Thursday, October 15, 2009

Antu mana yang seiras2 aku aaaa?

Expressed by Noorita Yusof at 2:50 PM
Our Annual Dinner is just around the corner.
Tema kali ini adalah spooky.. ngeri.. ketakutan.. kehantuan.. dan wuarghhh makan budak..!!!

So instead of to go makan2, me and geng2 decided nak pakai la ala2 kesyaitanan sket kan. Bukan apa, to have fun!

Tapi sampai skang aku still lagi tak tau nak jadik hantu apa malam tu. Dah try google2, dah ada idea, but still tak cukup alatan. Takkan nak kena sewa2 kat kedai Halloween kot.. poyor la plak..


Antara idea2 yg masuk dek akal..




Antu pertama yang terlintas kat paleotak aku. 


1) Siti Pontirita
Bahan2 diperlukan: Rambut panjang mengurai, baju putih (kuning susu tak aci aa), kuku panjang kaler itam (gerenti tak perasan kotor kalo korek taik gigi), lipstik dan celak serta eyeshadom hitam & anak yang tak menangis2 selain tido.

Masalahnye sekarang: Tiada satu pon bahan2 di atas ada dalam simpanan. Kecuali baby yg mmg la tak reti terbaring je kan. Ada ke anak hantu berjalan kesana kemari..?



Next!






Antu cam ni glemer gak kan.. Masuk pilem kau...


2) Makcik Alam Flora

Bahan2 diperlukan: Sebatang penyapu bambu yg kukuh utk menampung berat badan, kalo berkuasa bateri lagi baik, topi panjang kasik tajam kat atas, baju itam labuh & kasut Harmoni Ginger (Hermione Granger).

Masalahnye sekarang: Aku ada penyapu je 2 batang. Satu wat sapu dalam umah, satu lagi kat dapur. Oh ya, ada satu lagi kat luar buat sapu garaj kete.



Next!







Gerenti ada orang mati eksiden tgk aku drive camni.


3) Minah lompat berirama.

Bahan2 diperlukan: Kain putih lapan belas ela & tali rapia. Kalo boleh kaler putih gak. Sila jauhkan kaler pink.

Masalahnye sekarang: Masalah pertama macam statement bawah gambar. Masalah kedua susah dowh aku nak makan. Mulut kemana tangan ke mana. Belum kira bab lompat gi. Belum sempat aku sampai kat meja makanan dah abih kang...


Next!



Kombinasi 2 dalam 1. Harus berpasangan duet.


4) Antu Kibas ngan Antu Cobaan..
Bahan2 diperlukan: Senang je kalo nak jadik antu jerangkung cobaan tu. Pakai baju tulang selangka ni je bereh! Antu kibas lagi senang. Sarung kaften sudeh!

Masalahnye sekarang: Kaften mana yg berpotensi nak masuk ujibakat ni? Kaften aku pon takde! Seme kasik ke Indon tu? Baju tulang lak kena sewa. Baik aku sewa baju kawin Siti Nurhaliza!


Next!





Antu Darah ke Scary Movie?

5) Antu Darah Bersepah vs Antu Mulut Lebar

Bahan2 diperlukan: Baju putih kena simbah ngan pewarna merah jenama Star harga RM1.90 sebotol tu. Hok selagi, jubah hitam dan pastikan dilengkapi topeng mulut nganga 24 jam.

Masalahnye sekarang: Takde baju putih utk aku punahranahkan dengan cat merah dan tak sker topeng nganga!


Next!





Hok mana ngeri sekali?

6) Hantu kain 2 ringgit seela.

Bahan2 diperlukan: Kain putih ela beli kat Kamdar. Kalo yg jenis tebal cam kain kafan tu lagi afdal.

Masalahnye sekarang: Masalah hantu bunjut - no 3. Masalah hantu rewang - no 1.



Next!



Bawang putih si Kucing Tompok, Bawang Hitam Si Tompok Manggis..

7) Hantu2 standard (bungkus dan rewang) dan hantu Metalicca.

Bahan2 diperlukan: Bahang hantu standard cam biasa ah. Baju serba hitam dan ketat gelemat utk hantu heavy metal.

Masalahnye sekarang: Hantu standard tu standard ah. Aku plak tak mampu nak jadi hantu Metalicca. Kena jerit2 siot. Aku kan ayu!


Next!




Takutkan orang, bermuka-mukaan.

8) Mari bermuka ngeri macam nak kena penampo

Bahan2 diperlukan: Susah2 sangat sewa je topeng2 yang kaedahnya seperti ini. Ko pakai la baju kebaya pon, muka tetap mengerikan. Class gitu!

Masalahnye sekarang: Cam nak kena penampo kan pakai topeng2 camni?


Next!



Muka sendiri ada potensi tak?

9) Masuk bilik, cermin sendiri

Bahan2 diperlukan: Takyah susah2. Muka ko pon dah cam hantu!

Masalahnye sekarang: Kalo aku nak buat camni sepanjang majis mmg la cramp bijik mata aku kan...



Next!






10) Susah2 sangat, jadik Isabella Swan je ler...

Bahan2 diperlukan: Baju2 mana ada dalam gerobok kau tu. Tapi utk aku, kena jadi Isabella Nur Islam la plak kan. Bella pakai tudung lepas dapat hidayah..

Masalahnye sekarang: Sapa yg jadik Edward Cullen tu..? Kalo Doraisamy Karuppiah aku tanak!



3 thoughs.. on "Antu mana yang seiras2 aku aaaa?"

Carysse on October 15, 2009 at 4:10:00 PM GMT+8 said...

Ieta... the third wan looks cool rite. Easy job, we can help you to bungkus everything! Hahahahah....

Anonymous said...

haha..kak pakaila yang no. 1 tu.
pontirita.haha.lawak ar akak nih

beli la nak patung yang leh dok diam 24jam tuh.selimut ngn lampin.sonang baitu

eita jugak bukannama sobonar

zura on October 19, 2009 at 8:55:00 AM GMT+8 said...

hehe.. jadila antu vogey... kang terkujat lak baby2 kat umah tu...haha..

pe la menu2 tuk mlm spoooooky tu...

 

You know what.... Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal