Tuesday, October 6, 2009

Raya pada tahun 2009

Expressed by Noorita Yusof at 5:14 PM
Cerita Raya meh.. meh.. <-- bapak basi kan.. blasah jelah.


Raya 1st. 

 Subuh2 hari dah bangun siapkan anak2. So takdelah berebutan bilik air ngan orang2 tua kan. Dah siapkan budak2, terus kasik makan kenyang2, natijah? --> tak grumpy2.
Anak2 dah siap, giliran mak budak lak siap dan menyarungkan baju pink ala2 nikah. Baju ni mama beli kain kat indon. Tau je la kalo kain Indon kan, kalo tak berkerawang sarat dan berkerlipan. Atuk nenek nye gatal! Aku kena pakai anak baju (bukan merujuk kepada bra, tu baju dalam) la pulak kat dalam kan. Kalo tak pakai tak pasal2 jadi gorilla dok tergaru sana tergaru sini. Dah pakai anak baju, dah panasla pulak kan.. tu belum campur tang kerawang2 kat leher tu. mencucuk2 leher gebuku. GATALL....!!!

Pastu mentouchup muka pakai barang2 De'Wajah I tell u.. Dari batang concealer tu, eye shadow, blusher, hitu hini sampai ke lipstik seme De Wajah hokey! dah dapat barang sebakul apa lagi ko nak buat?? Pakai dan tayang je la kan..
Tapi dalam gambar muka mmg takyah putih melepak macam Hetty Koes Endang jadinya. Tapi duta nye pasal taruk je la....

Time amik2 gambar lak, si Sofiya buat perangai la pulak.. Apa yg tak puas hati tu tak tau la.. Sudahnya gambar tak lawa. Mak je dok perasan lawa!


Tengok Sofiya buat muka nak nangis... haih..

Dah. Sekeping je gambar. nak byk2 keping sila lawati facabuk saya. malas dowh nak upload gambar skeping2. :P

So berlangsunglah upacara mintak2 maaf diselang selikan amik2 gambar. Nah skeping lagi gambar raya kuarga kami di pagi itu.


Cuba carik saya yg bersembunyi hehe..


Dah abis sesi2 amik gambar baru la start beraya. Kalo kat Trg, nak amik gambar kena cepat2. Pastu takleh lama2. Nanti lambat keluar rumah, budak2 dah start datang beraya, ha... stuck la ko kat situ. So sebelum budak2 datang serang, kita cepat2 gerak haha..

Umah pertama, or lebih tepat dikatakan tempat pertama kitaorang beraya ialah di Istana East Lodge Sultanah Nora. Beraya ke istana patik tahun ni auww... Sultanah Nora ni kira cam sedara mara berapa lapis ntah dengan mama, so baginda salu jemput mama beraya. Kami yg hina dina ni pon ikut la kan. Bila lagi nak bersantap di istana bersama hidangan yg lazat2 kan ekeke.. poyo. Tapi memang sedap pon nasik dagang Kelantan dia. Oh ya Sultanah Nora ni kerabat Kelantan, dia ni adik Sultanah Zanariah, Queen Johor skang. Panjang lebar la plak penerangan salasilah keluarga ni kan. Macam borringgg... hehe..



Muaz sempat amik gambar ngan The Queen. Mama papa Muaz sebok melantak time ni ekek..

Kata malas upload gambar? Dah 3 keping dah lepas aku rasa. Well.. Takde gambar cam tak syiok la plak kan. Nak kena berimaginasi tinggi la pulak nak imagine2.

Pas beraya kat situ, kami bergerombolan pula ke Rumah Dato Bandar (kot). Pekena nasik beriani gam dalam kambing kuzi! THIS IS THE BEST PART OF MY RAYA THIS YEAR!


Adakah terliur..??? Kambing beranakkan nasik yg maha lazat..!

Pastu pekena kambing tergolek dot, pastu gi raya umah Aunty Koji kecik. Sini takde lain, sume nak melantak laksa Johor dia yg best. Walhal perut memasing kemain full lagik kan..



 
hmmm... lazat tak terperi...

Pastu seme pakai nat balik tdo. Tido di hari raya..? hmmpph!



Raya 2nd

Gi Raya mana aa umah kedua. Oh just pegi umah Mak Besar beraya kot. Mak Besar ni kakak Tokmak yg eldest. Apa nak buat, hubby nye atok nenek dah takde. So ziarah jela org tua yg mana ada.. Pastu beraya la lagi sebuah dua rumah then balik. Petang paling best! Gi raya umah my ex-roommate masa kat Banting dulu. Sungguh bernostalgia! Dah la pekeba Arissa ngan lontong ngan kek ngan kuih muih umah dia. Sampai ke malam aku kenyang nok!


With Jieha and mama dia yg best!


Malam ada open house kat umah Aunty Tie. Mak dah keletihan nyah... Tak bermaya je aku..



Sofiya enjoy main bunga api. for her 1st time....


Raya 3rd

Pagi ni pegi la beraya rumah sapa ntah kan. Ada laksa johor gak tapi takleh lawan Aunty Koji kecik nye. Pas raya sini teka kita raya mana pulak? Kee.... RUMAH!!! Haha... balik ler tunggu orang datang.. Saya dah tukar uniform dah, pakai baju biasa. Nak wat cemane, jadik tukang basuh periuk belanga.. Dah petang tu kitaorang raya la pulak kat Plaza Angsana.. Sempat singgah Sedap Corner carik Thai dishes.. Tak larat dah asyik telan nasik minyak, nasik beriani je.. Berminyak tekak I taw... Pastu sempat la rembat2 baju sehelai dua before ronda2 Pantai Lido. Eh awat dekat benar Singapore aa... Cam kalo terjun berenang 4-5 kayuhan dah bley sampai. Eeee tak bestnyeh!

Balik umah dah dekat Maghrib. Balik2 mama cakap tadi Badrul Muhayat (dia ni sedare mare gak aa nan hubby) datang ngan anak bini dia. Cam boleh datang masa aku kuar kan..?? Masa aku melangut tanak datang plak. Nasib baik Badul Talian Hayat, Kalo Abang Aaron Aziz datang, memang la aku ralat sampai minggu depan!


Ni la rupa Badrul tu.. Buat yang tak kenalla.. haha..



Haa ni abang Aaron saya.. Agak kacak juge kan.. ^_^


Pastu lom sempat rehat sibuk la plak nak packing coz hubby nak jugak balik KL malam tu. Aku ingat nak stay satu malam lagi tapi ntah. Dia nak balik jugak. Adakah bosan di rumah sendiri..? Nge.....



So camtulah Raya saya pada tahun ini.. Meriah kan...???? Meriahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh sgt!

4 thoughs.. on "Raya pada tahun 2009"

miss J said...

ihhh gamba i tuh hehe.time kasih datang beraya. mak soker skals!

Pearl Akasia on October 12, 2009 at 3:46:00 PM GMT+8 said...

hai..
lama tak singgah sini..tak sempat la.busy sket2 + line tenet yang tak berapa ok..huhu.selalu jam bila nak buka blog..
sikit je ke citer raya? mane lagi?? huhuhu. time ni la kalu nak tengok sedara mara kan.. ada news lagi? citer la...nk baca banyk2..heheh

日月神教-任我行 on May 11, 2010 at 12:20:00 AM GMT+8 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,性感影片,正妹,聊天室,
情色論壇

玉米蛋餅Stanly on May 12, 2010 at 11:06:00 AM GMT+8 said...

,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社

 

You know what.... Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal