Friday, April 17, 2009

Berita Terkini..

Expressed by Noorita Yusof at 4:44 PM 5 thoughs.. Links to this post
Just a quick update dari last last week.


Birthday hubby mucuk cayang muah muah..

Tahun ini adalah tahun kesukaran untuk memilih hadiah paling hebat proton utk dia. Konon nak lain dari lain dan kesudahannya adalah tidak tahu nak belik apa!

Ramai la mengusul itu ini tak kurang juga yg agak sengal advise tapi yg sebenarnya nak bgtau yg bini dia best tapi malangnya seme usulan tidak menepati citarasa.

Hinggalah terima satu cadangan dari kawan lama ku (bukan dari geng abg kawan lama kat cafe HP bawah ni ye..), and I think this is just the BEST gift for him at this moment!



Jeng jeng jeng....



Yeay! A spa treatment for him! Spa tu nama Kursani and 100% clean from a lelaki2 nabi Lut and totally not a gay spa! haha.. susah hokey nak cari spa yg clean and clear ni.. Yg lain tak abis2 dengan ayat - additional charges for additional service.. eee seram mak....

And.............. he likes it soooooo much!!!!!!!!! Yeay!!!!!!!!!!!!!!!!



Genting Trip (cam jauh bebenor je genting tu kan..)


Harusla letak gambar ni dulu.. sebab kempunan nak naik kan. boleh under construction time aku tengah semangat dan berkeyakinan tinggi nih!!



Sebahagian peserta pada hari itu..



Antara acara yang mencabar gile pada hari tu - naik ketapi ulat



Sofiya kena jack pot hari tu. Dia main tangkap itik kuning digi terapung2 dan dpt grand prize - big teddy yg busaqqq....

Soo.. takyah la taruk byk2 gambar. nak tgk banyak2 sila ke facebook. hehe..



Pesona de' Wajah Harmoni - update

Announcing ceremony telah berlaku di Istana Budaya.
Ingat annouce tu just duduk2 buat ayu sambil press conference announce bila2 final gitu. Abis koman pon amik la gambar sedas dua.

Namun apa yg terjadi adalah...



Pentas untuk memperagaan keayuan..



The finalist..



Berjawab soalan la pulek kan.. kata annoucement.. apakah terus jawab soklan terus ni kan.. yg penting hamba menjawab soklan dengan pantun.. haha hebat tak.. lain dari yg lain.. gila gadis melayu.. oppss! gadis..??



Pose maut sket....


Seperti biasa, untuk gambar meremmbes yang lain, sila la jengah facebook.




So itulah perkara2 yg berlaku dan dirangkum dalam satu post. Gile malas...

Thursday, April 9, 2009

It must have been love

Expressed by Noorita Yusof at 2:20 PM 0 thoughs.. Links to this post
Miss Sha tag saya lagi.
Hari tiada idea adalah hari membuat tag.

Saya rasa Sha tag saya 2 menda kot. Tapi yg lagi satu tu cam tak menarik je. So Ieta wat yg ni je bley kot na...


RULES:
1. Put your iTunes, Winamp, Windows Media Player, etc. on Shuffle.
2. For each question, press the next button to get your answer.
3. YOU MUST WRITE THAT SONG NAME DOWN NO MATTER HOW SILLY IT SOUNDS.
4. Tag 25 friends. (Anyone yg mauk, silakans)
5. Everyone tagged has to do the same thing.
6. DO NOT CHEAT & Have Fun!



1. IF SOMEONE SAYS 'ARE YOU OKAY' YOU SAY?
Tak Sanggup! (X-Factor)

2. HOW WOULD YOU DESCRIBE YOURSELF?
Sesuatu Janji (Taufik Batisah)

3. WHAT DO YOU LIKE IN A GUY/GIRL?
Gadis dan Bunga (Rahimah Rahim)

4. HOW DO YOU FEEL TODAY?
No One (Alicia Keys)

5. WHAT IS YOUR LIFE'S PURPOSE?
Dibius Cinta (Yusry feat Melly)

6. WHAT'S YOUR MOTTO?
Sujud (Mawi feat KRU) <-- Oh hohoho....

7. WHAT DO YOUR FRIENDS THINK OF YOU?
Ooh! La! La! (KRU) <-- I likee! ^_^

8. WHAT DO YOUR PARENTS THINK OF YOU?
Terharu (Jamal Abdillah feat Mawi) <-- Ha ha.. Aku dah start sker tag ni haha...

9. WHAT DO YOU THINK ABOUT VERY OFTEN?
Harum Subur di Hati (BPR)

10. WHAT IS 2 + 2?
Cinta Terhalang (Bob)
<-- ??

11. WHAT DO YOU THINK OF YOUR BEST FRIEND?
Cinta Melankolia (Ann)<-- Some of them kot ekekek..

12. WHAT IS YOUR LIFE STORY?
Benar Benar (Adam) <-- Tiada yg tidak benar melainkan benar benar belaka..

13. WHAT DO YOU WANT TO BE WHEN YOU GROW UP?
Quit Playing Game with My Heart (Backstreet Boys) <-- Takde kaitan!

14. WHAT DO YOU THINK WHEN YOU SEE THE PERSON YOU LIKE?
Mockingbird (Eminem) <-- Ada pulak!

15. WHAT WILL YOU DANCE TO AT YOUR WEDDING?
Kisah Cinta (Ogy Ahmad Daud) <-- Definitely NOT to. Ni lagu kisah cinta pelamin anganku musnah hokey!

16. WHAT WILL THEY PLAY AT YOUR FUNERAL?
Holiday (Greenday) <-- Memang going to be a long long long holiday.. he...

17. WHAT IS YOUR HOBBY/INTEREST?
Setia Kasih (Haleeda)

18. WHAT IS YOUR BIGGEST FEAR?
Kehebatan Cinta (Jamal Abdillah & Francisca Peter) <-- Bukan fear ler! suker!

19. WHAT IS YOUR BIGGEST SECRET?
Terhangat di Pasaran (KRU feat Adam) <-- Hahah....

20. WHAT DO YOU WANT RIGHT NOW
Angan-angan (Raja Ema) <-- Berangan-angan time keje mmg boley kan..?

21. WHAT DO YOU THINK OF YOUR FRIENDS?
Layu di hujung mekar (Rio) <-- Opps!

22. WHAT WILL YOU POST THIS AS?
It must have been love (Roxette)


Haha.. Sorry la.. Aku play lagu2 ni dari folder-'Lagu Dahulu Kala', makanya lagu2 tu agak kearah Sinar FM la sket kan.. I likeee!!!!

Friday, April 3, 2009

Jengah jangan tak jengah...

Expressed by Noorita Yusof at 4:47 PM 4 thoughs.. Links to this post
Ha buat sapa-sapa nak mendirikan rumah tangger tu, kalo masih tercari-cari fesyen yang anggun cantek lagi mendasyatkan majlis, sila silalah melawat ke sini..

Nescaya anda sangat teruja dan dapat idea dengan hebatnya..
Nak nak yang post #10 or #15 tuhs. Hua hua hua...


http://www.mesra.net/forum/index.php?showtopic=88035






Haha... Ajula ajula... Tiba-tiba saya rasa cam tersengih sengihan di sini..
Mana la budak ni korek gambar gua. Ni kena bayar royalti neh. Ekeke....

Wednesday, April 1, 2009

Panasnye ini hari...

Expressed by Noorita Yusof at 4:39 PM 0 thoughs.. Links to this post
It's a freaking scorching hot out there!! Sket lagi cam kat Somalia. Bezanya orang2 kat sini belum tahap kebulur cam kat sana lagi.. Banyak lagi pakcik2 gendut berkeliaran dan gadis gadis kerempeng tak makan bukan sebab takde makanan, tapi adalah perasan lawa jika berkeadaan begitu. Tell me, apakah lawa dengan tulang selangka membonjol di sana sini.. Begitu jerangkung sekali..

Dengan cuaca yg panas gilah ni, lagi panas dada kalu chat dengan orang sengal beserta chat ngan orang kurang sengal tapi topiknya adalah mengenai orang sengal.

Kalu tak berapa faham, sila buat tak tau je. Tak kemana pon kalu u olls faham menda aku cakap ni..

I dont know y, since dari alam persekolahan aku mmg salu jadik kaunselor kat org. Padahallnya aku sama sekali bukan ahli Pembimbing Rakan Sebaya (yang kadang2 memberi contoh yg tak membimbing pon). Tapi kawan2 aku suka la datang kat aku luah2 masalah kuarger lah, pasal boifren la, pasal period tak betulla dan sebagainya. Agaknya time tu muka aku ada iras-iras Fadhilah Kamsas kot..

Perkara ini adalah berlarutan sampai kat kampus, univerisiti dan even dan kerja ni pon.. Aku masih lagi jadik pendengar setia (abis good listener la ni kononnya) masalah kawan2aku ni. Ini tidaklah bermakna aku takde masalah. Kalo nak tau masalah aku, meh meh aku cite.. Mesti korang ternganga ketidaksangkaan. Tapi aku jenis pendam je. Coz takde lagi di kalangan orang2 terdekat aku yg muka cam Dr Fadhilah tadi utk aku share cite aku. Or aku mmg susah percaya kat orang...

Dalam byk2 masalah negara aku dengar ni, ada satu masalah yg bagi aku cukup kepala hotak kau berjambul la pada pendapat aku. Kisah mengenai masalah pasangan yg tak reti-reti bahasa Uganda lagi tidak tahu bersyukur langsung!

Payah nak kupas, meh kita buat dialog la.. Baru senang ingat kan.. Ingat tau, jgn tak ingat. Nanti kuar soklan lam paper sem 2 - Mari Bercouple Sampai Migrain..

Watak2 utama:
Boifren di alam nyata (B1)
Girlfren penuh keredhaan (G1)
Boifren lindungan kaabah (B2)
Girlfren kepala batu (G2)

------------------------------------------------------------------------------------
G2 : "Kenapa awak amik saya lambat..."
B2 : "Sorry sayang, jalan jam.. Tadi saya tertido, termimpi lak awak.. Sorry sayang ekh.. Lain kali saya tak buat lagi.. Kalo saya buat awak boleh ketuk kepala saya ni biar padan muka saya. Tak pun awak pulas je tinga saya biar saya dungu sket baru saya tak nyanyuk.."

G1 : "Kenapa awak amik saya lambat..."
B1 : "Eh, saya dah amik ni kira bersyukur tau! Kalo tak saya biar je awak naik bas. Cuba berdikari sikit!"

------------------------------------------------------------------------------------

G2 : "Awak salu lupa apa saya suka.. Awak mesti dah tak sayang saya dah.."
B2 : "Aduh... Mintak maaf banyak2 sayang.. Saya bukan sengaja.. Awak nak apa.. ? Nak basikal BMX. Nanti saya belikan k.."

G1 : "Awak salu lupa apa saya suka.. Awak mesti dah tak sayang saya dah.."
B1 : "Lah, bukan saya sengaja. Dah manusia mesti la salu lupa. Yg awak tak ingatkan saya tu kenapa??"

------------------------------------------------------------------------------------

G2 : "Kalo awak tak pujuk saya, saya tanak makan malam ni!"
B2 : "Ala sayang sayang intan payung... Jangan camtu kuci kuci... Makanla.. Kalau awak sakit, saya jugak yang susah.. Kesian saya kalau awak takde.. Sunyi saya.. Nanti saya belikan awak cincin berlian 88 karat k.. Atau awak nak saya bagi awak ros 88 kuntum..?"

G1 : "Kalo awak tak pujuk saya, saya tanak makan malam ni!"
B1 : "Tak nak makan sudah. Kalo lapar jangan nak bising!"

------------------------------------------------------------------------------------

G2 : "Awak... Saya sakit perut lah... Tapi saya tak suka makan ubat, tak suka pegi klinik, tak suka sapu minyak, tak suka itu tak suka ini.."
B2 : "Awak jangan buat saya risau.. Saya tak tau nak buat apa ni.. Saya dah tanya sume orang dalam dunia ni apa saya nak bagi awak tak sakit peut.. Saya tepon Oprah ekh tanya nak kasik apa kat awak ekh.."

G1 : "Awak... Saya sakit perut lah... Tapi saya tak suka makan ubat, tak suka pegi klinik, tak suka sapu minyak, tak suka itu tak suka ini.."
B1 : "Then awak punya pasal!"

------------------------------------------------------------------------------------


So, silalah compare dan buat perbandingan secara serius akan perbezaan2 di atas.
Ingatlah, BERSYUKUR lah dengan apa yg kita ada. Kalo dah takde dan baru rasa menyesal, sila merujuk kepada ayat ini - Padan Muka Anda.

Sekian, renung-renungkan.. Selamat beramal..!
 

You know what.... Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal