Monday, June 9, 2008

Congrats to Azril & Affida!

Expressed by Noorita Yusof at 2:14 PM 2 thoughs.. Links to this post
Last Saturday seperti yg telah dicanangkan, kami sefamily telah berangkat ke Ipoh, Peghok bagi menghadirkan diri ke majlis perkahwinan anakanda bongsu Uncle and Aunty Wor yakni merangkap kakak papa dan iparnya mama- Azril dan buah hatinya Affida. (sikit nye panjang pendahuluan karangan).

Awal2 pagi tolak dan sampai di Seri Malaysia Ipoh dalam kol 12.30 gitu. Pahtu kawan papa belanja lunch kat Restoran Kari Kepala Ikan Salim (bukan kari kepala Salim) kat tgh2 bandar Ipoh. (Thanks Uncle Jeffry!)

Pahtu lagi balik hotel dan melelapkan mata dan diri sebelum acara gilang gemilang di malam hari.

Untuk majlis persandingannya, aku adalah agak malas mengarang di sini.
Well, picture worth thousand words. So letss!!!



Blue strike!! Sebelum berangkat ke Dewan Banquet, Ipoh.

From left (dewaser) : Kak Wor, Mama Ieta, Pengantin, Aunty Tie, Mama & Abu (hubby Kak Wor) From left (kekanak riangs) : Adik Nani, Sofiya, Suraya & Sarah


Our gift to the pengantin (bunga adalah direcycle dari wedding juger :P)


Doorgift from pengantin - handkerchief


Ketibaan DYMM Sultan Azlan Shah, Tuanku Bainun, Raja Dr. Nazrin, Tuanku Zara, Raja DiHilir ngan wife serta MB Perak baru & wifey.
(bad pic quality. tak nampak pon wat wat nampak jelah :P)



Seme dah amik tempat.


Pengantin pon dah amik tempat.


We all - dah lama dah amik tempat.


Makan beradab.


Yeay! Dapat gak gambar clear Tuanku Zara.


Dah nak balik dah...


Our family with pengantin.



Well, gitulah. Gambar gambar acara merenjis pengantin adalah diskip sebab malas (boley alasan ni?). So utk gambar yang lebih tamak, sila lawati facebook dan friendster.

Oh ya, gambar acara penting iaitu makan makan nasik minyak jugak tidak ada. Ini kerana biasalah, kalo dah namanya makan, tak sempat heh nak amik gambar lagi dah...


Monday, June 2, 2008

Dreaming..? Maybe not...

Expressed by Noorita Yusof at 10:04 AM 1 thoughs.. Links to this post
Secebis berita dari Utusan hari ini has really dragged my attention.

This is so what we called duit jatuh dari langit.

Atau erti kata lain memberi jawapan YA pada soalan yg biasa orang ajukan- "Apa ko ingat duit ni jatuh dari langit ke ha..??"




JAKARTA 1 Jun – Seorang remaja perempuan berusia 13 tahun terpaksa dikejarkan ke hospital setelah pengsan sewaktu berebut wang kertas yang ‘jatuh dari langit’.

Insiden itu berlaku apabila ribuan penduduk berebut-rebut mendapatkan wang kertas yang ditabur dari sebuah pesawat ringan oleh seorang ahli perniagaan, Tung Desem Waringin.

Ribuan wang kertas 1,000 dan 5,000 rupiah yang berjumlah 100 juta rupiah (RM34,700) ditabur dari pesawat itu sebagai satu bentuk promosi buku terbaru Waringin hari ini.

Pesawat ringan tersebut terbang di ruang udara berhampiran sebuah stadium bola sepak di bandar Serang, 60 kilometer ke barat Jakarta.

Mengikut perancangan awal, Waringin mahu menabur wang-wang tersebut di ibu kota Jakarta tetapi gagal mendapat kebenaran pihak polis.

Akhbar dalam talian, Detikcom melaporkan, sewaktu penerbangan pertama dan kedua, wang- wang tersebut jatuh 500 meter dari stadium berkenaan.

Khabar mengenai tindakan Waringin itu tersebar sejak semalam dan keadaan itu menyebabkan ramai yang menunggu di kawasan tersebut untuk mendapatkannya.

Dalam laman blognya, Waringin berkata, beliau lebih memilih untuk mendermakan wang tersebut kepada mereka yang memerlukan berbanding teknik promosi biasa untuk memperkenalkan buku baru.

– AFP



Hmm.... Just wondering... Apakah jutawan negara kita yg ramai tu adakah pernah atau terlintas untuk melakukan perkara yang sama..

Dan if the answer if Yes,


Salah seorang dari peserta dalam gambar ini adalah aku.. ;)
 

You know what.... Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal