Wednesday, April 30, 2008

Mari mengumpalkan air liur dan telan perlahan lahan... keh keh..

Expressed by Noorita Yusof at 3:14 PM 0 thoughs.. Links to this post
Bertemu kembali di lembaran marilah menjamu mata sambil mengimbas rasa..

Hari ini aku akan mengepaste gambar2 dari agenda berganda sebab tak dan nak paste secara berasingan.

Malas nak cakap byk... lets..! (ayat tema Sha)



Menu pada hari Ahad (27th Apr 08) - Setelah menyoppingkan diri di Pasar Borong Selayang


Mangsa-mangsa kejadian pada hari itu



Masak lemak tempoyak ikan patin slurppyy..



Pecal sayur oleh Chef Eni yg didatangkan khas dari Jawa Tengah



Menu asing - Kurma ayam buat hubs & Sofiya karna:

1) Hubs tidak makan ikan darat.
2) Tidak pedas bersamaan sesuai utk si kenit



Sambal sebagai pelengkap mulut pedih dan ikan patin goreng pon ada..



Tu dia... Isi kandungan pinggan aku pada round pertama. hoho..!



Menu Dinner hari Isnin (28th Apr 08) - Lauk Xpress sebab dah lapar bangat!


Ekspress tapi nak jugak banyak-banyak... Haih!



Lauk idaman pada malam itu. Ya.... Budu yang sungguh menyelerakannnnnnn


Ikan masak merah kicap - juga mampu mengeluarkan asap kot telinga



Labu air masak errr... air (ok la bersama kuah ikan selayang)


Ikan selayang goreng... Oh... very the old school..







BURRPPPPP!!!!!!!!

Wednesday, April 23, 2008

Happy 3rd Annibersary to us!! ~

Expressed by Noorita Yusof at 3:38 PM 4 thoughs.. Links to this post
Hihi..

Kepada mereka2 yg bertanya kenapa hamba dah lama tidak update blog, jawapan dia sama je = bizi + malas sket2 (banyak kot).

For Aaron Kwok's cutey garl, currently I tengah mengarang pengalaman masa cuti cuti tu, tapi tak siap2 jugak. :P Try to finish them cepat2 k.. hehe..

Well.. Apa kata kita langkah bendul sikit. Cite pasal menda lain dulu k. Ololo....

Citenye gini..

Smalam adalah jatuh pada 22hb Apr 08 adalah bersamaan hari ke 3 tahun ulang tahun perkahwinan kami. (Dah 3 tahun dah aku layan budak nakal itu rupanya..).

Tetapi tiadalah ada acara sambutan meriah meriah candle light dinner bagai kan.
Satu sebab mmg we all tak penah la wat menda2 gitu (paling2 kuar makan je kan) dan satu lagi adalah kerana hubs kursus. (yes, kursus AGAIN).

Tapi kali ni cam pat hasta je lah. Kat KL sana nun jer. But cannot tido at home wor.. (Wiken je buleh). Bersamaan tak jumpa la jugak kan.

Namun karna smalam adalah hari istimewa, maka hubs curik curik memulangkan diri ke rumah untuk berdinneran bersama sama dinda.

So-nya, semalam abih je keje sharp2 balik kan. Nasib la tak jam dan sampai umah awalle jugak.

Main dulu ngan Sofiya barang sploh minit dan baru gi dapurs.

Jadi dengan kadar pantas dapatlah aku menyediakan juadah2 ini buat suami tercinta.
Kek takde plak sebab currently aku cam gelis dengan kek. (?).


Tada...


Sambal sotongs


Masak lemak putih kubis + kacang panjang (sofiya's peberet)



Tulur Bungkus


Ayam Goyeng





p/s: Tempoh edah bergeli geli dan bermuntah muntahan sudah berakhir.So dapatla wat perangai upload gambar lauk lagi. Hohoh!
 

You know what.... Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal