Friday, April 16, 2010

Kisah Kek (ii)

Expressed by Noorita Yusof at 6:24 PM

7 thoughs.. on "Kisah Kek (ii)"

Byzura Razali on April 16, 2010 at 8:32:00 PM GMT+8 said...

dear, itukan rezeki u.Allah dah tentukan. Cepat/lambat Dia yg tentukan.Wish u all the best :)

Anonymous said...

suruh dia pi daftar kek dia kat perbadanan harta intelek. bodo.... pasal kek pun nak ek. huh.

Jastina said...

Salam...

Sbg pembaca blog yg tak berapa kenal dgn mana2 pihak... yg pastinya kat sini ada hati yg terluka...

Apa kata Ieta bekerjasama dgn 'sahabat' sbg tanda terima kasih kpdnya yg pernah menjadi 'guru' di awal penglibatan dlm bidang busines cupcakes ni. Contohnya 'order' yang tak 'tertangan' jgnlah ditolak terus, berilah kepada 'sahabat'.

Noorita Yusof on April 22, 2010 at 11:47:00 PM GMT+8 said...

byzura: tulah.. rezeki ada di mana2..
anonymous: faham perasaan dia. tp saya tau apa saya buat..
jastina: pernah offer kat dia tapi ditolak. katanya sibuk.. dan pernah bagi sekali nama dan nama blog dia kat majalah.. tanda terima kasih yg tidak berbelah bahagi..

MaS PuTRi on May 4, 2010 at 6:51:00 PM GMT+8 said...

hi kak ita, i suggest u entertain sahabat tu. just belanja dia ke. hmm atau kalau u pernah buat benda2 ni semua, sah2 la dia jeles tu.

Anonymous said...

i agree dgn idea Jastina.
since dua dua pun bersahabat.. dan mmg dlm biz sama.. jd bile u tak menang tgn dan customer pulak perlu order tu urgent,
jd pass la pd sahabat itu. seperti dlm chinese-biz-community-network. mereka biasa pass pass customer pd rakan biz yg lain.
sbb yg penting mereka dpt bantu customer dptkan apa yg customer mahu (ye la.. especially bila customer perlukannye urgent).
jd takde la customer tu disappointed.. tak dpt order cupcake utk farewell ofis mate ke.. utk nak bwk sebagai buah tgn bile visit
rumah org ke.. etc..
at the end of the day, customer akan decide sendiri la mana yg dia suka/fav. ataupun if/when customer masih curious nak try
u punye, mungkin setelah dgr2 dr org lain atau nmpk dlm majalah etc.... dia tetap akan dtg balik lain hari yg tak urgent utk
try u punye.. dan masa tu some sanggup tunggu.


akhirnya win-win utk semua.. biz u, biz sahabat, dan customer.

Noorita Yusof on May 23, 2010 at 6:35:00 PM GMT+8 said...

I dah try pass the order to her. tapi dia tanak. so what shud I do?

 

You know what.... Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal