Wednesday, August 5, 2009

Orang2 yg takde kerje..

Expressed by Noorita Yusof at 4:17 PM
Korang perasan tak jenis2 blog yg korang pernah baca??






Jenis 1 - Eat & Food oriented.

This is my favorite type of blog like forever!! Sangat seswai dengan jiwa pemakanan aku so membaca blog ni sekali dengan gambar2-tangkap-airliur-leleh mmg buat aku rasa heaven hingga ke langit ke sembilan.. Nak nak kalo letak sekali resepi plus petua2. Mmg la aku akan terus try kan. Mana bleh tgk n imagine je.. In my blog list, I'm going to click on this FIRST!! Haha... can't wait for the update!




Jenis 2 - Ibu mithali yg gila prihatin.

Blog camni suka update tentang carta perkembangan anak2 beliau. Macam minggu lepas anak saya pandai tengok buku Animal Encyclopedia. 2 hari lepas anak saya pandai naik tangga dengan kaki kanan dahulu tak pon mulai malam tadi anak saya dah mula korek hidung menggunakan jari kelingking kiri..



Jenis 3 - Kekasih/Balak/Boifren/Girlfren/Suami/Isteri awal dan akhir...

Yg ni plak akan cerita samada jadual perkembangan suburnya hubungan sesama sendiri takpun cerita aktiviti2 yg dilalui bersama pada hujung minggu lepas. Paling tidak akan membuat percubaan menempek gambar lauk yg dimasak pada malam tadi dengan title - masak utk hubby... hubby suka asam masak pedas baby... Ala contohnya cam kisah cam- 2 hari lepas aku pening kepala sebab tercium bau ketiak hangit Bangla dalam komuter. Hubby sangat kesian melihat penderitaan aku dan cuba meredakan kesakitan dengan memicit2 manja.. Di samping itu dia juga memasak sup ayam jantan utk dinner aku. Ohh alangkah beruntungnya aku memiliki si dia yang sempurna.. Lepas makan, dia dukung aku ke katil. Dia selimutkan aku dan dodoikan lagu "Kenapa Singgah Tapi Tak Masuk". Sungguhpun lagu itu sangat bodoh, tapi kerana dia yg menyanyikan aku terlena. Bangun tido bla bla bla.....




Jenis 4 - Ahli politik tak jadik

Suka la cakap pasal isu2 semasa dan berdebat kenapa gerhana bulan tak jatuh pada hari sabtu ke, or berhujah psl penujuk perasaan di Jalan TAR patut dihukum cuci tandas awam di sekitar semua house selama 2 minggu ke.. Pendek kata segala isu semasa yg menjadi tajuk utama akhbar akan menjadi tajuk entry blog si ahli politik tak bertauliah ini.




Jenis 5 - Usblog

Kalo Ustaz artis jadi Ustiz, so Ustaz blog jadi Usblog, boley..?
Jenis sebigini suka membincangkan hukum hakam agama tak pon membentangkan fakta2 Colgate ada lemak babi or pencuci muka Loreal ada gelatin janin anak haram. Pastu di hujung2 entry akan kutuk2 orang tak peka la.. akhir zaman la apa la....




Jenis 6 - Peniagawan dan Peniagawati

Ni jenis yg paling pandai aku rasa. Mereka menjadikan blog kedai ataupun gedung2 jualan. Ada yg jual tudung, ada yg jual kain, ada yg jual brooch dan ada yg jual diri. Opss! Maksud aku jual perkhidmatan ler. Amik gambar ke, cuci rumah ke apa ke... Aku rasa ni antara tujuan memblogging yg paling berilmiah skali! Mubarako!!



Jenis 7 - I'm so PERFECT!

Jenis blogger yg aku baca rasa geli lubang telinga. Tapi nak jugak baca sebab nak jadikkan bahan borak masa lunch. Biasanya blog ini samada dimiliki oleh orang2 yg agak (agak ya) berada ke, anak2 orang berada ke, yg kawin dengan orang berada ke (contoh kawin dengan doktor ke cam wifey to a Doctor blerrgghh!) dan yg sewaktu dengannya lah. Yg pernah beli beg Gucci kat internet pon bleh dikira termasuk dalam golongan cam - I'm so Perfect & I'm going to show it off! haha... Blogger2 sebegini gemar menayang apa yg dia ada like this is my latest heels I have (beserta gambar besar kasut tumit tinggi Jimmy Choo) ataupun this is my wish list for this week beserta deretan gambar2 handbag, perfume jenama orang putih (One Drop Perfume apa kelas), 3G Ipod yg latest gila nak mam, and apa2 lah yg agak2 Eksekutif cam aku ni kena simpan duit 3 bulan baru boleh beli. Dan oh ya, kadang2 derang ni pandai gak masak. Nanti derang akan letak gambar "our last nite dinner" - pasta creamy mushroom bersama ricikan ayam belanda, chicken soup yg gila western abis dan dessert- ais krim Baskin Robin 3 rasa. Magnolia tak main k.. Ala kalo tak masak pon dia akan tempek gambar pegi fine dinner last nite kat Hotel Palaca of the Golden Horses.. Gambar lamb steak ke.. spaghetti ke wat eva lah. Nasik campur Makcik Risnah takde aa kat sini..



Jenis 8 - Mulut puaka marilah hentam menghentam.

First skali yg terlintas kat aku yg masuk kategori ni adalah apa lagi. amboi amboi amboi ler.... Cam dia sakit hati kat sapa2 so menjadikan blog sebagai tempat tembak menembak. Sapa terasa tu nasib la nyah... Haha... Yg menulis blog sebegini haruslah memiliki emosi amarah dan hati membara yang sangat tinggi. Barulah ayat2 yg dipakai tu kaw kaw dan power. Bak kata orang pedas hingga ke lurah hati ahaks!






Kalo korek lagi ni aku rasa byk jenis lagi ni..


So untuk blog aku korang rasa masuk kategori mana..?


Aku rasa sume2 pon ada hahahaha... (But no 7 is totally out, like I'm soo not that rich hokey haha).

7 thoughs.. on "Orang2 yg takde kerje.."

Rushdina Ismail on August 5, 2009 at 9:46:00 PM GMT+8 said...

hahaha..nak tergelak tau ieta baca blog you ni......apa cerita sekarang?????

http://rushdinaismail.blogspot.com

Rushdina Ismail on August 5, 2009 at 9:46:00 PM GMT+8 said...
This comment has been removed by the author.
Byzura Razali on August 6, 2009 at 12:26:00 AM GMT+8 said...

Cayalah Ieta!
Sungguh brani...memang yg blogger jenis 7 wujud..hehehe...
executive mcm kita ni wat saving 3/4 bulan pun x tentu merase...yg penting kita happy!!

zura on August 6, 2009 at 9:36:00 AM GMT+8 said...

jenis 7 adelah sgt obvious hahhahah...

Ieta Yusof on August 6, 2009 at 2:10:00 PM GMT+8 said...

Dina: I apa rasa I tulis je hehe... Cite skang camtu gak.. Takde menda baru hehe.. U amacam..?

Byzura: betul tu. ala.. menda2 ni tak penting pon kan hehe..

kak zura: VERY! haha...

zura on August 7, 2009 at 3:38:00 PM GMT+8 said...

kak zura...? alahaiiii...haha..

Ieta Yusof on August 7, 2009 at 5:19:00 PM GMT+8 said...

zura... ni kak zura or ajula.. saya adalah kompius haha..

 

You know what.... Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal