Wednesday, June 10, 2009

Dapatkan Harmoni baru dengan SEGERA!

Expressed by Noorita Yusof at 1:44 PM
This entry shud be created on yesterday- the official day of keluarnya Harmoni berwajah cover aku di pasaran.

Tapi coz semalam aku bz melayan karenah orang 'gila' dan lantas dengan aku2 sekali mereng dan tidak ada mood for the WHOLE day!

Di ketika orang lain sibuk dan excited call, sms dan apa2 lah kat aku kan, tapi aku cam tiada perasaan dan tiada hati langsung nak baca cerita aku sendiri.

Teruk kan..?



So....................

Today, aku gagahkan diri untuk menjadi diri sendiri semula yang ceria, berpikiran positif, dan yg paling penting - waras!

Even ada jugak serpihan2 puaka orang2 yg pendengki dan tak puas hati yg mana kerja dia nak kritikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk je! Cam tak de menda lain nak buat ke makcik, HELLOO...????!!

Ok dah dah.

This is supposed to be a HAPPY and YEAY YEAY punya entry, not a lepas geram punya post, remember..

So here it goes.....











Aku tau apa korang pikir! :)

It's like a very the super impose punya gambar kan haha..
Tapi haqiqatnya adalah mmg aku amik gambar ngan papa2 hot nih. Betull sungguhh!! Tolonglah percaya! Hahaha...

1st time aku nampak magazine ni kat kedai mamak tu kan, aku cam MALU sendiri tiba2!. Cam OMG!! Buruknya aku...................... Macam mak tiri hokey!

Tapi nak wat cemane, derang nak kitaorang post gothic gitu kan, so harusla begitu berlagak serta penuh kesombongan sekali muka ini. Ape kejadahs kalo orang lain tidak senyum manakala tiba2 aku je bersengihan di situ kan..? Itu baru la super impose! Ekekeke...

Tapi seres la, memang cam menyelit kan I kat situ..? Cam apekehal tiba2 ada pemenang Miss Universe (siap bercrown ya..!) di celahan jejaka-jejaka tampan ni kan.

Dah nak wat cemane, orang nak begitu, hamba selaku bukan siapa2 ni ikut je le..

Bebudak Harmoni lak sms2 cakap ingatkan reward no 1 Pesona De'Wajah Harmoni adalah cover sorang2. Well.. Of coz la mereka ingin menjaga sales kan. Kang aku sorang2 je mesti merudum gila jualan bulan tu haha... Cam who the hell is this girl??.. opss lady..?? Lain la Dara.Com ke, Nur ke kan. :)

Tapi takpelah. Orang dah kasik peluang jadi cover dah syukur Alhamdulillah. :) Siap share page ngan orang2 hebat mubarako lagi terkenal ni kan.. Sapa nak kasik... ^_^

So, utk mengebestkan lagi entry ni, aku nak cite la apa aku buat on the shooting day tu.



9.30am - Tiba kat Utusan Studio kat Jalan Chan Sow Lin. Ingatkan aku dah awal. Rupanya Tiar (makeup artis) laaaagi awal.

10.00am - Start make up before papa-papa hot tiba. Derang supposed datang studio @ 11am.

10.10am - Engku Emran dah sampai(?). Kelam kabut Kak Ros (reporter Harmoni) pergi entertain. Ye la, apa dia nak buat awal2 ni kan. Lain belum sampai lagi.

10.50am - Amy Search sampai. I was like OMG! Is that a REAL Amy..??? And currently I'm sharing this makeup room with him...???????

11.00am - Rosyam Nor yang meletop kebooom lak sampai. Aku dah jumpa Abg Rosyam ni dah dalam 3-4 kali semenjak pertandingan ni kan, so dia dah kenal dah ngan aku (ni statement berlagak ke apa ni?? Ada rasa hati bernanah tak makcik..?).

11.05am - Papa2 hot kena paksa makeup yakni kena meng-gothic-kan mata masing2. Haha... Engku Emran paling senang bg kerjasama. Yet sooooo handsome!!!!! Mmg very the sepadan dengan Erra la kan ^_^. Amy pon takde problem coz dia kan papa rock. So rock and mata celak adalah kesimilaran kan. Paling liat nak pekena celak adalah papa Rosyam. Macam2 Kak Asmah (ketua pengarang Harmoni) helahkan pujuk baru la dia tadah mata dia. Tu pun still bising2 gak cakap malu. hahaha... Ok pe bang, kelas gitu...!

11.15am - Papa2 hot dah siap makeup. Derang go on amik gambar dulu sebab aku belum siap make up lagi. Yela kan, makeup adalah sangat lama kan. Nak buat bulu mata Rozita Che Wan je dah stengah jam.

11.45am - Baru siap ratu cantik ni makeup haha.. Harusla puji diri sendiri. Nak orang puji? Mati dulu lima nam kali pon jgn harap ok? Kalo nak kritik, ohhhh lajuuuuuuuu je kan, takyah suruh2 (haha... api marah masih bersekam di hati). So dah siap tukar baju seme, tara.......... I'm ready!

12.00pm - Join papa2 hot yg tengah dok berposing sakan. Aku amik tempat dan bermulalah kegiatan mengepose2 maut. Apa aku belaja ngan Cikgu Zainal kat IB, campur tengok America's Next Top Model sket seme aku praktikkan utk bagi post cewah.... Lawa tak lawa, cacat tak cacat, jgn dok pikir, yg penting belasah...! Wweuuwww..

1.00pm - Siap! Papa2 hot dah nak balik while aku masih kena pose pose lagi. OMG! masa ni Amy datang salam ngan aku cakap Good Luck. I mean he come to me and not me pegi yg terhegeh2 kejar dia hokey? oohhhh.... bernanah lagi berdarah jiwa makcik itewww..... Engku Emran dah lesap begitu sahaja seperti Chipsmore manakala Rosyam masih sibuk melayan siapa2 ntah nak amik gambar ngan dia. Aku sempat jugak la chit chat ngan dia kejap cakap pasal wife dia. Ye, aku ngan wife dia skang update2 cite kat FB (berlagak? ada aku kesah...?? muahahaha). She's very nice women. bertuah Abg Rosyam!

Aku rasa berpuluh snap la jugak amik, tapi kuar sikit je kan. Buat pekasam ikan puyu kot gambar2 aku yg lain tu kot. And I tell you, baju Abg Syed adalah paling lawa di dunia ok?? LAWA GILA! Aku adalah teramat SUKA sekali! Dah la aku tak pernah fitting baju2 itu. Abg Syed main bawak dan aku main pakai je. Nasib fit well! He just know my size and figure already! Tapi ada satu baju kaler turqoise and green tu Harmoni tak publishkan. Simpan lagik..?? Lawa gila baju tu tidakkk!!!

1.30pm - Dah totally siap dan pegi lunch. Nak sambung kisah sini? Ha.. sila rujuk ke bab yang lalu.



This time Mr Hubby tak dapat teman (buat pertama kalinya semenjak penyertaan aku dalam dunia mengada ini) sebab ada hal bisnes. So takdelah orang nak tukang amik gambar aku ngan papa2 hot tu. Sob sob.. Kalo tak, mmg awal2 aku la penyebok nak amik gambar ngan derang kan. And oh ya, that day aku ada bawak cupcake sekali utk kasik depa2 ni makan. Oh oh, artis2 terkenal makan cupcake aku hahaha.... Sker sker...! (and again, tak amik gambar so kurang garam cerita ini haih..).

And about the magazine, korang tolong jgn gelak baca apa reporter tu tulis k. Mmg la byk dia cite apa yg sebenarnya datang dari mulut aku, tapi ada jugak penokok tambahan ye. Especially bab 'mengharapkan peluang dalam bidang pengacaraan dan peragaan' or sewaktu dengannya tu memang tobat aku tak sebut sepatah pon! Malunye aku baca...! Nasib dia tak tambah - ingin menjadi model terkenal dan pelakon handalan. Memang sah aku pengsan keaiban!


So folks, sila pegi ke kedai majalah berhampiran dan dapatkan majalah ini sebelum kehabisan!! AHAKS!

7 thoughs.. on "Dapatkan Harmoni baru dengan SEGERA!"

Big LP on June 10, 2009 at 2:54:00 PM GMT+8 said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
:::sHa::: on June 10, 2009 at 11:11:00 PM GMT+8 said...

mama Ieta..fullamak..proud of u...eventho Ieta cakap nmpk mcm mak tiri ke apa, gorgeous ok. Actually, x nmpk mcm mak tiri but nmpk mcm Ieta tegas n u got power. Wow..Ieta, tutup mata, tutup telinga pasal org2 yg critic tuh k. Good luck, n all the best to u utk peluang2 yg akan dtg nanti..

mwahhs..
see ya on 28th..InsyaAllah..

syaifudin duakim on June 11, 2009 at 12:30:00 PM GMT+8 said...

very nice oO! gud idea.. but I prefer u sit and papa2 hot tu standing! dats will be something..

Ieta Yusof on June 11, 2009 at 2:09:00 PM GMT+8 said...

Sha: Thanks Sha. I know u will support me :)

Syaifudin : Yeap, ada jugak post tu. Ieta duduk tengah2 and the papa2 hot mengelilingi I. Tapi nampak gayanya derang tak pilih gamabr tu. Agaknya tak cantik kot.

SaBbY on June 18, 2009 at 5:21:00 PM GMT+8 said...

ieta...just know ur blog..:P congrates and also good luck ya..even la nk kata basi dah..but still panas OK!!

Abaikan je lalat2 kat sekeliling tuh...u deserved it...mmg comey..no wonder la awal2 dulu terdetik dalam ati.." wah..mcm model si ieta nie.." ahaks!!!

 

You know what.... Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal