Sunday, March 28, 2010

Yummmm~

Expressed by Noorita Yusof at 3:04 PM 2 thoughs.. Links to this post
I'm in the mood of cooking and eating... muehehe...


 Last Saturday nye menu..
Keli masak bercili
Ayam masak merah
Sayur tumis bayam
Kerang goreng cili api
Telur dadar
Sarsi ais


Last Friday nite nye menu..

Nasik ayam hullahup.. nge...


Yesterday nye menu..

Ketam masak lemak cili api..
Bendi goreng
Kembung goreng for kids
Ayam goreng


Last but not least... Today's menu..

Kari Ayam
Telur dadar
Budu selengkapnya
Singgang aya for kiddies..




I'm loving it... :)










Monday, March 15, 2010

T.E.N .S.I.O.N

Expressed by Noorita Yusof at 12:05 AM 1 thoughs.. Links to this post
I was tooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo bz nowadays!

My life in office is totalllllllyyyyyyyyyyyyyy robots!!!

I want to reduce everyone's burdens but me myself suffers while the others enjoying their sweet moments like no need to worries about anything..

I just can't take it anymore..

Really push me to the limits!

Wednesday, March 3, 2010

Geli gila!

Expressed by Noorita Yusof at 10:03 AM 4 thoughs.. Links to this post
Pagi ni ada seekor cicak yang dalam keadaan koma terbaring kat lantai dapur kitaorang.

Kita ingat hidup lagi mana tau landing jap penat ke apa. So buat2 tak nampak je lah.

Skali hubby cakap "Yang, tolong buang cicak mati kat dapur tu. Karang bersemut plak. Kita nak buang tapi geli."

Kita cam haaaaaaaa sudah arwahkah cicaks itu..? Kukira masih bernyawa..!

Tell you kita mmg la brani nak buang2 unggas serangga ni but NOTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT reptiles!!!! Please!!!

Kasik la kita lipas ke, tikus ke, lipan ke hatta muntah yg ada ulat2 gonggok di dalam pon boleh lagi nak pejam2 mata nak amik buang.

Tapi kalo haiwan bereptilia, mintak mahap ampun la bang...... memang tak boleh!!

GELI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kita try la nak amik tisu lapan blas gulung nak kutip cicak tu tapi tengok pon dah nak pengsan.

Hubby kata pakai la penyapu kita cam eh penyapu tu nanti nak sapu satu rumah lak. Eee dengan kesan2 kematian cicak kat bulu2 tu YUCKS!!

Then hubby kata pakaila penyapu buruk kat luar tu.

Fine la, kita try. Tapi sorry ............ memang tak boleh! Dah la cicak tu kaler hitam.. YUCK YUCK YUCK!!!

Hubby cakap tu bukan cicak keturunan uganda ke apa tapi dia jadik hitam sebab dah nak mati. WHAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Geli gila dengar ayat tu!!! Wek!!!!!!!

So passing punya passing batang penyapu tu last2 hubby terpaksa la tunjuk ciri2 macho kacak bergaya akhirnya.

Dia la pegi sapu cicak tu keluar.

Thank god!

Kepada cicak cicak sekalian, kot ye pon nak menghembuskan nafas terakhir, silalah carik tempat yang tawadduk sket ye. Kat jamban ke (senang daku nak flash), kat atas atap ke, kat kaki lima depan umah ke mana2 la asalkan tak nyusahkah hidup daku.


YUCKS!!



 

You know what.... Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal