Friday, May 15, 2009

Pesona De' Wajah Harmoni - The Final Moment..

Expressed by Noorita Yusof at 2:35 PM
I'm backkkkkkk!!!

Ohoho... lamanya tak update blog.. Bizi sebizi biznya dengan segala jadah aktiviti yg tak berkesudahan. Now boleyla bernapas sket..

So the latest update regards to the contest yg Ieta masuk tu kan, Alhamdulillah sumenya dah selesai dengan jayanya.. Now dah start rindu sgt sgt sgt kat kawan2 secontest yg sama2 pegi training dulu.. Sob sob..

So kat bawah ni kira cam rentetan lah akan kejadian2 sebelum semasa dan selepas our event ni..


9th - 12th May 09.


Training kat Istana Budaya ngan Cikgu Zainal yg best. 4 hari kitaorang dapat lesen besar kuar masuk IB ke studio tari derang. Kebetulan masa tu tgh rancak show Black Dog Bone ngan Jay Jay so salu lah terserempak derang kat backstage. Tapi wat bodoy je la kan takkan nak histeria kat situ laks. Time lunch kitaorang makan kat cafe pon staff2 IB dok tgk2 kitaorang. Mesti derang wondering, pompuan2 sesat mana lak secara tiba2 reramai kat situ haha..

Paling best dapat blend ngan IB dancers yg gila talented. Siap blaja catwalk ngan derang lagi, and with 'guy' dancers tau. Guy la masa menari tapi bila dah off training terus perwatakan jadi tuttttt.... Tapi ada gak among them yg ok kan. Yg boleh digunakan tanpa was was giteww...

Masa training kat sini boley plak a day before full rehearsal Ieta terpele'ot kaki pulak ngan heels tu kan. Dah cam abis la tempang la aku catwalk lepas ni.. Nasib baik dengan tindakan pantas Mr Hubby malam tu taruk ais then balut ngan ankle guard so takdelah dia sempat membengkak. Thanks Mr Hubby yg sabar dengan karenah kaki-sakit-hari-hari ku dan tabah je urut sampai la aku tertido tiap2 malam. Nak lawa nye psl, mak tahan je la penderitaan ini kan....


12th May 09.

Malam tu ada full rehearsal kat Legend Hotel. Selagi tak perfect sume tak leh balik hokey. Lepas kol 2 baru abis campur nak prepare spot questions utk esok lagi.. Mak tido kol 4 lebey nyah... Siap wat internet research ngan Mr Hubby (Mr Hubby lagi kan..). Takpelah, no pain no gain kan...








13th May 09.

Gosh!!! This is the day!!!

Selepas berhari2 berhempas pulas so this is it!!! The moment! Final moment!

Hari kejadian saya adalah menjadi flat seflat flatnya.. Maunya tak, training 4 hari berturut2, di tambah rehearsal pada malamnya gegila punya, mau tak penat kan.. Pagi tu brekpes 2 biji telur separuh masak je. Sama itu kopi Radix pencetus tenaga. Seres takde selera plus asyik mulas perut je. Saya ni kalu cuak perut akan mengalami gangguan kesihatan sket..


Dah start dah.......! Masa ni kitaorang tgh berkecut perutan di belakang stage sambil Ieta tgh termengah2 buat senaman tua serba sikit kasik oksigen. I AM TOTALLY FLAT!! Takde tenaga langsung!! Cam nak muntah pon ada...My God! Kalo aku pengsan cemane nih..!


Opening oleh IB dancers.. Masa ni aku dok tegok 100 plus dan share2 biskut tiger ngan Kak Jam je.. Ya Allah semoga semuanya cepat selesai...


Tu dia........Bila dah atas stage segala kepenatan terbang ntah ke mana. Masa ni just set, I will do my best as this is the very last moment of the contest! Lepas ni kalo nak pengsan pat hari 3 malam pon takpe.


Habis je menari tadi terus kitaorang bergegas tukar 1st dress. Ada 10 minit je k so tak sempat nak carik carik kelubung nak tukar baju anda ye. Main blasah je kat situ jugak.. Wa cakap lu.. Nasib la Ieta pakai korset ngan tight kat dalam. Kalo tak selamat la tubuh badan korang jadik santapan segala jadah mata make up artis ngan designer ngan sapa2 lah kat belakang tu. Even mereka kurang gagah perkasa or maybe takde nafsu pon kat kita tapi mereka adalah tetap jantan kanss...


My 1st dress.. I love it soo much!! So simply yet sooo elegant!!


2nd dress. Utk makluman, saya tidak pernah menfittingkan diri dengan baju ni. Kali terakhir saya melihat baju ini adalah ketika dia masih menjadi cebisan kain dalam plastik beg. Nasib baik Abg Syed mmg terer, pakai ukuran baju putih tu je terus jadik. And it's fits me well! Gosh! I LOVE the COLOR soo much!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Saat paling mendebarkan dalam event petang tu. Masa ni aku dah cam apa-apa whateva la kan. Ko tanya aku jawab. Malas nak pikir. Yang penting, jangan la nervous. Tapi dengan lawak2 abe rosyam ni serba sedikit buat rasa nervous aku tu ilang. Hilang sehilang hilangnya...


Mak bantai je nyah... Yg penting mak tak boleh ramble... Nanti ada pulak juri menguap kat bawah tu...


I'm doneeeeeeeee!!!!!!!!! Gosh!! Lega gila time ni. Tapi kaki masing2 macam nak patah 3 kan. Kena statik dok camtu ditambah ngan heels yang menikam2 tumit kaki. Nak wat cemane, nak lawa lagi nampak anggun gitu harusla telan segala kesakitan dan kengiluan ye tak..



Skali lagi jantung aku cam nak gugur. Masa Rosyam announce sorang sorang hadiah saguhati aku rasa nak pitam gila. Cam mana nama aku tak dipanggil2 ni kan. Hinggalah tiba hadiah saguhati ke-9 diumumkan seme orang cam bersorak. Rupanya just tinggal aku, Nawar ngan Aziah as a top 3. Ya Allah.. Masa ni aku dah cam tak jejak tanah.. Aku nampak Mr Hubby ngan Jazlin (his cousin) dan senyum2 dah sambil pegang kamera. Cam my God! Aku dapat placing..!


Then Rosyam announce tempat ke-3 which is Aziah. Masa ni aku ngan Nawar cam gosh gosh goshh! It either u or me!!! Kitorang pegang tangan cam tolonggg cepatla habis.. Jantung I dah penat dah ni... Aku cakap kat Nawar, "Nawar it's you.........." While Nawar pon cakap kat aku, "No it's you it's you..!"


And THAT'S IT!!!! Akhirnya, Rosyam umumkan nama aku as a Juara. Masa ni nak nangis pon ada nak pitam pon ada. Cam terawang2 tak percaya sangat sangat! Sampai aku lupa nak peluk Nawar dulu. OMG!!! Alhamdulillah atas kurniaan-Mu....


Segala penat lelah, tenaga, masa, unpaid leave, kaki terpele'ot, tension dgn maid lari sume terbayar dengan kejayaan ini.. Alhamdulillah...


Kita semua juara. Korang still the best in my heart...


Gambar kenang-kenangan.. Masa ni dah rasa sayu sgt.. Ntah bila dapat jumpa lagi korang.... :(


The person who always behind my back!



So berakhirlah sudah.. Ini merupakan kenangan dan pengalaman yg paling aku tak boleh lupakan sepanjang hidup aku.. Tak tau apa akan ditempuh selepas ni. Moga nasib akan terus menyebelahi aku... Insya-Allah....

5 thoughs.. on "Pesona De' Wajah Harmoni - The Final Moment.."

:::sHa::: on May 16, 2009 at 2:42:00 PM GMT+8 said...

gambar number 7 masa event tuh, mana2 guys pun goyah wooooooo..ahahaha..congrats again!

Anonymous said...

shasha....pasni kite masuk nakk?

hahahaha....

tahniah ieta!
ni yg nak rajin2kan diri 'melawat' umah ieta neh... kot dpt tempias 10k itew..hehe....

- ajula bkn nama sbnr -

pesona de wajah aziah on May 18, 2009 at 12:43:00 PM GMT+8 said...

hi, akak noorita..bila nak buat reunion dengan semua finalists? rindu kat semua...huhuh

pesona de wajah aziah on May 18, 2009 at 12:44:00 PM GMT+8 said...

kalau gi melancong ke bali nanti, jgn lupa belikan ole-ole ye..hehehe

Mama Ieta on May 18, 2009 at 3:30:00 PM GMT+8 said...

aziah..... rindu awak sesangat.... nanti kalo ada gathering turun kl tau...

 

You know what.... Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal