Wednesday, May 28, 2008

Pung pung pak! Pak pung pung pak!

Expressed by Noorita Yusof at 10:59 AM
(atas tu cam bunyi kompang. agak agak la..)


Cuti sekolah sudah bermula.
Begitu juga kenduri kendara.
Sabtu Ahad lagilah pula.
Mestilah harus ke mana mana.

Apakah tiba tiba berdahuluan dengan pantun kan.
Ntahla, just kuar pop! spontan.

So camtulah, minggu ni, minggu depan, jadual mmg full ngan kenduri la kan. (Which is I was soooo like!!!!! Aku suker makan nasik kenduri! Surga!).

This coming weekend kat Shah Alam. My hubby's cousin punya majlis. I think it's more to lunch session la.

After that dah ada tempahan marilah ramai ramai melawat baby Farah. Yeap! Adriana Adline. Can't wait to see her!!

Yg aku tengah prepare skang adalah next week nye majlis. Di mana wedding anak Temenggung Perak kan, merangkap abang ipar mama. This is my 2nd time to attend a wedding invitation from them. Apa yg menarik sangat tu bukan apa, it's not all about the leceh protocols all that. Bukan juga Sultan Azlan Shah. Tapi disebabkan keterujaan nak jumpa Raja Nazrin!! Wallah!! And this time together with his charming lil prince and gorgeos Tuanku Zara!

Can't wait!!!

Last time (I think around 2001 yg lalu), me & hubby (time to bofren la) jadik pengapit pengantin. So tak dapat menatap sangat Raja Nazrin sebab harus kontrol kan. Just tidak melepaskan peluang meratah pandangan setiap inci muka dia masa dia merenjis. Hoh! Gila putih siot!! Ngan bulu bulu halus kat tangan. Call me freak! Tapi aku mmg teruja!! What a most charming prince in Malaysia!! Nape la bukan giliran dia lak kena renjis (time tu la kan..).

So this time, we all jadik guest la pulak. Duduk makan2 di bawah sambil meriba Sofiya. Rilek la sikit hehe... It's my turn to menonton gelagat cuak pengapit baru pulak haha.

Well, baju dah ready. Hantar 3 bulan lepas ok. Siapnya baru 3 hari lepas. What aaa!! Nasib dah siap. Sedondon ngan Sofiya lagi... :)

Now it's time to survey glittery shoes + handbag! Aku skang ngan perut membuncit ni takkan nak pakai heels kan. Mau tersembam! Harus la beli kasut baru <-- alasan kukuh. Handbag plak takkan nak bawak handbag glemer lama2 tu. Kecik ok. Mana nak muat puting Sofiya, teddy lagi, ngan botol susu, botol air.. Kena la carik beg glemer besar sket kan <-- alasan lagik.

So kesimpulannya aku tak sabar tunggu wiken sebab nak makan kenduri. Ada kenduri ada nasik minyak. Nasik beriani pon boleyla... Yummm.....


p/s: the best nasik minyak yg aku suka gila nak mam adalah kat ganu. Ngan gulai daging kampung lembek2 dia tu. Wallauweyy.... Sambal belacan lagi. Lagi best ikan kering pon ada.

telan air liur jap!

1 thoughs.. on "Pung pung pak! Pak pung pung pak!"

fiverul on May 28, 2008 at 1:36:00 PM GMT+8 said...

setuju setuju...nasik minyok kat ganu mmg best.. bukan setakat best jer tapi memang best giler..hehehe

 

You know what.... Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal