Tuesday, August 11, 2009

My little baby boy..

Expressed by Noorita Yusof at 4:53 PM


My dear little baby boy is turned to 1 year old like few days ago. To be precised - 10th Aug 09.

Betapa cepatnya masa berlalu cam pejam celik pejam celik kencing berak kencing berak tup tup dah setahun dah my sayang..




Ahmad Mu'az bin Ahmad Arif..

Something about him..



10th August 2008....

Dilahirkan awal seminggu dari jangkaan. That day, 10th August 2008, pukul 5pm, aku just pegi GMC for a regular pregnancy checkup, I mean, a regular one. Dah la drive sendiri coz Mr Hubby ada hal dan dia akan menyusul kemudian. So check punya check, Doc kata dah terbukak like 5cm..?

So aku ditegah dah dilarang sama skali balik ke rumah instead terus naik labour room. Just sempat call Mr Hubby soh capai beg baby yg mmg dah siap kat bilik plus pesanan2 penaja yg lain. Luckily my in laws still here so no need to worry about my princess. (oh ya, masa ni si bibik ada lagi tapi peranan tak cukup penting).

So everything goes well sampailah my little prince hadir menjengah dunia tepat jam 10.52 pm kemudian.. It was a smooth laboring I tell u.. Really smooth...


See the blood spot kat tilam dia tu. I think they might terlukakan his head that time. Coz ada cam scratch sket kat kepala dia after that. Poor lil' boy..



He opened his cute lil eyes... For the very first time.. Oh.. It such a wonderful feeling...




His early 1st month adalah masa yg amat mencabar jiwa raga. Dia adalah juara menangis peringkat daerah I think. Menangis siang, malam.. malam siang... After kitaorang jumpa 'orang-pandai-tengok-budak' ke 5 barulah dia ok. After went through all kind of doa, jampi serapah, kena bambu dengan daun kelapa, duduk kat kain kuning, pakai tali hitam ect ect..



And he's growing as a beauty healthy baby....



























Teruslah membesar anakku..

Semoga kesihatan, kebahagiaan dan kesejahteraan terus memayungimu...





I LOVE U SOO MUCH!

2 thoughs.. on "My little baby boy.."

YaNie on August 17, 2009 at 2:05:00 PM GMT+8 said...

Ishh ieta.. bila nak tambah lagi satu.. hehehhhe the more the merrier!! :)

Pearl Akasia on August 22, 2009 at 1:51:00 PM GMT+8 said...

alalaa...
comelnye dia.. bila dia nak cepat besar nih? nk ngorat dia..hahah

 

You know what.... Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal