Monday, May 25, 2009

Perosak mood di pagi hari..

Expressed by Noorita Yusof at 9:39 AM
Tadi kan masa nak amik air kat pantry, saya kan nampak ada sorang cleaner yg suka pakai tudung tutup sampai idung tu tgh amik bekpes - kek and roti kat pantry BANYAK gila! Menimbun lantas membawa lari ke Gaming Room. Apakah....!

Do you know that the food is specially allocated for the staff..??? I mean it's ok if you oso nak amik jugak tapi boleh tak tunggu the staff dah amik dulu then baru ko amik kalo ada lebih..?? I repeat. Kalo ada lebih. Ni dah la menyebok ngan orang lain pastu amik macam la nak kasik sedara mara ko skali makan. Patut la asyik tak cukup. Aku mmg tak kisah coz aku mmg tak amik bekpes kat pantry (sebabnya dah melantak mee or bihun goreng) tapi cam annoying tgk perilaku tersebut. Dah la perasaan menyampah pada mereka2 ini masih berbekas (remember..?).


                                              Hey! Nak bawak pegi mana aa.???




Forgot about the food 'stealer'.


Tell you.


Today is such a wonderful brigt sunny Monday morning for me.

Good mood gila. Rajin. Rasa best. Rasa rajin. Berkeyakinan. Full of ideas n macam2 lagi.

Ditambah dengan penjengahan si anak ikan. Anak la ikan. Anak ikan turun bermain..

So bertambah2 keceriaan diri.

Bila aku ceria aku akan express.

Macam ko dah tak senak perut sebab tadi dah pegi membuang. Mesti kalo boleh ko express jugak kan.

Paling koman update kat facebook - "Saya sudah melabur. Selamat tinggal kesenakan perut..."

So sama la cam aku.

Aku tulis la patah patah kata keceriaan diri di Facebook.

Tapi...

Tapi adala pulak makhluk Allah Subhanahuwataala yang takde kerja lainnnnnnn.........

Sepatah komen dia kat FB aku terus mati mood best.

Bukan bermaksud nak amik kisah ngan komen bangs*t dia tu, tapi aku jadik frust.

Frust dgn tabiat dan hati perut MELAYU.

Sakit kanser PHD di susut hati paru mmg tak boleh hilang.

Aku tau la aku menang hari itu which is sudah 2 minggu yang lalu kan..

Last 2 weeks adalah sudah lama dah kalo roti tu dah nak berkulat kuning dah.

Ucapan congrats seme tu pon dah beransur reda.

Tapi ko apehal minah...????

Nak perli aku perli je lah..!

Tak payah nak kait kait dengan kemenangan dah status aku ke apa..

Aku at least merealisasikan apa yg aku nak. Berpijak di alam nyata.

Bukan cam anda still lagi dok tangkap gambar diri sendiri dalam kete perodua dan menampal di profile menharapkan komen2 seperti - ""Wahh makin comey dah hang..", "Eeee kiut gak awak ni ek..", "Awak ni cantik la, masuk la miss malaysia"!

Aku sibuk berfacebook then that is my problem.

Apa ko tak suka berfacebook ke. Kalo tak, yg ko susah payah tinggal komen kat wall aku tu bukan ko bukak facebook jugak..??

The main point is - what the hell is your problem..????

Kalau aku tak kacau hidup anda, sila jangan menempel berparasit kat hidup aku bleh..?


Haha..

Emo la pulak.

Sorry pada semua readers except si gadis (kalo ko gadis lagilah kan) sengal tersebut.

Macam aku cakap. Ko kasik aku gula, aku balas dengan gula-gula. Ko kasik aku cili aku balas ngan cili padi.

Kalo rasa pedas tu sila minum air. Jangan nak melalak kat aku plak hokey.


So itulah je entry marilah meluah perasaan.

Last but not least.

Kepada si sengal, ko dan kawan2 ko dan TL ko, sila buat keje diam2.

Sucikan hati dan jangan nak mengata orang je.

Okey..?? Peace...

0 thoughs.. on "Perosak mood di pagi hari.."

 

You know what.... Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal