Monday, August 13, 2007

Demi ibu pertiwi...

Expressed by Noorita Yusof at 3:54 PM


Ok just take a look at this picture.

This picture was send to my mobile with very nice title entered- "Merenung jauh kat anak bini".
Oh very the meruntun perasaan kewanitaan aku okay.

Now you know la kalo aku mengepos blog ala ala sedih kasim selamat ni adalah berhakikat bahawa hubby tiada di persekitaran. Ye tak lain tak bukan selaku pekerja gomen, kursus je la kejenye..

Kali ini sangat hebat lagi latihan PKLN sebab dia mengursus diri di hutanan. Sangat pengakap kerana harus berkhemah serta menyamar renjer hutan pula. Sila rujuk gambarajah di bawah.




Sangat tidak gembira melihat dia di gambar sahaja yang mana api kerinduan mulai menjulang tinggi. Lambat lagi ok dia nak balik. (Barangsiapa menyampah membaca quota ini sila skip ke perenggan seterusnya).

Oleh kerana hujung minggu lepas aku menghabiskan masa dengan sofiya sahaja, maka tak lain tak bukan ghejanya makan la kan.


Ubat sedih 1: Kepala ikan siakap goreng berhalia.


Ubat sedih 2: Ketam masak lemak cili api. - Adalah tinggal seketul sahaja kerana lepas acara makan baru sedar cam ehh..! aku kan nak amik gambo lauk nih!

Nah dengan kaedah ini maka dapatlah memujuk hati sendiri yang nestapa. Baru skejap hubby call cakap dia baru balik hutan dan masih termengah mengah di biliknya. Nanti ada kelas lagi sebelah petang.

Ok dengan suara separa tidak cukup nafas dan penuh kesayuan itu membuatkan aku mengenangi air di bibir kelopak mata ini.. <-- Oh kenapa harus terus mengutara ayat sepoyor ini setiap kali. Macam la baru 1st time hubby outstation wei. Ni kali ke pat ratus ke sratus tiga puluh lapan dah wei!! Cukup Fendi, cukup!!

1 thoughs.. on "Demi ibu pertiwi..."

Anonymous said...

Alala.... jangan la sedih... So sweet la korang dua... By the way, the ketam masak lemak looks good even dah tiggal solo. ehehe....

 

You know what.... Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal