Wednesday, June 20, 2007

Pretending..? Not tired aa..

Expressed by Noorita Yusof at 4:33 PM
Had lunch with my frens and joining us was their colleague.


Colleague: See see my shiny ring.. (Sambil mengacukan jari bersalut cincin berliannya).

Me: Oh, Yea.. U dah tunang ari tu kan. Where's the pic?

Colleague: Ala gambar tadek la.. My dad tak kasik amik gambar.. Gambar sume dalam camera my fren.. Tak cuci lagi..

Me: Tak kasik amik gambar? Pelik ek. Cuci? Ingat skang sume pakai digicam.

Colleague: Haha.. Takdela.. ntahnye..

My fren: So cemane ari tu. Banyak la khemah pasang?

Colleague: Yarabbi.. Iye... My dad nak buat besar besaran.. cam kenduri kawen.. nanti kawen pon dia nak buat besar besar..

My fren: Izit? Barang hantaran brapa?

Colleague: 9-11. Sampai tak tau nak kasik apa..

My fren: Banyak ek. Apa barang hantaran ek.

Colleague:
Jam, perfume seme tu...

My fren: Eh dah kasik skang ek. Biasanya tunang kan tak kasik lagi brg² tu. Time kawen nanti baru kasik. Tunang mostly orang kasik kuih gitu kan. Cam kain utk kawin ke..

My fren2: A'ah la. Best la dapat dua nanti. hehek.

Colleague: ehe.

Me: So sarung cincin kat ne.

Colleague: Dalam bilik je.. Ala bilik pon tak hias meriah sgt. Buat sederhana kan..
(Tadi kata buat besar besaran. Khemah byk cam JomHeboh. Okay..)

My fren: Nanti kawin buat kat ne?

Colleague:
Hmm rumah kot.. Ntah la my dad tu byk sedare.. kena meriah la sikit.

My fren: Cam I, I buat kat dewan. Cam Ieta pon dulu wat kat dewan kan Ieta.

Colleague: (Dengan tanak kalahnya) Oh yek? Ingat nak wat kat Hotel la.. Hillton ke..

Me:
(Cuba cucuk jarum) Oh mahal tu hotel. Takpe u kan kaya.

Colleague: :)
(adalah gembira)

My fren2: So kawen nanti pakai tudung tak. Tunang ari tu pakai tudung?

Colleague: Masa tunang pakai dan tak pakai. Hehe..
(We was like hhmmm..??)

Colleague: Masa kawen kena la pakai..

My fren2: Aik kenapa masa kawen kena pakai lak?

Colleague:
Eh tak baik la dosa!
(Heheh.. Tak perlu la cakap alasan itu melainkan sekarang ini anda mmg bertudung. Very de Mr Bean jawapan itu).

Me, My fren & My fren2: Oh sangat betul itu.

Colleague:
Takde sebenarnya my dad marah nanti. Lagipun belah dia dari Kelantan tu ramai cam alim alim kan.. nanti mengata lak diaorang.

Me, My fren & My fren2:
(Oh adalah orang Kelantan.. hehe.. tak perlu la mengaku orang Shah Alam tegar sebelum ini).



Ok.. Kalo disenaraipenuhkan perbualan ala ala Mazidul Akmal kami itu memang la akan amat terserlah keputaralaman minah ni.

I mean can you just be like yourself and stop pretending like others? Kenapa harus perlu memulas cerita hanya utk meraih kekaguman orang yet mengantoikan diri sendiri dengan jayanya?

So funny..

2 thoughs.. on "Pretending..? Not tired aa.."

Anonymous said...

nak sgt jumpa perempuan camtu..klu dia nk putar alam je,terus 'tembak'..smpila dia kantoi..muka cun tak minah tu?

elevenapples on June 22, 2007 at 8:23:00 AM GMT+8 said...

haha.. muka cun.. perangai kurang cun.. :)

 

You know what.... Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal