Thursday, October 1, 2009

Pra raya dan ho ho ho balik bandar....

Expressed by Noorita Yusof at 5:28 PM
Cemane Raya anda kawan2..??

Mine..???

It was FULL of BIG appetites...!

Jejak2 JB je, makannnnnnnnnnnnnnnnnnn je keje aku. Sampai la balik KL smula..

Ok, mari kita cerita dengan lebih detail.


Plan nak tolak on Friday nite or boleh kata Sat-early morning. Maybe around 2-3am. So sahur kat tgh jalan je lah.

Aku ni kan, kunun tak brapa nak eager balik Johor so mmg TAK PACK apa2 pon lagi k. Bag pon berhabuk lagi. Kalo balik Ganu, dari minggu lepas lagi barang dah siap kemas dalam beg! Tunggu hangkut je.

So okla.. Balik kije then pas dinner aku start la packing.. Pack nye pack nye pack abis la kol 1.. banyak woo barang kena kemas.. barang hubby lagi, aku lagi, anak2 gi.. anak2 nye la paling kena betul2.. pampers baju susu bagai.. kita takpelah kalo ada apa2 tertinggal kan.. tapi kalo anak2 hatta tertinggal pengorek telinga pon, boleh menjadi masalah negara..

So dah kol 1 abis ko ingat boleh bangun balik kol 2..????
Kalo balik Trg takpelah jugak, tak tido pon aku sihat walafiat je..

So aku tido la dulu. Hubby cakap kita bangun kol 3. Aku pon ok la...
Tapi disebabkan oleh keterujaan yang berkurang, boleh aku tak terjaga langsung. Sedar2 dah kol 6. Cam....... TAK SAHUR..!!

Hubby lak cam majuk2 la sket kan.. Cam "Yela.. kalo balik kampung dia tak pernahnya miss.. set kol 2, kol 1.15 dah bangun.. Set kol 4, kol 3 dah siap mandi dah..."
Hehe.. sorry la sgt2.. mmg tak sengaja, tapi ntahla.. ye kot...

Then pom pam pom pam we all tolak dalam kol 8 lebey.. Sepanjang2 jalan si Sofiya cam eager la nak balik kampung. She keep saying that nak main bola ngan Acu la.. Nak gi pantai tgk ombak la.. dan sekalian kalian aktiviti yg suka dilakukan di Trg.
Then hubby cakap la "eh ni kita balik kg papa.. kat johor... ada tokma.. ada tokpa.."


I tell you, memang tak yah menangis2 kan si Sofiya. Dia tetap nak balik Trg (he.....). So last2 aku kena cakap ok ok kita balik Trg. Hubby dah diam dah time ni. Opss! Mama tak ajar aa.. It's from her heart ok.. Kids won't lie..

Then dalam tghari sampai JB. Lamanya tak balik sini.... Balik dulu last masa Sofiya baya Mu'az kot.. But hey! jgn kata aku queen control sebab tak bagi laki balik. Kalo laki asyik ajak kita balik kg kita je cemane tu..? Redha je la kan ekeke...

Dok rilek kejap2, then kitaorang kuar balik gi Angsana. Aku la sebok ajak makcik2 ariff gi sini kunun nak buat last minute shopping la katakan.. Mmg la shopping sakan kan.. klip rambut la... beg raya la macam2 lah.. Balik2 umah tinggal buka je. Thanks to hubby sebab dah siap belikan roti john BBU yang famous tu. Aku nye sebatang, but hubby boleh habiskan 6 batang - in one short!

Selain dari roti john lazat tak terhingga, ada jugak nasik arab, karipap bakar ngan soto yg mama buat. Kira agak2 burp mengkuat jugakla di hari posa yg last itew..

Malam tu dah start dah berkumandang takbir raya kat tv. Tv je bukan mesjid. Ntah, tak pasan kot..

Aku yang takut la berjiwa sayu ni rupanya tak rasa apa2 pong. Agaknya tgk anak2 happy main bunga api and aku pon gumbira ngan makanan2 sedap tu so tak terasa sgt lah.. Rasa cam biasa2 je.. cam balik kampung raya thaipusam.. sedih takde.. excited pon takde... cam ok ok je la.. esok raya kan...

Cite raya..?? Next entry aka episode seterusnya la plak k.. ala2 Nur Kasih giteww...
 

You know what.... Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal