Friday, October 16, 2009

Moral of the story: Sendiri mau ingat...

Expressed by Noorita Yusof at 4:42 PM
Tadi pagi aku adalah in the great LATENESS yang teramat sangat!

Yes, malam tadi aku tido lambat. Dalam kol 2 gitu. Siapkan beberapa order cuppies for today (alhamdulillah. yg lain, for futher info tengok sini. pomot jap hehe). Tapi tido lambat tak semestinya bangun lambat.. no no no..

Yang jadik lambat tu sebab budak2 ni tiba2 nak bermandi-mandian di rumah dulu la pulak. Tiba2 nak mama jirus pagi ni instead of mandi kat sekolah macam biasa. So akibatnya kol 8.10 baru la keluar rumah ye. Masuk kije 8.30 puan2. bukan kol 10 0r kol 11 macam la kampeni tu bapak sedare ko yang punya..

Jadi bila dah terlambat tu aku pon pelagi. Ala2 moody dan garang-garangy la sket kan.. Bertegasan la sket ngan budak2 ni..

Then dah hantar derang gi sekolah aku pon pecut la ke opis. So masa dari MRR2 nak amik Duke tu, depan aku ni ada la sebuah motosikal ngan boncengan dia skali slow je depan aku. Rilek la kan, kasik laluan. Sekonyong-koyongnya, tiba2 ada kete dari lane kanan nunn jalan sana tiba2 masuk secara mendadaknya ke Duke dan menepis moto tadi. Soo.......... apalagik! Terguling dan tergolek2 lah mamat2 dua orang tu depan2 kete aku kan. Diulang, DEPAN kereta aku ya! Abis ko ingat aku tengah statik tak bergerak kah?? Nasib baik la aku ni takde la memecut Ruben Barikello sangat dan sempat mencilok kiri kanan utk elak derang yg tenga berguling tu. Kalo ditakdirkan ku gilis?????

Dah lepas kedepan aku nampak la kete bebal tadi dah stop nak tolong budak2 tu. Nasib derang tak mati kena gilis ngan aku kat situ k. Kalo tak ngan kete2 ko tu aku langgar skali. And aku??? Aku dah rasa separuh roh aku dah terbang ke mana dah. Terkejut hokey!!!!!!! Kalaulah aku langgar derang tadi.. KALAULAH????

Then aku terus call Mr Hubby cite kat dia kan. Mula2 dia terkejut gila siap istighfar lagi bila aku intro moto masuk kete datang bla bla. Pastu bila aku kata bukan aku langgar baru suara dia kendur sket.

Aku ingat dia cam nak cakap la apa2 lain kan. Tapi dia cam tego aku balik kalau2 aku terlupa baca ayat kursi ke, doa naik kenderaan ke apa. Aku cakap la dengan penuh yakin "Dah.. Dah...!". Memang aku baca uolss, banyak2 kali lagi. Dia pon tambah "Ha tu pasalla Allah selamatkan dua orang budak tu dari kena langgar ngan Ieta. Kalo tak semua pon tak dilindungi. Tulah.. Lain kali jangan marah budak pagi2. Budak2 tak salah.. Kita yang banyak silap.."

Segala gentar dan kecut perut di dada beransur hilang tiba2...

0 thoughs.. on "Moral of the story: Sendiri mau ingat..."

 

You know what.... Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal