Wednesday, July 8, 2009

Specially dedicated for him....

Expressed by Noorita Yusof at 5:22 PM
Please take a look at this picture..






Well.. Yes, ia adalah loceng kecemasan or alarm or whateva it called.

Biasanya kegunaan loceng ini is either sign orang datang rumah, berlaku kebakaran, pencuri nak rompak bank or apa2lah sign lagi.

But this alarm is so so so special...


Why?



Bcoz tiada satu pun tujuan ia diletak di situ bagi tujuan2 di atas.




And proceed at this picture...







Ini adalah suis kepada alarm tersebut.

Dimana suis ini terletak..???

Well bukan kat pintu pagar, bukan kat bank jauh skali kat kedai emas.



It was located at MY ROOM..




Feel weird..???




Nothing is weird.....



Let me explain it to you and why I create this entry..



Dulu masa kicik kicik dahulu, aku adalah seorang yang amat penakut yang amat sangat...

Plus aku adalah anak tunggal selama 11 tahun so aku adalah very the manja dengan ma ngan abah aku.

Even aku penakut, tapi aku nak jugak tido bilik sendiri. Sebab apa? Sebab ma beli cadar yg best gila yg ada gambar katun Lat. So kalo tido bilik ma ngan abah, aku akan tido di atas tilam yg kurang best bersebelahan katil mereka tapi kalo tido bilik sendiri aku akan landing down di atas katil aku yang best beserta di atas cadar yg masih berbau kedai tadi.

Tetapi masalahnya, setiap malam, aku akan membayang yg bukan2 sebelum tido.

Yang pasti, aku akan kelubung satu badan dari kepala sampai kaki dengan selimut sampai berpeluh2 tanpa bergerak2. Pada pikiran aku, kang aku garu tangan aku sebab kena gigit nyamuk kang, hantu tau plak aku tak tido lagi. Cam "Eh manusia... Ko belom tido lagi rupanya... marila main congkak dengan aku...."

So gatal pon gatal la... Tahan je sampai la aku tertido sendiri..

Begitu juga kalo aku nak terkencing, aku akan tahan sampai nak pengsan, rather than bangun and pegi kencing. Kang ada hantu nak kencing sekali ngan aku kan naya...

So begitulah permasalahan yg aku alami dan sentiasa la aku bitau abah aku pasal hal ni. Kalo my mum, just dengar je le. Then jawapan dia "Eh dah besor penakut apa..." walhal aku baru je 6 tahun ok. err ke mmg dah besar 6 tahun tu..?

Tapi, tidak bagi abah aku.

Selaku abah yang sangat pengasih dan penyayang serta memanjakan aku, dia mencari jalan.

Maka wujudlah loceng itu di biliknya dan suis itu di bilikku.. Betul- betul atas kepala aku dan dengan aras ketinggian yg aku boleh capai sambil baring..

So kalo aku takut ke, nak kencing ke, nak pengsan ke, atau apa2, I just need to press the alarm and sepantas kilat my dad akan muncul di bilikku..



How cool is'n it..?


Can you tell me siapa lagi yg ada loceng yang sama fungsinya seperti ini in other place..??



I bet, no...




Entry ni aku tulis selepas aku tengok video Paris, daughter of Jacko bagi speech masa majlis peringatan semalam. .... "He's the best daddy U've ever imagined..."



Yes....




He's the BEST abah that ever been imagined.....

5 thoughs.. on "Specially dedicated for him...."

:::sHa::: on July 8, 2009 at 5:58:00 PM GMT+8 said...

muahahha...mu ni lawok tak semena2..x pernah terfikir pun org buat mcm ni selain dr kat skola..

zura on July 9, 2009 at 9:36:00 AM GMT+8 said...

haha... nk guna pakai kaedah ni kt sri gombak jugak ke...harus dgr smp fasa 9 neh..

- ajula dh jumpe nama sbnr -

Ieta Yusof on July 9, 2009 at 10:40:00 AM GMT+8 said...

Sha: tu la kan... ni abah ieta baru tambah lagi satu loceng. amaran kalo pencuri masuk. kekeke... loceng kat hall, suis lam bilik dia. abah.. abah..

Ajula: oh bukan kata fasa 9 je, seluruh isi taman akan bangun ekekeke...

Anonymous said...

These агe in faсt grеat іdeas in οn thе topіc
of blogging. You have touched ѕome ρleasant thingѕ here.
Any way keep up wrinting.

Also visit my wеb-site: http://www.dallasseospecialists.com/clients-and-testimonials/

Anonymous said...

All forms of diabetes could be a lifestyle transforming condition. But it really doesn't have to be a thing that alterations your way of life for your even worse. Those with diabetic issues can stay gratifying life and revel in exactly what daily life offers them. By looking after on your own and continuous to coach on your own about all forms of diabetes with information such as this article, you may find that you may have a good daily life in fact. [url=http://www.ss12w12ws.info]Pro232rgram[/url]

 

You know what.... Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal