Wednesday, July 15, 2009

One of my winning reward had been spent....

Expressed by Noorita Yusof at 4:32 PM
I'm still tired!

Tired, penat, ngantuk, lesu, letih dan sebagainya lah.

Just back (not just lah, came back edi) from Redang last Monday.
And I'm done to spend one of my winning rewards tu nge....

Ok, ekceli hadiah kemenangan tu kan holiday ke Bali tapi di atas sebab2 kewabakan H1N1 and I plan to bring my kids along kan, so better don't take risk. Even ramai cakap takde menda la, kalo dah nak sakit dalam rumah pon boleh sakit la, tapi takpelah. Berjaga2 tak salah kan..

So jadinya I changed the trip destination to Sabah instead. Pastu nak bawak la PIL skalik. Skali kena tambah about RM2500++..?? Like huh..? Ok tak jadik bawak derang, it's oni me, hubby and the little tiny small small kidos. Tapi kena add another RM650? Like apakah...??? And the winning package is like RM3k punya package..?? Apakah aku hendak melancong ke Nagoya, Japan..??

So dengan secara last minutenya aku cancel trip to Sabah dan menukarkan diri ke Redang. It's like back to kampung halaman ekekeke... Nway ok la kot sebab last aku jejak kaki ke Redang adalah masa aku seusia Sofiya dulu haha..

So alang2 ke Redang aku hangkut skali sume family aku ke sana kan. RM3k ke Redang harusla dimanfaatkan betul2 ait...? So they gave me penginapan di Redang Reef Resort selama 3 hari 2 malam.



1st day (Sat - 11/07/09)

- Seawal kol 3 pagi aku dan bangun siapkan segala jadah menda coz teksi akan datang dlm kol 4.30am.
- Bertolak dari rumah n sampai LCCT dalam kol 5.30 gitus.
- Flight frm Kl to KT pukul 7.05am and arrived 40 minutes later.
- Terus van persiaran amik kitaorang pegi Merang jetty and meet my family there.
- Boat ke Redang tentatively bertolak @ 9.30am tapi di atas sebab2 seperti penggedekan (ayat apakah ini) boat yg lambat tiba ke jeti, isi boat ramai2 pastu sampai ke depan sana kena patah balik ke jeti coz ada polis marin (kes lebih muatan) dan ngok ngek ngok ngek, sampai2 kat Redang adala dekat2 kol 12 dah.
- So kol 12 amik lunch @ Redang Reef Resort. Time ni perut adalah very the lapar tapi lauk adalah seperti T_T. Aku makan nasik putih sama itu ikan kembung goreng sahaja.
- Kunun2 nak rilek tapi sume dah tak tahan dengar deruan ombak kan, terus je tukar2 baju dan bertolak ke pantai nan membiru...!!!






Tell me, siapakah yang dapat menahan diri dari memalingkan wajah dari air laut yang berhijau kebiruan itu..? Tell me..!!


- So kami mandi manda di bawah panahan terik mentari sampai la petang... Rasanya cam Kaho Naa Pyar Hai pon ada hokey.. Nge...
- Malam tu we all just jalan2 menyusur pantai je sambil menikmati angin yg menderas. Rupanya nak ribut da.. So balik bilik titun! Oh ya, the dinner is a bit ok coz a BBQ dinner kan. Boley la telan kambing panggang ngan potato bakar dia tu. But the nasik goreng is like *die!*.



2nd day (Sun - 12/07/09)
- It's SNORKELING time..!!! Plan to go with hubby and my bro, tapi di pertengahan jalan hubby adalah menarik diri. Alasan-nak jaga anak2 <-- apakah??. Yg sebenarnya adalah gayat kan nak naik bot lagi. Kan kenek kan kan kan kan... - So sudahnya aku pegi ngan adikku sahaja. Snorkeling adalah seperti expertise sahaja kan. Berenang macam ikan duyung cacat haha... But I really enjoy that moment! Even tak snap gambar sekeping haram pon. Coz aku tak brani nak pegang kamera hubby di tengah lautan. Skali tenggelam ke dasar laut, gila! Tak pasal2 Decepticon tolong pulangkan.


Ini bukan tengah snorkeling. tapi tengah mandi2 manja di tepi pantai.

- Lunch seperti biasa- SUCKS!
- So @ 2pm aku ada janjitemu utk membuat sand castle ngan Sofiya while hubby bersemangat kobaran nak pi snorkeling. So once again my bro accompany him.


- Aku plan nak gi snorkeling yg kol 4.30pm nye sebab dia nak gi Marine Park. So okla. Skali rupannya derang tukar plan pi Marine park kol 2 tu. Like ha..???? Tapi aku nak tukar baju tak sempat dah hokey. Hubby dah bermuka serba salah sebab dia tau aku nak pegi sesangat kan tapi dia pon tak tau nak buat apa. So aku dengan wajah merajuk cam pegi la pegi la. Enjoy urself! (padahal bukan salah dia pon kan ekeke).
- Aku dah takde mood nak main2 pasir dah heh. So balik bilik lepak2.. Tak lama kendian, hubby ngan adik aku balik cam cepatnye..?? Rupanya derang tak jadi pi Marine park sebab ombak bergelombang besar. HAHAHAHHHA... tulah! Satu boat dah kena tulah panahan mata aku. Sekor pon takleh enjoy kalo aku tak dapat enjoy! HAHAHAHAHAH again!
- So petang tu we all just mandi laut dengan sepuas puas puasnya! Mencabar gelombang yang besar2 dan melompat2 kejakunan haha..


mari kita cabar ombak inis..


Yiehaaaa!!!!


- Sudah mandi laut akan memacu kelaparan perut. Tapi jengah je lauk cam biasa- arrghhhh, rasa cam kat Zimbabwe plak. So makan buah je. bencis bencis.
- So malam tu menyusur pantai lagi carik makan. dapat la burger sebijik sorang buat pengubat duka..
- Malam tu tido awal (awal ke) sebab nak balik dah esok uhuk uhuk!


3rd day (Mon - 13/07/09)
- Balik day.... (ala.........) Kejapnya la masa berlalu kan... rasa cam nak bermastautin kat sini lelama sket sampai tan cam Salma Hayek. Tapi oleh kerana tuntutan kerja mencari rezeki terpaksa la pulang...
- So balik ke daratan sedari kol 8am bertolak from pulau, arrived @ jetty dalam kol 9 lebey. Awal lagih tuh! flight petang so pelagi.. transit kat umah dulu la...

Yeayy..! Balik rumah yeay yeay!

- Then lepak2 dalam kol 1 baru la gi airport. Flight @ 2.50pm so sampai kl dekat kol 4 dah. Cam blur gila sampai KL. Back to reality yg tak best... bz... tension.. in a a hurry ke sana sini dan macam2 lah.. reality is always not fun kan...


So camtulah percutian singkat ku ke Redang.. Rasa minggu depan cam nak bercuti lagi pegi Perhentian lak. boley?


Jadi para tetamu, pegi Redang, tido RRR boleh, tapi makan adalah fail. Enuff said..



Ok, balik ke perasaan di awal penulisan - I'm TIRED!!!!!!!!

2 thoughs.. on "One of my winning reward had been spent...."

zura on July 16, 2009 at 8:55:00 AM GMT+8 said...

adik muaz duk bilik je ke....hehe..

Ieta Yusof on July 16, 2009 at 9:02:00 AM GMT+8 said...

adik muaz pon main air.. hehe.. tapi malas nak tempek gambar byk2 kat sini. utk keterangan lanjut, sila rujuk FB :)

 

You know what.... Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal