Tuesday, January 13, 2009

Pih Kir San Diry...

Expressed by Noorita Yusof at 3:57 PM
Today we had our lunch at All About Mee PBD. Di atas kunjungan khas Sha tersayang.. Lama duh tak makan sini..

I had a big plate of nasik lemak ayam rendang. Farah dengan green curry chicken rice. Wawa dengan bihun tomyam berudang besar, while Choo ngan Sha makan sweet & sour chicken with rice.

U... ingat dengan jelas menu rakan2.. Heh.

Well. Story of the day is, adalah lawak lawak hangsua (bak kata azwana) kami kami berlima ini.

Tak tau la kenapa tiba-tiba sangat berbakat dalam membuat kelakar sehingga kalah Nabil lu pikirlah sendiri itew.

Kalo masuk Raja Lawak memang kompem!
Kompem kena kutuk! Hua Hua Hua...

Yang paling tak tahan skali bila kitaorang bukak cite pasal tutt tutttt atau nama samaran dia Ting Tu Phar.

Opps!..

Siapakah gerangan Mr. Ting ini.

Haha... Nama ini adalah telah didaftarkan oleh Cik Fadia Ayesha kita di meja makan itu, jam tu jugak.

Nama sebenar adalah Ting Tu Phar anak kepada Ting Jar Wuh.
Diaorang ni dalam lingkungan surname surname Ting Ta Dak Hutak punya family lah.

Ekeke....

Kalo korang rasa komfius, Aku?
Lagi la pening..! Hahaha...

Okla, cite sebenarnya ialah aku dan rakan-rakan biasalah lah.
Mengata (mengata ok. mengumpat tu kan cam bunyi ahli neraka sangat la pulak kan)sorang budak dalam team kitaorang ni..
Nama sebenar-benar-tak-tipu-punya kenala rahsiakan ye tak. Kalo nak tulis sini boleh gak kalo nak kena makan kaki ngan tuan empunya hehe..

So untuk memudahkan perbincangan, we just name that person as THINK TOO FAR.
Sebut betul betul anak anak.. Think.. Too.. Far..
Ha.. Pandai...

So dalam dok rancak kaki tangan seme ikut serta dok cite2 tadi, si Sha dengan penuh innocentnye bertanya- "Si Ting ni sapa? Mr Ting ke..?"

Kami yang tadi dok gelak gelak manja terus gelak besar macam ibu bapa gajah ok??

Terus aku jawab. "Haah Sha.. Mr Ting Tu Phar anak kepada Ting Jar Wuh.. Anak sedaranya Pih Kir PhanJhang.."

So apa lagi berderai ketawa sambil Sha pun turut ketawa walhal dia tak tau kisah pon lagi. Kekek..

Then kami pon cite la hal sebenar...

Nak tau sapa Think Too Far tu?
Ekceli itu adalah gelaran kepada....

Tuutt tut tutttt..... amboi amboi amboi..


Satu lagi lawak nasik lemak antarabangsa.

HP kan ada shuttle bas, shuttle van utk pegi PBD ke, KL Sentral ke..

So driver2 dia adalah berbagai bagai jenis rupa, warna dan pe'el2 tersendiri..
Then nama2 samaran yg kitaorang kasik pon berbagai2 la kan.. Suka suka hati kitaorang je kan nak kasik nama kat anak orang.

So antara driver2 pemes adalah Abang Bob (Bob sebagai gedebob), Abang Drift (sebab bawak bas macam formula one), Abang Sopan Santun (sebab sangat bersopan lagi berlemah lembut membawa van), Abang Ketayap JK (abang pakai ketayap tapi Jiwa Kacau) dan macam2 abang lagi lah..

So yang paling glemer dalam list adalah Abang Ketayap JK atau tadi kitaorang baru je naikkan pangkat dia as Datuk JK. Yang kurang, misai je takde. N dia takdela mampu beli jam riban riban kan. Setakat dua utas jam RM36 cam aku punya boley la kot..

Jadi alkisahnya kitaorang dah lama tak nampak kelibat Datuk JK ni.
So tadi tengah seme dok tertanya2 aku dengan selambanya berkata "Ala.. Dia dah further career..."

Then Wawa yang terkenal Queen of lawak bodoh of the year boleh membungtangkan mata tengok aku lantas bertanya "Betul Ieta...???? Dia further ke mana...???" Dengan penuh ingin tahunya..

Maka apa lagi.. Bergelak besarlah kami kami ini kerana tiada menyangka bahawa Wawa boleh termakan dengan tipu daya saya ini.

Aku jawab lagi "A'ah Wawa. Dia dah naik pangkat jadik drebar LRT.."

Kali ini Choo pulak dengan terkejutnya bertanya "Ha, Ye ke Ieta..??

This time perut yg memang dok bergegar gelak tu bertambah tambah la galak lemak ni berayun ke kiri ke kanan.

Apa kena ngan kawan kawan aku pada hari ini??

Atau apakah wajahku sangat serius sehingga tidak menyedari itu adalah salah satu percubaan untuk membuat kelakar?

Ekeke...

Jadi hari ini saya sangat gembira kerana dapat ketawa dan membuat orang ketawa dengan lawak jenaka yang tidak berniat ini.

Terasa segala bebanan keserabutan kerja terbang entah ke mana cewah..

Laugh is a best medicine - I am totally agree.







p/s: What the hell is Pih Kir San Diry...?
Pih Kir San Diry tu ialah... Pikir Sendiri atau.. Lu Pikir La Sendiri...!
Bak kata Nabil.

3 thoughs.. on "Pih Kir San Diry..."

Anonymous said...

ala..... sedeynyerr... pe yg korg gelak2 neh... x aci.. xaciii.. hukhukhuk..... sape yg korg ngomp*t (ni giler sopan nk sebut) sape kah....
wa xley pk lor.... heheh...

- ajula bkn nama sbnr -

elevenapples on January 30, 2009 at 2:09:00 PM GMT+8 said...

haha.. zura.. adalah la mentee kesayangan awak yang syabas bete tu..! (kegeraman melanda di dada)

splendid on February 13, 2009 at 2:14:00 PM GMT+8 said...

dolce bag
dolce gabbana handbags
dolce gabbana bag
dolce gabbana handbag
balenciaga bag

 

You know what.... Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal