Saturday, February 20, 2010

My little angels...

Expressed by Noorita Yusof at 11:41 PM 2 thoughs.. Links to this post
Lama tak tulis pasal anak2 kan..

Well, I have something to write about them tonite.. The latest update..


My eldest, Ainin Sofiya, the beauty princess..




Favorite Quotes:-


- "Tanak kawan mama lagi dah.." - Kalo merajuk.
- "Sofiya bgtau papa.." Kalo ada menda dia nak buat tapi kita larang.
- "Aiyo.. mama cakap bontot..." - Kalau tersebut word 'bontot' Same goes to ayat2 keji yg lain seperti 'bodo', 'busuk', 'be*ak' dan pengejian2 lain..


Favorite Foods:-

- Spaghetti Bolognaise (sejak bila pulak anak I jadik cam Madelize Zima nih..)
- Nasik ayam (turun terumun dari sejak ada gigi)
- Mee sup (sama jugak kes turun temurun)
- Nuggets
- Roti chocolate
- Orange & seedless grapes
- Air RX
- Makan mesti nak taruk kicap. Mmg dasar anak papa betul. Kalo boleh air pon nak taruk kicap!
- She's anti to any jajang2, kerepek2, chips, air2 manis lain selain air RX dia.


Progress:-

- Loves to speak English! Uuuu suka la sgt speaking even kadang2 dah jadik macam cakap German. Opps bukan bermakna mak bapak dia suka speaking London kat rumah ye. Kadang2 je selit pon. Tapi ni sume gara2 Mickey Mouse Clubhouse, Dora the Explorer, Little Einstein, Hi-5 or hatta Tom & Jerry sekalipun.. (So jgan marah kalo anak2 kita suka tgk katun ke apa. It's good in other way, anyway..).

- Manja! Tak dapat apa nak mesti terus bergenang air mata. Nangis pesen takde sound punya. Air mata menderu je turun.. But! Bila kita tegur je cam "nape sayang.." terus pecah tangisan dia..!

- Girls iare always girls! Skang dah tak main dah makeup2 mainan lipstik tipu2 ke apa. Nak yg real punya. Abis lipstik mama, eye shadow, blusher segala kena kebas. And event she has her own make-up bag!

- Pandai lipat kain baju. Skang senang sket keje mama kan. Dah ada assistant lipat baju. Baju dia ngan baju adik dia skang mama takyah lipat dah :)

- Suka toys masak2. Rasanya tiap2 minggu beli toy masak2. Takpe.. Anak dara mesti kena pandai masak kan sayang.. So mama rela. Tiap minggu pon tiap minggu lah..

- One thing, dia ni tak suka sgt mengemas. Dah main pastu toys tinggal je bersepah macam laut warna warni. Penat dah bebel and event penah ugut masukkan toys dia dalam beg plastik sampah nak buang. Lepas pada tu rajin la kejap, pastu balik smula perangai lama. Eee...

- Dah improved kemahiran melukis & coloring dia. I don't deny that she is mini me! Apa yg Ieta suka dia mesti suka. ^_^

- Aku bersyukur hantar dia kat nursery skang ni. Even agak mahal gedegang, namun education yg derang bagi tu is very very good. Tell u, asma-al-husna or any wirid2 indah yg kuar hari2 kat astro oasis tu dia dah boleh ingat. tu belum campur surah2 lazim sume. mama pon dah tak ingat dah. dok saja2 dia mesti baca wirid2 tu.. malu mama kadang2.. but I'm so so glad..! Semoga menjadi anak yang solehah sayang.. :)

- Fast pickup! It's general, but Ieta selalu lupa dia tu baru nak masuk 4 tahun. kadang2 rasa dah 10-11 tahun. Ieta boleh share2 cite ngan dia, luah masalah sume. she's so matured!

- byk la kot menda lain nak up dia (kalo bukan kita sapa lagi nak puji kan), tapi tak ingat dah..


All time favorite character:-
Mickey Mouse! (not Minnie ya. Mickey. Yes blue! Not pink!).




And last but not least, my prince Ahmad Mu'az..





Wordings:-

- Mama! Papa! Tukpa! Tukma! Kakak! Abah!
- Cat!
- Lagi!
- Nak!
- Air!
- Car!
- Woof Woof! (ajuk anjing cine sebelah)
- Hi Hi Hi...! (kunun jadik hantu)
- Pom! Pom! (kalo main tembak2)
- Gigi..! (nak gosok gigi)
- Usu.. (susu)


Favorite Foods:-

- Adik mmg tak cerewet makan. sental je apa ada. he.. tapii paling suka biskut oreo ngan air rut bir.


Progress:-

- Boys are boys! Dulu kalo kakak dia main kete mainan ke or any toys, sume elok je terjaga. tak rosak. Tapi skang dah pass kat adik dia, jahanam! kete mainan dah jadik cam kete kebal. bawak laju2 pastu langgar dinding! panjat grill. panjat kusi meja. joget2 atas meja. 'merempit' atas basikal and anything lah yg boys salu buat. you name it!

- One thing dia suka main barang girly girly kakak dia.. suka usik meja solek kakak dia.. suka join masak2 ngan kakak dia.. nasib baik masih berciri macho seperti di atas. kalo tak riso gak mama hehe..

- Cepat cakap, cepat jalan, cepat tumbuh gigi dari kakak dia. Mmg progress laju betul anak bujang mama ni!

- Senang sgt2 jaga dia. Bangun malam sekali je. Tak suke nangis dan macam2 lah. Pendek kata dia lagi selalu mengalah dari kakak dia.

- Manja! Tengah2 main dia boleh datang kat kita peluk sambil cakap mama....... kepala lentuk2.. pastu cium2 pipi kita.. ^_^

- Suka tido lam kete. Kete gerak je 15 minit, sure zzzzzzzzz punyah!

- Byklah kot tapi mama dah kramp jari hehe..


All time favorite character:-
- Mickey mouse jugak. cam kakak dia.. :)



I am so blessed to have them in my life.. Bukan maknanya mama tanak kasik adik lagi kat korang hehe, tapi so far you're the best gifts in my life! Syukur alhamdulillah.. Semoga Allah sentiasa memelihara kalian dan dikurniakan kesihatan yang sempurna. Semoga menjadi anak2 yang soleh solehah dan berbakti kepada mama papa nanti ye sayang.. :)


Thursday, February 18, 2010

Insaflah sebelum tingkahmu memakan dirimu suatu hari nanti...

Expressed by Noorita Yusof at 3:49 PM 2 thoughs.. Links to this post
Well..

Things goes worst...

I even don't know how to fix it..

Tak berdaya...

Hmm... Dunno where to start..

Mungkin bermula dari salah faham..

Membawa kepada perselisihan..

Dan secara tak sengaja.

Kisah sebenar dan realiti sebenar dirinya disebalik topeng itu terbuka..

Topeng yang dipanggil 'kawan baik'.

Berkata-katalah kawan..

Kutuklah daku kawan..

Gossiplah tentangku kawan..

Kritik lah diri ini sepuasnya..

Sejahat2 diri ini..

Sebusuk2 mulut ini..

Tidak pernah sekali kuhina dan kutuk kawan sendiri..

Apatah lagi yang dinamakan kawan sejati..

Namun kini kusedari...

Kau yang kuanggap mulia..

Ikhlas dalam bersahabat.

Rupanya duri dalam diam..

Gunting dalam lipatan..

Menikam dari belakang..



Tidakkah kau gembira..

Tidakkah kau merasa bahagia..

Berkongsi  kejayaan demi kejayaan bersamaku..

Mengecap nikmat selepas pedih berusaha..

Kau yang kuanggap sahabat..

Rupa2nya2 kau hanya bermulut mulia di hadapanku...

Berwajah manis, menyebar madu dalam berkata2...

Rupanya disebalik wajah polosmu itu..

Tertampal wajah nan hitam, bernanah..

Tekakmu penuh hanyir nista..

Jajalah kisah diriku..

Menyalaklah sepuasmu..


Maafkan aku teman..

Kerana dikau tiada lagi tempat di hati ku..

Ku doakan agar kau bahagia..

Semoga selamat dari panahan mata dunia..

Aku tidak akan lagi bersama2 mu..

Menempuh ranjau hidup bekerjaya..

Aku akan pergi jauh dari hatimu..

Dan kekotoran yang kau palitkan ke belakangku..

Tidak akan kuhilangkan...

Biarkan ia menjadi petanda..

'Ikhlas'nya kau padaku..

Terima kasih atas segalanya..

Pada mu yang pernah aku panggil..

SAHABAT....


Friday, February 12, 2010

Help me to become The Most Desirable Woman

Expressed by Noorita Yusof at 5:55 PM 1 thoughs.. Links to this post
Just a very quick update. (lupa gila nak post awal2).
Please please please kamu jangan nakal.. tapi please vote for me he...

Ok. Briefing.

Ieta ada masuk satu contest ni. Nuvafemme- The Most Desirable Woman.
So alhamdulillah I've been shortlisted to the final top 3 and at this stage, I will need all MALE voters outside to vote for me!

Yeap, only MALE saja leh vote (malangnya) and the lucky voter will stand a chance to go makan with the winner. cool!


Ini adalah lawan2 saya.

From left: Cay Kujjpers is the winner of Estee Lauder model search for 2008 and right, Jazmene Lim is the 2nd runner up winner for Miss Earth Malaysia 2008. And both are models and soooooooo sexy! Plus Cay is the cover girl for Clive mags and Jazmene is for FHM mags!

The only Hijabi is me. So mari kita buktikan bahawa wanita bertudung mampu member saingan senget gitew..!

And this is my page. Promise me jangan gelakkan video gedik I tu ye!? PROMISE!!

My Page- Interview nyah..

My Page- Amber Chia time..!


So guys, please please go to  http://www.nuvafemme.my/ and do VOTE for me - NOORITA BINTI YUSOF ya!

Undi dibuka sampai hari Ahad ni 14th Feb 2010 sahaja! Cepat-cepat!  Bantulah saya mencapai impian menjadi wanita yang paling menawah.. cewah!!  Hehe.. Macih kawan2... ^_^
 

You know what.... Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal