Wednesday, October 21, 2009

Sedar tak ko sedang buat kelaka nok..???!

Expressed by Noorita Yusof at 4:34 PM
Kat opis kitaorang ni ada sorang colleague kitaorang ni nama dia tett... (atas sebab2 keselamatan he..) Dia ni girl yg jenis agak gempal2 dan berpewatakan selamba <-- intro dulu. nanti orang tak faham nge.. Dia ni amatla kelaka, dan suka membuat kelaka dan masalahnya dia tak sedar pon dia adalah sedang mencipta kekelakaran. Macam ada sesetengah orang buat lawak punyala berapi sampai tersembur2 air liur tapi lawak haram jadah tak kelaka langsung!
Mari kita semak sket antara lawak2 jenaka Ratu Lawak-tanpa-disedari ini..  

Scene 1
RatuLawak: *sengih*
Penyibuk : "Nape tu RL..? Boifren ek..."
RatuLawak: "A'ah.. boifren orang he..."
Penyibuk :"Ni boyfren hak mana ni.. Nombor brapa haha.." <-- cuba buat jenaka sebenarnya.
RatuLawak: "Yang no 6.." <-- serius :|

Scene 2
RatuLawak: "Korang kenal tak ada abg yg bawak bas HP kita tu.. Baik tau dia.. ensem lak tu hehe.."
Penyibuk :"Huh...?? Yg mana RL..? Kitaorang tak penah prasan sapa2. Sama je blaka.."
RatuLawak:"Ala yg nama Rain tu.." <-- Nama saya Rain..??
Penyibuk : "Kami tak pernah tau nama2 drebar bas kita tu RL ekeke... Ni yg mana ni...?" <-- Memang tak penah hafal dan perasan jenis2 drebar yg ada. Yang botak ke, yg rambut kontot ke apa ke..
RatuLawak: "Ala.. ni ha gambar dia.. he.." <-- sambil tunjuk enpon dia.
Penyibuk :"Huh...?? RL sempat snap curi2 gambar dia dalam bas yek... kemain haha.."
RatuLawak: "Taklah.. Dia MMS gambar dia kat orang.."
Penyibuk : ...............  

Scene 3
Penyibuk : "Eh tadi kan, kita tengok ada satu video ni.. Orang mati kena letrik kat India.. ngeri siot..!"
RatuLawak: "Ala orang penah tengok sendiri ngan mata orang..."
Penyibuk : "Yeke RL? Kat ne..?"
RatuLawak: "Ala.. kat sekolah orang dulu.. Budak tu pandai... Dia nak pegi stadi obersea tapi bapak dia tak kasik. Bapak dia soh masuk UM."
Penyibuk : "Tanak masuk UM sampai bunuh diri???" <-- terasa terhina kerana budak buduh itu menolak utk masuk universiti terbaekk dia Asia!
RatuLawak:"A'ah.. dia tanak... Pahtu dia panjat ada satu bangunan sekolah tu pastu dia terjun atas wayar letrik" <-- tiket kapal terbang express ke neraka.
Penyibuk : "Wah...!!! RL tau camne..? RL baca paper ke..???"
RatuLawak: "Taklah.. org tengok sendiri masa tu.. Orang yang 1st skali tengok.. Masa tu dah nak maghrib dah.. brasap lagi. Perut dia abis terburai.." <-- muka selamba nak mam!
Penyibuk : "Ha.. Camne RL leh tgk lak masa tu. Tak balik lagi ke..?"
RatuLawak: "Eh orang Penolong Ketua Pagar Sekolah ok!.. Orang la last balik tiap2 hari sebab kena tutup gate".
Penyibuk : *dah berguling*


Scene 4
RatuLawak: "Orang nyampah betul kalo nak bayar loan bank Tuutt tiap2 bulan. Mesti kena gi bank dia sebab takleh maybank2u!"
Penyibuk : "Sama la kita. Dah la tak banyak branch. Pastu salu bz nak gi. Kadang dah pegi, skali mesin down la pulakk..!"
RatuLawak: "Eh orang kan, kalo mesin rosak, orang tepon je kastemer service dia. Complain time tu jugak! Cam eh mesin awak rosak ni! Dah la saya takde masa nak datang bayar. Awak ingat saya tak bz ke..? ngan meeting lg ngan keje byk lagi.. Datang2, mesin pulak rosak! Kalo camni saya nak bayar blan depan lah! sekaligus 2 bulan! bla bla bla.."
Penyibuk : "Eh kita kan kalo mesin rosak terus cam ok, blah!"
RatuLawak: "Eh boleh complain la wak... Ada tepon putih kat tepi dinding tu.. Angkat je pastu complain. Nanti derang noted masalah kita.."
Penyibuk : "Kita tak pernah tau ada boleh komplen2 gini wak.. Tepon putih lagi kita tak pasan." <-- sapa perasan angkat tangan!
RatuLawak: "Betull ada... pegi check tak caya.. Kadang orang saja2 je angkat tepon tu saja buat2 cakap ada problem. Ada skali tu sampai sejam orang borak!"
Penyibuk : *pengsan*


Scene 5
RatuLawak:"Smalam orang pegi spital tau.. sakit perut sangat2.. pastu orang park la dekat emergency tu. pastu ada guard tanya - apsal letak sini? mana pesakit?"
Penyibuk : "Abis awak jawab apa..?"
RatuLawak: "Kita jawab la kita la yg sakit"
Penyibuk : "pastu guard tu cakap apa?"
RatuLawak: "Dia bagi orang park kat situ pastu bagi kad OKU ni kat orang.."


Scene 6
RatuLawak: "Orang ari tu kan pecut kete balik Ipoh tau.. Laju orang bawak.."
Penyibuk : "Owh.. brapa RL bawak?"

RatuLawak: "160".
Penyibuk :
"Wah! RL bawak Viva kan? Bleh ke 160?"
RatuLawak: 
"Iya... orang ada amik video masa tu... tak caya tengok ni" <-- sambil tunjuk video dia shoot meter kete dia.
Penyibuk :  "Hahhhhhhh??? Pecut boleh pulak sempat amik video??"
RatuLawak:  "Orang dah biasa dah... Nasib mak orang tengah tido kat sebelah time tu".
Penyibuk : *DIE!*




Ok...... tu baru stengah per suku dari lawak2 buduh yg dia buat tapi dia tak sedar ok. Kalo nak kumpul mmg kalah buku Ujang aku rasa. Stiap kali borak ngan dia end up mesti macam agak sewel. Sebab gelak gila2 tapi dia kata dia tak buat kelaka pon sebenarnya. So kenapakah gelak.






Ko lagi kelaka dari gambar ni nyah...!

6 thoughs.. on "Sedar tak ko sedang buat kelaka nok..???!"

zura on October 22, 2009 at 11:42:00 AM GMT+8 said...

waa.... drebar bas hp yg mana nehhhh.... sgt skandalisme la... hehehe...

Noorita Yusof on October 22, 2009 at 2:32:00 PM GMT+8 said...

zura: ala abg bertatoo dan rambut panjang tu ingat tak. yg bawak bas macam kete F1 tu hehe..

:.aYesHaaHmaD.: on October 22, 2009 at 9:50:00 PM GMT+8 said...

Adus ieta...lawak gila...adakah antara kwn2 di team kita dulu? I mean Ericsson skali lah.. Drebas bus mms gambar tak tahan..Dulu Abang Joe tak MMS pun gambar kat wawa<------ nak kenekan wawa..heee..dasat dr semua org ni..

Noorita Yusof on October 23, 2009 at 9:16:00 AM GMT+8 said...

sha... harusla ada kan. budak ericsson ekeke.. off record sini ah. nak on record sila ym saya haha..
lupa nak cite, abg rain tu penah hantar dia balik umah ngan bas HP hokey. mmg takleh mencabar dah tahap kegodaan dia hehe.. n wawa mmg jauh ketinggalan la coz penah skali tu wawa tegur dia dlm lif tau. Dia bleh tanya wawa balik "Awak kenal saya ek..saya tak prasan lak awak." Tercabar uollss!!!

:.aYesHaaHmaD.: on October 23, 2009 at 12:03:00 PM GMT+8 said...

~~toing~~ hanya tuhan yg tahu dlm hati wawa ckp apa..$#^$^&*^#%.. so DIVA...

lyana on October 29, 2009 at 7:40:00 AM GMT+8 said...

laaa baru nk saspek wawa. hahaha..camni hari2 ceria je di opis sebab ade membe camni. :D

 

You know what.... Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal