertentu dan juga ata sebab sebab ingin mengadakan acara sambutan secara perkongsian hari jadi, maka carikla satu tarikh yg perfectto dijalanlan besday party ini. <-- ayat jenis apa aku pakai ni pon tak taulah.


So pada 13 May 07 bersamaan dengan hari Ahad nan indah, berlangsung la upacara gilang gemilang sambutan hari jadi dengan para pelakon dia adalah my cute little angle baby Ainin Sofiya (2/5), Kak Elly my sis-in-law (2/5), Abg Ray my bro-in-law (12/5), baby Syahmi Iman (11/4), My Hubby (7/4) and Kak Elly's anak buah kot (22/4).

(p/s: angka² dalam kurungan adalah tarikh hari jadi).


Wah sangat gemilang kan.. Anam orang sekaligus..

Berikut adalah coretan la apende yg berlaku di hari ini...~


** Saya sudah mula memulakan upacara menghias canopy seawal jam 9 pagi walaupun upacara hanya akan bermula pada jam 5 petang.


** Belon-belon beraneka warna telah ditiup secara berjemaah oleh saya, hubby dan Eni (my maid) sehingga kesemputan. - kisah benarnya saya hanya meniup sebanyak 2 bijik je. nak muntah ok.


** Menu:-
~ Kari ayam + Roti Jala. - Hm.. Not my peberet.
~ Sup tulang. - Specially prepared by me. Namun tuan dia tak sempat rasa hatta setitik pon ok. Kerna terlalu laku akan sup ini.
~ Roti kosong, French bread - konon nak dicicah bersama sup tulang. Sudahnya roti kosong terbiar kesepian.
~ Mee siam - ntah. Aku panggil bihun goreng ala cina.
~ Mee goreng - Kak Elly's. Settap!
~ Caramel lazat pemberian Aunty Azizah jiran sebelah.
~ Birthday cake yummy.
~ Special booked Cuppakes yang sedap lagi comey - susah ok nak order menda alah ni.
~ Air menda ntah. Aku pon tak prasan air apa.


** Sofiya dari pagi tidak tido ok oleh kerana merasa excited akan perihal ini. Namun menjelang pukul 4 little princess mulai tido. Nasib la before kol 5 dia bangun!


** Tepat pukul 4 petang, hujan telah turun dengan selebat lebatnya beserta ribut petir menyambar. Habis decoration hebat saya kat canopy tadi. Nasib baik la belon gagah perkasa.


** Kol 5 ujan brenti dengan penuh miracle. Orang mula datang berduyun seperti ada kenduri kawin pula.


** Jurugambar asyik menala kamera pada Sofiya sahaja kerana tidak dimaklumkan bahawasanya Birthday Girl and Boy adalah 6 orang.


** Oh ya, baju baby Sofiya ditempah khas dengan tailor, Kak Siti jiran 7 buah rumah berselang.



To all yang datang hari tu, thank you so much. Insya-Allah lain masa ada peluang, ada waktu, ada uwang, kita buat lagi kay.





The birthday cake



My birthday girl



Papajee with tumhara beta hai




p/s: saya adalah malas nak meng-upload gambar kat sini. lembab beserta leceh. jadi nanti untuk gambaran lanjut, silalah ke http://elevenapples.fotopages.com. sekian, terima kasih.

1 thoughs.. on "Let's Parrtayyyy!"

mama+papa adam on May 31, 2007 at 9:33:00 AM GMT+8 said...

baby sofiya very the fotogenik !!
comeiii

 

You know what.... Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal