Thursday, July 16, 2009

Dealing with people's attitude will always drive me CRAZY!

Expressed by Noorita Yusof at 4:02 PM
Tell you.

The biggest problem dan boleh membuatkan tekanan dan stress yang keterlaluan adalah when you dealing with people's attitudes!

Dalam team aku, lain seme ok, tapi ada sorang makcik ni mmg sangat berkebolehan lagi berbakat besar buat orang di sekeliling dia ada harapan nak check in Tanjung Rambutan.

Cam where the hell is this creature come from..???!!!

To cut the story off (kalo cite sume mmg kalah kamus dewan jawabnya), this is the very latest, newest onar yg dia buat hari ni.

*If you do read this, good! Yeap! It's for you moron!

Aku skang in the mids of to arrange a schedule for raya holiday nanti. So everyone can plan for their Raya leave now. Including this makcik.

So Raya is on 20th Sept which is Sunday. Then 21st and 22nd (ganti ari ahad tu) still cuti ait.. so plan lah cuti anda sebijaknya. But aku bagi satu syarat kat derang - satu hari ONLY 1 person je can go to leave and maximum cuti boleh apply is 2 days. Ada la sebab musabab aku kena kuarkan aturan ni based on our operation issue lah. Takyah explain further bab ni. Tak interesting pon..

So derang ni submit la cuti termasuk makcik moron ni. Cuti yang dia apply adalah pada 24 and 25th Sept. Which is Thursday and Friday. So it's like how about 23rd Sept - Wednesday...??? Harusla ada plan dalam paler otak nak MC ke apa kan... Well I'm not that stupid hokey.

Masa aku pass leave form kata dia tu direct je aku tanya - "So cuti on Thurs anda Fri. So how about Wednesday..?? U plan to come back all the way from kampung to work for one day and then go bek to sambung raya..?? Or u plan to MC..??"

Dia ngan sengihan dia yg biasa tu kan (tell u, tak manis langsung hokey. rasa nak bagi pelempang je rasa) - "InsyaAllah.. Kalau keadaan mengizinkan"

It's like.... InsyaAllah kalo keadaaan mengizinkan..????? Mengizinkan utk berMC atau apakah..???? I'm going CRAZY...!!!

Yes, everyone pernah hantar fake MC. Korang buat2 sakit for whateva reason la kan. Tapi boleh tak jgn TOO OBVIOUS...???????? Cam hey! Ko takde perasaan, takde akal atau ko memang biol..?????






Tell you. If on that day u go MC (lain la kalo ko mmg sakit nazak nak mati kan) or EL, I know what to do with you!!

Moral of the story is- boley tak korang bertanggungjawab sket dalam kerja korang. Korang ingat la sket dosa pahala tu. Berkat tak berkat kalo korang buat camni. Hey, ingat nak carik kerja skang senang ke..? Dah ada kerja best with environment terbaik pon lemau jugak apa kes!!

Tolong la berubah hey please la... Tak kemana la kau kalau terus dengan perangai "terlalu selesa" ni. Ok..?? I want everyone in my team ni tau tanggungjawab memasing. Bukan dah dekat setahun kerja pon still mengong2 blur2 lagik! Or ko memang buat2 blur..??!



What an attitude!

6 thoughs.. on "Dealing with people's attitude will always drive me CRAZY!"

:::sHa::: on July 16, 2009 at 11:32:00 PM GMT+8 said...

hehehhe..ni mesti si think too far.. cuba tempek skit gambar dia..br ku tau sape yg buat onar dgn ex colleague sha ni..

YaNie on July 17, 2009 at 10:12:00 AM GMT+8 said...

sungguh creative makcik tu k.. lawak pon ade ieta.. heheh sorry i know u tgh pissed off.. just to cheer u up!!! just remember tomorrow dah start weekend!! woohoooo. Have a great weekend ieta!

SaBbY on July 17, 2009 at 11:23:00 AM GMT+8 said...

hahaha....ieta...same goes with my x-team dulu2 kala..ya allah..attitude sangat la mcm ****..melayu lak tuh..sangat la mcm APAKAH!!

jadik lead ni mmg kena tabahkan n biasakan diri supaya berdepan dgn onar2 sebegini..ni belum lagi yg dengki2..sokseksoksek kat blkg..cam ala2.."kalau g jumpa bomoh, dorg cakap ada byk je org wat voodooo gitu..!!" hahaha

anyway....stay calm...ikhlas n berkat dlm kerja adalah penting...hihihi...(cakap senang kan?) ko bagi je warning letter...:P

zura on July 17, 2009 at 5:35:00 PM GMT+8 said...

hehhhehe.... yg ganti kite tu ker...wah, sgt silambam!

Ieta Yusof on July 20, 2009 at 9:28:00 AM GMT+8 said...

sha: siapa lagi sha yg salu bikin darah tinggi. kang tempek gambar tak pasal2 bagi free publisiti kan dia huh..

yanie: dia mmg sgt creative dalam mencipta masalah yanie.. and weirdo too.

sab: attitude cam orang duduk kat utan. eee geram!

ajula: yg ganti awak excellent gila. ni ganti sapa ntah tak hengat. ala yg awak train ip dulu tu le... tak ingat ke ekekeke....

zura on July 20, 2009 at 10:05:00 AM GMT+8 said...

haha...kite menganggap 'die' la pengganti kite....



ehehhee....sabo eh!

 

You know what.... Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal