Friday, January 9, 2009

1st entry of 2009...

Expressed by Noorita Yusof at 3:41 PM
I'm back......

Wah terasa sangat lamanya tidak mengabdi kenangan di sini.
Dari tahun lepas ok apakah tidah lama...

Rasanya belum cukup basi lagi berkulat lagi utk saya mengucapkan Selamat Tahun Baru 2009 buat semua.

Well, saya sudah terlepas moment utk menyenarai apa yg berjaya di capai pada tahun lepas dan azam utk tahun ini. If I am still not that late, please let me know ya..

Actually banyaknye menda nak cite kat sini. Sampai terlupa lupa dah.

End end of the year tu aku terjebak dalam ini..



Yes.. Masuk Pusrawi satu hari satu malam..
Why..?
Personally ask me..
Yg rapat2 tau la kot. Kurang rapat tu dalam hati mereka mesti - "Do I care..?"
Hehe..

Just nak cite gak kat sini masa masuk spital tu kan (awal2 tahun dah kutip pahala), bilik aku tu ada 4 orang. Tapi satu katil kosong. Depan aku lak tu. Terbayang-bayang malam tu ada pulak yg baring kat situ. Ngiluu...

Ok, nak jadikan cite, kitaorang ni divided by a piece of curtain. Sepanjang masa la curtain ni tertutup dan aku tak tau pon sapa jiran2 tetangga aku ni. Dengar sore je.. Yang kat depan tu ada baby baru lahir. Sian dia.. baby dia asyik nangis je sampai nurse kena tolong jaga. Sian mak dia letey ok baru branak.

Yang aku nak story ni orang sebelah katil aku ni ha. Aku kuar dari dewan bedah agak2 lepas maghrib gitu. So masa ni pelawat masih ada la bergentayangan di mana2 kan. Termasuk la pelawat aku dan orang sebelah ni. Aku dengar suara pesakit tersebut sangat la lemah gemalai gemersik bak buluh perindu.. Bergurau senda ngan suami tercinta..

Then dalam kol 10 gitu all the pelawats kena la balik. So lepas berbabai2 dengan suami dan rakan2 (agak aku la kan. Tak nampak ok. Cuma menggunakan deria pendengaran), then sunyilah jadi bilik itu. So adalah masa utk tidur kan..
Aku ni pulak bukannya sakit sangat. Cam tido hotel lak rasa. Sambil menikmati panorama KL Tower kat luar tu ditambah dengan mata tanak mengantuknye dan tunggu my dinner (even dah kol 10, but I still haven't eat since morning. kena posa becoz of the operation) so aku santai je lah sambil dengar lagu.

Then seketika itu aku terdengar la satu gemaan yang sungguh dasyat! Orang sebelah memang la tak payah berdengkur macam badak air kan. Amboi amboi amboi.. sedapnya mulut I macam Azwan Ali la pulak... Amboi amboi amboi..

Yang penting sangat KUAT ok. KUAT GILA GILA! Aku langsung tak boleh melelapkan mata atau berbuat apa2 sahaja. Sangat mengganggu gugat. Aku rasa kalo baby tadi ada lagi kat situ memang la melalak la kejenya kan. Mak budak pon takleh tido, apatah lagi budak hokey.

Aku rasa cam nak je selak curtain tu sambil berkata "Wahai kakak, silalah untuk memperlahankan volume anda atau silalah tekup muka anda dengan bantal. Paling tidak sila lah telefon suami tersayang anda untuk membeli pelekat tersumbat hidung seperti dalam iklan Eizlan Yusof itu di 7-11 berhampiran".

Dalam tension tu aku sempat lagi record 'irama' tu lantas mengesend kat hubby aku ok. Itulah bukti atas cerita yg akan aku hebohkan bila balik kerumah nanti (what a nawaitu!).

So dalam menyumpah2 di dalam hati itu, then datang la nurse pegi kat 'akakk' kita tu kan, cakap apa ntah, or sumbat apa ntah kat mulut dia. Terus dia tido tiada berbunyi selepas itu. Loga!

Tidak lama kemudian sampai la my dinner, which is we can call it as a supper. Dekat kol 11 dah ok. So tibalah masuknya waktu berbuka puasa bagi Ieta setelah puasa dari pukul 10 pagi tadi.. Bismillah..

Even the lauk is ikan tenggiri goreng sejuk macam betis mayat, dalca yang dingin cam air terjun, namun habis licin lah hatta makanan tersebut. Itulah bukti akan laparnya saya pada waktu itu.

Well.. Eh aku baru cerita satu menda ok. Tapi sudah penuh satu entry.
Ada banyak lagi cite ni amboi amboi amboi....

So lenkali lah saya tulis lagi, kalo tak bz la sangat kan.

4 thoughs.. on "1st entry of 2009..."

Miss Moon on January 15, 2009 at 10:26:00 AM GMT+8 said...

Ieta ...kenapa ...apa yang berlaku citer la cepat . Patut la lama tak apdet

technology on February 13, 2009 at 2:13:00 PM GMT+8 said...

dior uk
fendi
fendi purses
discount fendi
fendi handbags

日月神教-任我行 on May 11, 2010 at 12:20:00 AM GMT+8 said...

走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,聊天室

玉米蛋餅Stanly on May 12, 2010 at 11:06:00 AM GMT+8 said...

,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社

 

You know what.... Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal