Monday, March 16, 2009

R u Dare..?

Expressed by Noorita Yusof at 4:50 PM
Since Mr. Hubby sudah bising2 kerana aku adalah mek Ganu namun tidak reti masak signature dish Trg, makanya pada Sabtu lepas aku telah menyahut cabaran itu!

Berbekalkan ilmu di dada serba sedikit dari chek (my hone vali daddi ma) dan juger dari ma, aku gagahkan diri memasak hidangan yg aku kira sangatlah susah inis.

So inilah dia...



NASI DAGANG.......


Nampak cam bodoh-bodoh alang sket kan..

Ye la sebab tak cukup korum hehe.. Acar timun tadek.
Cam alamak lupa beli timun... Since aku je sorang yg pemakan acar tu, so baik la takyah buat kan..

So cubaan pertama aku ni dapatla gred B dari pengkritik antarabangasa itu. Ingat dapat C-. hihi..

(Untuk resipi, nanti2 la k.. Malas lak.. Nanti kalo dah dapat A, baru la aku share sekali ngan tips skali ekeke...)


Jadinya, sebagai anak jati Terengganu, I FEEL COMPLETE...!!! Haha.....



5 thoughs.. on "R u Dare..?"

Anonymous said...

hahah.... adelah disney on ice kan...

- ajula bkn nama sbnr -

Mama Ieta on March 19, 2009 at 2:57:00 PM GMT+8 said...

hahaha.. tak sabar hokeys..

Miss Moon on March 25, 2009 at 12:31:00 PM GMT+8 said...

wah dap dap nya ietaaaaaaaaaaaa
balik nanti nak buat jugoks laaaaaaaaaaaa
terliur neh

Mama Ieta on March 25, 2009 at 4:39:00 PM GMT+8 said...

Moon jgn gitu.. Kita tau Moon very the pakar buat nasik dagang... ajor ajor...

Mama Ieta on March 25, 2009 at 4:39:00 PM GMT+8 said...
This comment has been removed by the author.
 

You know what.... Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal