Thursday, October 4, 2007

Lagu raya apa yg korang suka...

Expressed by Noorita Yusof at 11:08 AM
Eh dekat gila dah nak raya. Minggu depan dah.

Aku pun takde mood nak melalut2 hapa kat sini, even skang free la jugak.

Apa kata komen2 sket psl lagu raya nak tak.

1) Musafir di Aidilfitri - S.Jibeng.
- Sorry to say lar.. aku dekat2 berhari raya ni tak minat lagi tak berselera sangat nak dengar lagu sedih sedih. Lagi lagi mendayu dayu menangisi nasib diri. Potong mood siot! Lagi pulak dulu skejap si Ruhil nyanyi lagu ni. TV3 salu pasang. Yarabbi Alamin.... Nak muntah darah dengar. Stop it!!

2) Sesuci Lebaran & Nazam Lebaran - Datuk Sitot Nurhalizot.
- Klah,mengikut arus semasa, aku memang geli ketiak sket ngan minah ni skang. Tak yah cite panjang la kan. Kang ada masuk front page utusan pulak- "Datuk Siti sedih dikeji peminat. Suami adalah kekuatan". What the..!! Tapi tang lagu lagu raya dia kira ok la. Boleh la membangkitkan nafsu syawat beraya tu.

3) Selamat Hari Raya - Sanisah Huri.
- Boley la..

4) Selamat Hari Raya - Saloma.
- Best best! Dengar je lagu ni terus semangat melonjak². cam esok jugak nak balik kampung!

5) Suara Takbir - P.Ramlee.
- Best gilah! cam sayu lagi menusuk jiwa! Sitot nyanyi lagu ni pun sedap gak! Arghh benci!

6) Dendang Perantau - P.Ramle.
- What else I shud say about this song?

7) Satu Hari di Hari Raya - M. Nasir.

- Skerr giler lagu ni! Antara lagu baru yang bakalan jadik lagu raya legend cam dendang perantau.

8) Ku Pohon Restu Ayah Bonda - Mamat.
- Sayu dan menusuk. Tapi time Enche Mawi nyanyi dulu tu buat aku rasa cam nak lari masuk perigi! Tak perlu meng-alahaikan lagu yg dah sedia sedang elok lenggok lenggang dia ni.

9) Firdaus- Miskin Kaya
- Okay. Lagu cam ala ala menangisi nasib diri gak. Tapi tanpa melodi melodi cam lembik cam bubur lambuk buat aku still boleh terima.

10) Selamat Hari Raya- Fazidah Joned.

- Ni yang mana satu aa lagu dia? Banyak sangat selamat hari raya nye lagu.

11) Menjelang Hari Raya- DJ Dave.
- Apa lagi lagu DJ Dave aa selain lagu ni? Tahun lepas je aku dengar dia nyanyi lagu industan. Hmm pepehal lagu ni mmg rocks!!

12) Azlina Aziz - Indahnya beraya di desa.
- Yes, you're rite!

13) Suasana Hari Raya - Anuar & Elina
- Sapa Elina ni aa..? Sora sedap cam nak makan je! Anuar mmg takyah cakap apa lah!

14) Kepulangan Yang Dinanti - Aman Shah
- Baru aku tau Aman Shah ni pandai nyanyi rupanya..

15) Selamat Hari Raya- Ahmad Jais
- takleh lupa lagu ni sampai bila bila sebab ni la lagu yang kena nyanyi time kena buli kat MRSM Beseri dulu! Tima kasih ye tukang2 buli tu.. dah lama maafkan dah.. har har..

16)Senandung Hari Raya - Dayangku Intan
- Ok pe lagu ni. Apsal ada yg tak suka aa..?

17) Pulang Di Hari Raya - Norkumalasari
- "Di hari mulia ini.. Kususun sepuluh jari.." Masa kecik dulu asal lirik tang ni je terbayang2 jari jari kurus norkumalasari dok bersusun susun gitu..

18) Kurniaan di Aidilfitri - Feminin
- Even suara As ni cam ala ala sengau sket. tapi blasah la...

19) Balik Kampung- Sudirman

- Thanks Sudir sebab nyanyi lagu ni! Lagu kewajipan dipasang lam kete on the way back to kampung. Diulang, on the way back to kampung ye, bukan on the way back to KL!

20) Selamat Berhari Raya - Rahimah Rahim
- Yes!! I just love this song like for evah!!!



Well... Kalo ikutkan ada byk lagi kot lagu raya. tapi lenguh campur malas plus tak ingat dah.. Ni jela dulu. Nak lepak surau jap. Semayang tido berjemaah. Sampai ketemu lagi di lain post before raya, hopefully. Choowww!!

1 thoughs.. on "Lagu raya apa yg korang suka..."

Liana on October 4, 2007 at 1:43:00 PM GMT+8 said...

hahahahahaha...
terer aa akak... byk giler lagu akak ingat.. siap penyanyi sekali tuu...
antara byk2 tu, dlm 3/4 laa yg sy tau camane bunyinye.. yg lain tu agaknye penah dengar tp tak tau kot saper yg nyanyi...
yg plg penting, almost all the songs are oldies...
hmm.. naper lagu baru takde masuk list yek, mmg takde calon evergreen laa... ever-ready-to-be-forgotten byk laa...
ok selamat berhari raye maap zahir & batin

 

You know what.... Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal