Wednesday, March 3, 2010

Geli gila!

Expressed by Noorita Yusof at 10:03 AM
Pagi ni ada seekor cicak yang dalam keadaan koma terbaring kat lantai dapur kitaorang.

Kita ingat hidup lagi mana tau landing jap penat ke apa. So buat2 tak nampak je lah.

Skali hubby cakap "Yang, tolong buang cicak mati kat dapur tu. Karang bersemut plak. Kita nak buang tapi geli."

Kita cam haaaaaaaa sudah arwahkah cicaks itu..? Kukira masih bernyawa..!

Tell you kita mmg la brani nak buang2 unggas serangga ni but NOTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT reptiles!!!! Please!!!

Kasik la kita lipas ke, tikus ke, lipan ke hatta muntah yg ada ulat2 gonggok di dalam pon boleh lagi nak pejam2 mata nak amik buang.

Tapi kalo haiwan bereptilia, mintak mahap ampun la bang...... memang tak boleh!!

GELI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kita try la nak amik tisu lapan blas gulung nak kutip cicak tu tapi tengok pon dah nak pengsan.

Hubby kata pakai la penyapu kita cam eh penyapu tu nanti nak sapu satu rumah lak. Eee dengan kesan2 kematian cicak kat bulu2 tu YUCKS!!

Then hubby kata pakaila penyapu buruk kat luar tu.

Fine la, kita try. Tapi sorry ............ memang tak boleh! Dah la cicak tu kaler hitam.. YUCK YUCK YUCK!!!

Hubby cakap tu bukan cicak keturunan uganda ke apa tapi dia jadik hitam sebab dah nak mati. WHAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Geli gila dengar ayat tu!!! Wek!!!!!!!

So passing punya passing batang penyapu tu last2 hubby terpaksa la tunjuk ciri2 macho kacak bergaya akhirnya.

Dia la pegi sapu cicak tu keluar.

Thank god!

Kepada cicak cicak sekalian, kot ye pon nak menghembuskan nafas terakhir, silalah carik tempat yang tawadduk sket ye. Kat jamban ke (senang daku nak flash), kat atas atap ke, kat kaki lima depan umah ke mana2 la asalkan tak nyusahkah hidup daku.


YUCKS!!



4 thoughs.. on "Geli gila!"

liyana on March 3, 2010 at 12:12:00 PM GMT+8 said...

ehehe...kelaka la kak ieta nih..nk putus urat kentut dgr..agaga
kite kalo cicak x geli lngsung sbb nmpk comel je.haha
tp kalo lipas eee tolong la xleh tgk lgsg.geli sungguh...meremang bulu roma..eeee

zura on March 5, 2010 at 10:44:00 AM GMT+8 said...

hehehahahha...

One on March 5, 2010 at 9:04:00 PM GMT+8 said...

eheheheheh leh tahn 2org ni tkt ker cicok..eheehehe br sekor...kalau cicok tu mati sefamily xtahu r gane :D

CikNaa on March 2, 2012 at 2:52:00 PM GMT+8 said...

cicak2 sekalian ckp, baiklah puan! sedia menurut perintah.. hoho :D

 

You know what.... Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal