Monday, June 2, 2008

Dreaming..? Maybe not...

Expressed by Noorita Yusof at 10:04 AM
Secebis berita dari Utusan hari ini has really dragged my attention.

This is so what we called duit jatuh dari langit.

Atau erti kata lain memberi jawapan YA pada soalan yg biasa orang ajukan- "Apa ko ingat duit ni jatuh dari langit ke ha..??"
JAKARTA 1 Jun – Seorang remaja perempuan berusia 13 tahun terpaksa dikejarkan ke hospital setelah pengsan sewaktu berebut wang kertas yang ‘jatuh dari langit’.

Insiden itu berlaku apabila ribuan penduduk berebut-rebut mendapatkan wang kertas yang ditabur dari sebuah pesawat ringan oleh seorang ahli perniagaan, Tung Desem Waringin.

Ribuan wang kertas 1,000 dan 5,000 rupiah yang berjumlah 100 juta rupiah (RM34,700) ditabur dari pesawat itu sebagai satu bentuk promosi buku terbaru Waringin hari ini.

Pesawat ringan tersebut terbang di ruang udara berhampiran sebuah stadium bola sepak di bandar Serang, 60 kilometer ke barat Jakarta.

Mengikut perancangan awal, Waringin mahu menabur wang-wang tersebut di ibu kota Jakarta tetapi gagal mendapat kebenaran pihak polis.

Akhbar dalam talian, Detikcom melaporkan, sewaktu penerbangan pertama dan kedua, wang- wang tersebut jatuh 500 meter dari stadium berkenaan.

Khabar mengenai tindakan Waringin itu tersebar sejak semalam dan keadaan itu menyebabkan ramai yang menunggu di kawasan tersebut untuk mendapatkannya.

Dalam laman blognya, Waringin berkata, beliau lebih memilih untuk mendermakan wang tersebut kepada mereka yang memerlukan berbanding teknik promosi biasa untuk memperkenalkan buku baru.

– AFPHmm.... Just wondering... Apakah jutawan negara kita yg ramai tu adakah pernah atau terlintas untuk melakukan perkara yang sama..

Dan if the answer if Yes,


Salah seorang dari peserta dalam gambar ini adalah aku.. ;)

1 thoughs.. on "Dreaming..? Maybe not..."

~chacha~ on June 4, 2008 at 9:43:00 AM GMT+8 said...

bes kan..

 

You know what.... Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal