Sunday, May 30, 2010

Tiada yang lebih bahagia dari ini...

Expressed by Noorita Yusof at 12:17 AM
I'm in kampung rite now..

I mean in my own hometown..

I just realized yg everytime I balik sini, mesti tak sempat nak explore sume then dah kena balik kl..

Kadang tak sempat masuk sume bilik kat umah ni pon and I left.. again..

Kadang2 rasa sedih.. But.. this is the way yang telah kupilih..

Kawin dengan orang luar and kerja di luar.. Jadi terima je lah kan..

Just to share the fav spot of mine kat umah ni dan sekitarnya masa kecik2 dulu sampai ke alam2 remaja before dibawa 'pergi' oleh seseorang yang bernama suami...


- Bilikku syurgaku..

My fav spot eva! Tempat berangan.. Tempat baca2 balik surat2 cinta dolu2 kala.. Tempat nangis bila sedih.. Tempat stadi kadang2 bila tahap-belaja-secara-formal-dimeja-stadi dah berakhir, hatta tempat saya berangan2 depan cermin serta termenung2 di tepi grill tingkap jua..


- Bilik stadi.
Ingat tak post ni..? Yeah... Ini adalah bilik stadiku selepas tamat tempoh menjadi jawatan bilik tido. Ekceli bilik ni kecik sket. So bila ala2 dah anak dara tu parents saya pindahkan saya ke bilik lagi satu. agak2 besar sket la.. sebab kadar angan2 pon dah makin besar kan ahaks! Jadi bilik ini dah menjadi bilik perah otak dan saksi saya mengajar diri sendiri. yeap! I ni paling lemah sabjek history. dah try kaedah membaca macam2 dah benak jugak tak reti. last2 kena beli papan itam satu then buat2 ajar diri sendiri baru la pandai haha..


- Dapur
Mmg tak heran ni jadi spot place I.. Kata suka masak dan makan.. Takkan masak kat bilik air kots kan he..



- Pili air kat tepi rumah.
Dulu masa kecik2 suka sgt tolong2 ibu bapa menyiram pokok bunga dan juga membuang segala rumpai dan juga mencuci longkang sekitar rumah (ayat sket nye karangan wei). Then dulu suka main2 pondok2 kat situ even dulu ada seketul busut besaaaaaarrr kat sebelah. Even orang dok cakap2 kata busut berantu ke apa I pedulik hapers.. Nway bukan berantu pon. Masa abah cangkul busut tu, yg ada kat dalam adalah puluhan telur ular.. eee ngeri...


- Kawasan belakang rumah.
Tempat main badminton ngan adik or abah. Oh terasa gila semangat kesukanan ah dulu2. Tetiap petang mmg wajib ah jadi Lin Dan (mentang2 mamat ni baru menang kan. tiba2 je lupa Lee Chong Wei dah..).Kalo tak main badminton, pegi ronda2 beskal LeeRun ngan adik sekitar kawasan kampung. Best wo! Kalo lalu kat tmpt abang2 tgh lepak, mmg kompem derang siul nyelah! haha.. gelenya!


- Beranda belakang rumah.
Dulu ada buai kat sini. Salu la berangan2 sambil ingat kat boifren.. kalau bulan posa, dah abis2 masak tu, lepak2 kat buai baca magazine sementara tunggu waktu berbuka.. Takpun tempat borak2 ngan ma pasal gossip hehe..


- Jamban kat sebelah bilik tido.
Dalam umah saya ada 2 bilik jamban. Just nak highlight je. Punyala bz dan balik sekejap je kan, sampai kadang2 jamban ni pon I tak sempat nak jengah! aaaa ralat!



Eh banyak la fav spot saya ekceli. Setiap inci rumah mmg fav spot lah pendek kata! Tapi yg paling fav skali adalah ibu bapa. Rasa balik tu tak sempat nak manja2 macam dulu ngada2.. kena korek2 tinga ngan ma.. pastu abah antar gi situ sini.. sume tak dan.. kadang2 balik umah rasa macam tetamu.. tak sempat nak pakai baju dalam almari.. sume tak sempat.. paling lama pon boleh lepak kat kg kalo cuti bersalin huhu.. lagi satu, kalo brenti keje muahaha..

Ni belum masuk bab fav spot kat umah tok ke. fav spot kat skolah ke. fav spot kat bandar ke.. Oh God! How I miss KT very2 much! I really hope I can settle down here..
Yes saya memang anak manja and suka berkepit dengan ma abah. Jadi anak tunggal selama 11 tahun mmg cukup buat aku rasa tmpt paling bahagia pernah aku tinggal adalah di bawah ketiak mereka huhu..

So now.. Esok malam dah nak balik KL :(

Back to reality.

Kembali pada perlumbaan masa.

Kembali ke debuan kota.

Menghadap wajah2 hipokrit..

Hati2 yang sentiasa resah dan jengkel terhadap orang lain.

Rimas!

Ku tetap akan menghitung waktu.

Untuk kembali pulang ke kampung halamanku.

Diri sebenarku...

4 thoughs.. on "Tiada yang lebih bahagia dari ini..."

liyana on May 30, 2010 at 12:18:00 PM GMT+8 said...

best kan bila sesekali balik kampung...

cleoputri on June 3, 2010 at 9:59:00 AM GMT+8 said...

sesungguhnya...i feel so touched!

Noorita Yusof on June 8, 2010 at 12:30:00 AM GMT+8 said...

liyana: best sgt2! :)
cleoputri: setiap kali nak balik kl smula mesti nangis.. :s

cleoputri on June 11, 2010 at 10:14:00 AM GMT+8 said...

sib baik la kampung saya tak jauh sangat. so tiap2 minggu bole balik. kalo tak maunye nanges jugak. huhuu~

 

You know what.... Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal