Tuesday, July 10, 2007

Do I need to memanjakan diri di Spa or what..

Expressed by Noorita Yusof at 4:25 PM
Well.. Lamanya tak meng-update blog.

Story ada.

But due to some reason, I am not able to jot down any single word here.

Just to inform for those yang dah tau, or ada rasa macam tau, mahupun agak agak tau tu,

It is already gone..

Correct or not aaa I'm using the word 'It'. Coz still dunno whether he or she.

Whateva.

Kalo seperti kurang pemahaman dengan apa aku tulis ni, abaikan je.

Tak penting pun.

Penting lagi untuk merencana nak makan apa malam ni.

Makan lagi..


Just to tanya lah pada anyone yang agak agak hebat di dalam dunia ke-petua-orang tua-an ni kan, please let me know on how to make your face like fresh and not like orang-sakit-hempedu-lookalike.

Sejak dua menjak ni aku salu ditegur oleh rakan rakan seangkatan yang mukaku adalah seperti ayam berak kapur yakni kepucatan yang ketara seperti berlaku pertumpahan darah.

My mum pon men-suggest telan telur every morning utk kasik itu muka sugar bugar.

Tak leh jadi nih ini macam! Aku mana penah muka muka tak bermaya nih!

Dulu salu gak la tempek muka ngan tomato lenyek. Tapi skang kurang masa la plak nak buat keje keje penuh beauty from the east seperti ini.

Mampu tempek muka ngan mask mahupun menyental ngan scrub 3 hari skali pon tak alhamdulillah syukur nikmat malaysia maju rakyat selamat.

So selain menempek muka dengan tomatok segar itu apa lagi yang boleh dicuba try test ah..?

Tanak aa bergantung harap semata mata pada gincu, blusher je.. tak natural lah itu maciam.


Any idea..???

8 thoughs.. on "Do I need to memanjakan diri di Spa or what.."

Anonymous said...

ieta, dont worry. insyaallah ade rezki lagi...

jieha

Anonymous said...

hmm.. cuba tempek muka ngan asam jawa. bleh kasik fresh gak tu.

Anonymous said...

duk bawah terik matahari..musti merah muka..hehe..utk bibir yg naturally segar dan berkilat bak delima merekah..sapukan madu tiga eh silap madu lebah secukup rasa..nk letak sarang lebah yg penuh ngan lebah terus pon boleh..sure bibirmu akan jd seksi sperti angelina jolie sakan..hehe..

mama+papa adam on July 12, 2007 at 3:08:00 PM GMT+8 said...

agree w jieha...

insyaallah ada rezeki lagi yer

elevenapples on July 12, 2007 at 3:39:00 PM GMT+8 said...

jieha & mama+papa adam : thanks. :)

anonymous 1: asam jawa..? itu bukan utk hilang jerawat ke <-- kata-kata cam orang yg sangat hebat dalam ilmu petua.

anonymous 2: yg bab bibir tu logibal ghunnah la jugak.
tapi bab berjemur tu memang la merah muka selama 2 jam. lepas tu terus itam melegam. ekeke..

Mak Su on July 12, 2007 at 4:12:00 PM GMT+8 said...

baru miscarriage ker? my simpati to u. mak mertua saya akan kasik saya makan daun inai + kunyit yang telah ditumbuk lumat ala ala 1/2 sudu kecik, selama 3 pagi. cuba ler.

elevenapples on July 12, 2007 at 4:27:00 PM GMT+8 said...

maksu: eerr daun inai + daun kunyit tumbuk then makan gitu je ke..? ke minum air..? aiyo bleh telan ke aku ni.. ni utk apa ek.. khasiat dia..

Anonymous said...

puan ieta..daun inai tu memberikan kesan merah..so bila minum akan kulit akan kelihatan merah berseri ibarat kesan inai dijari..tp dr dalam..daun kunyit plak..err..ape ye khasiatnya?ooo ambo tau..pasni nk goreng ikan or ayam tak perlu lumur ngan kunyit kot..akan bergaul ngan daun kunyit yg dh sebati dlm bdn..hehe

 

You know what.... Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal