Wednesday, July 2, 2008

About your beloved Hubby....~

Expressed by Noorita Yusof at 4:14 PM
I've been tagged by Moon.. Adalah lambat melunaskan hutang kerana hatta tiada masa + idea jua.

So now, cam agak2 terluang masa ni,terimalah..


Apa yang anda suker tentang suami anda..

Err.. Ni suka dulu ke suka skang aa... Senang kita categorizekan lah yek..

Dolu dolu..

With his best buddies at the moment. Baby face of him time tu, cutenye lahai...


- Terjatuh suka (no yet cinta) kat dia 1st time masa kat KMB (Kolej Mara Banting) dulu around year of 99. Actually like I mentioned before, pada mulanya perasaan suka adalah sengaja dibuat buatin kerana sedang melibatkan diri dalam acara marilah gatal gatal ada Secret Admirer (SA). Namun dari saja saja terus kepada ketidak sengaja terjatuh hati pula. Kerana layanan yang diterima itu agak menyentuh hati jua..


Pertengahan dolu dolu..

Uhh.. Gym maniac team.


- Zaman melekat-bak-gam-uhu kitaorang adalah masa zaman stadi dulu, yakni di kampus UM. Ke kelas, ke makan, ke minum, ke lepak, ke library, ke situ, ke sini adalah mostly bersama si dia. Tapi bukan bermakna takde life ngan kengkawan lain. Just bak kata orang adelah kiranya tempat bergantung jika ada apa-apa masalah.
Nak ke mana-mana pun ada je tukang bawaknyer (yes, my driver la apa lagi,heh). Dialah jugak kawan stadi. Malam2 kitaorang akan lepak kat Projet Hartamas minum minum sambil membawa buku. Dia pun agak rajin membawa aku ikut dia kegym utk menyihat dan mengemukkan badan sedikit (org lain gi gym nak kurus, tapi aku makin berisi). Hehe..


Tak berapa dolu..

Tunang..
Nikah


- We all tunang tahun 2004, and get married a year after that. For me, dia mmg seorang yg bertangunggjawab dan sangat suka mendalami ilmu agama. From there, I know that he's jsut the right choice for me. Tell u, dia mmg seorang yg 'cenge' atau dalam bahasa faham adalah garang. Nampak je muka cam lemut-lemut gitu kans.. Tapi cenge-cenge dia adalah bersebab. Dia salu ngajar aku cemane nak survive kat dunia skang yg penuh dgn cabaran dan pancharoba ini. With him, I've changed a lot..


Kini..



As a papa to a daughter (& our coming baby soon), tell u, now he's really really become like a real father as I dream of. Kalo awal-awal dulu agak keliatan nak buat itu ini kan, ye la anak bongsu. Adalah tidak reti utk membuat kerja rumah hatta membuang sampah sekalipun. Tapi sekarang ok la. Dia pelan pelan belajar dan tolong mana patut. Pendek kata dah boleh la diharap. Sifat penyayang dia makin terserlah dan makin pemurah. ;)

Dia pun jenis tak cerewet dari segala hal. Kalo bab makan, asalkan ada ayam dada + sambal belacan, apa-apa jenis lauk pon layan.. Kalo ajak pegi mana-mana, adalah anytime... Tiada alasan alasan bongek diberikan yg mana berkadar terus dengan perasaan malas nak meneman bini kan. hehe..
Tapi just satu je. Jangan la suruh dia ni pegi pasar. Rasanya dia ni kenal cili je kot..



Adakah anda seorang yang romantik?


I am a romantic person. But in such a playful and creative way. Sejak kenal dia, I never ever bagi dia kad yg dibeli di pasaraya atau di mana-mana. They are not exclusive! The same card can be owned by other guy too. I just created all the cards for him by myself. Haha. Tell you, rasanya dah berpuluh-puluh kad aku penah buat kat dia. N all came in diff style and look! Aku tak tau mana datang idea yg maha mencurah2 tu. Agaknya kalo masuk rancangan Art Attack pon boleh. Kad selamat pagi, kad sembuh sakit, kad miss u miss u, kad sorry, kad selamat jalan nak balik kampung, kad itu kad ini.. Kad besday seme tu jangan cakap la kan.. Sometimes I just create a simple note like, "pegi kelas take care k.." and selit kat wiper kete dia. Hehe..
And all of them still dalam simpanan dia. Sekali sekala dia kuarkan seme kad kad utk sama sama ditatap sambil gelak2. cam malu pun ada.. :">



Adakah suami anda seorang yang romantik?

Err.. Can I say as a Yes? Haha... Dulu (dulu ok) dia cukup suka bagi aku roses. Start2 terkantoi aku ni elevenapples dia dah kasik 11 roses kat aku. Sejak dari tu ada je ros dia bagi kat aku. Balik kg kasik ros, balik kl kasik ros, pegi dating ros lagi. Ros ros.. And all the roses still ada dalam kotak hikmat aku kat Trg. Dah kering kering dah.. Tapi I will still continue to keep them as each and one of them come with such a different memories..

Skang dia dah takde dah ros ros hehe.. Dari bagi ros aku prefer dia kasik duit beli pampers anak haha.. (ee tak romantiknya kan). Tapi aku faham la situasi skang. Baik la beli makananan or duit tu simpan buh dalam tabung Sofiya. But for such a special event, takde salahnya.. Pompuan mana tak suka bunga kan.. Wink wink**~


Luahkan perasaan sayang yang lahir dari hati yang ikhlas untuk orang tersayang...

Sayang.. I really love you from the day one I fall in love with you.
And the same level feeling still remain in my heart until end of time..
(aiyo apakah jiwang ini.. :P)


Apa yang anda mahu dari pasangan anda...
Jika dihitung dari keinginan manusia, kemahuan adalah sentiasa ada dan tak mungkin dapat dipuaskan dengan sepenuhnya.
I just want you to love me tanpa ada kadar perkurangan dengan berlalunya masa..

Cewahh.. Gile ah!
Tapi keinginan sebenar adalah tolong la kadang-kadang buat kerja tanpa perlu disuruh keke.. Cam pasang ubat nyamuk tu.. Ala tak sampai semenet je yang oii.. Ha, kadang kadang kalo terbangun tido lamat tu, tolong tolong le ngemas sket katil tu.. Nak jugak bini dia yg cantek jelita ni kemaskan.. Ha lagi bla bla bla bla..... pot pet pot pet..



Huh, menelas aku nak abiskan tag ni. Lama pulak tu. Haih!
Dengan ini saya dengan sukacitanya nak menyusahkan nama nama di bawah ni pulak.
Sila sila lah ye..

1) Muza
2) Norli
3) Yanie

err sapa lagi aa.. sapa2 lah para isteri yg lain.. :P

5 thoughs.. on "About your beloved Hubby....~"

national lottery on July 3, 2008 at 8:34:00 AM GMT+8 said...

This blog could be more exciting if you can create another topic that everyone can relate on.

green card lottery on July 3, 2008 at 8:35:00 AM GMT+8 said...

The nice thing with this blog is, its very awsome when it comes to there topic.

lottery raffle on July 3, 2008 at 8:36:00 AM GMT+8 said...

Gomen kudasai.

:::sHa::: on July 9, 2008 at 1:59:00 AM GMT+8 said...

Waaaaahhhh Ieta, chubby nyer dulu..unbelievable.....

Miss Moon on July 9, 2008 at 12:22:00 PM GMT+8 said...

wahhhhhh ...thanks Ieta sebab buat tag nih ...mesti time tulis nih Ieta tersenytum gitew mengenang kan saat saat manis tew kan ...hahahhah

Ieata , Moon pun suka wat kad tapi nak harap sutan wat kad jgn harap la hahahh dia cuma amik kertas a4 yg kaler2 tew lipat n conteng2 je hahahha ..ok la tew kan .

Ieta ngan hubby sngt secocok , sama camtik n sama lawa .

 

You know what.... Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal