Monday, November 22, 2010

Senario lagi dan lagi..

Expressed by Noorita Yusof at 3:41 PM
Nurul Annoying binti Siti Irritatingnye bila....


Senario 1
- Di sebuah dapur ketika sedang memasak2 -

Tukang masak utama : "U tau, I kan mmg la suka masak. I tak suka beli2 lauk segala ni. Tatau la derang masak tu betul2 bersih ke, baca bismillah ke tak ke.."

Tukang kacau : "Tu la kan.."

Tukang masak utama : "Macam si Aunti (Tutt) tu. Dia tu kan mmg la salu masak. Tapi kan bukan sedap pun (sambil mencemikkan bibir macam OKU). Tula pasalla kan anak dia kalo datang sini mesti nak suh I masak.. Pastu kan dia buat kari, yarabbi punyala cair. Kari kan kena pekat bla bla pot pet pot pet..."

Tukang kacau: "Iyer..?" -- tatau nak komen apa dah ekceli. Gasak kau la Chef Wan tak jadi..  

Motif:
Saya tau la anda pandai dan suka gila masak. Memang bertuah la laki dan anak beranak kaum kerabat anda kan. Tapi takyah nak cite pasal ketidakpakaran orang lain pulak.



Senario 2
- Baru balik beli pampers dari Giant (bantai je. jika anda adalah Tesco fan, sila tukar jadi Tesco).

Penyibuk : "Wah beli apa tu?"

Kena layan si penyibuk : "Pampers.. Pet Pet ada less"

Penyibuk : "Oh beli Drypers lah."

Kena layan si penyibuk: "Dah beli dah kot kan."

Motif:
Motif suruh gi beli jenama lain pulak? Lain la pesanan tu sebelum kejadian. Ni dah beli siap sume nak komen lagi. Lain la tambah, "Sila beli pampers Drypers bulan depan". Ok la jugak kan. Anyhow, sukati rambut gatal saya la nak beli pampers apa2 pon kan? (motif gaduh pasal lampin bayi??)



Senario 3
- Sambil lepak2 buang masa dan menonton tv -

Penyibuk tu lagi : "Eh tau tak orang sebelah tu beli kete baru lagi sebijik"

Kena layan si penyibuk tu lagi: "Yeke? Kete apa?"

Penyibuk tu lagi: "Atoz ke apa. Padahal dah ada 3 kete dah beli buat apa lagi kan"

Kena layan si penyibuk tu lagi: "Agaknya sorang satu kot.."

Penyibuk tu lagi: "Yela buat apa pakai sorang satu.. Banyak kot duit beli kete banyak2 pastu takde tempat nak parking.. heh."

Kena layan si penyibuk tu lagi: "....."

Motif:
Yang anda sibuk dengan jumlah gandaan kereta jiran sebelah tu kenapa. Sila jenguk ke halaman rumah sendiri. Tuan rumah 2 orang tapi kete ada 5? Ada orang datang ketuk pintu rumah lantas bertanya pada anda - "Apsal awak pakai kete banyak2 ni. nak angkut orang ek. Atau awak jual bahulu sebagai side income..?" Pengajarannya tu lu punye pasal la kan nak pakai kete banyak mana setahun. Jaga kain dalam sendiri sudeh..



Senario 4
- Perbualan kosong sekadar memecahkan tembok kesunyian di dalam kereta-

Penyibuk lain pulak: "Tau tak rumah si tettt tu yarabbi punyalah bersepah. Ari tu I pegi sana kan, selipar sume tak susun. Pastu design rumah dia kan kat luar nampak besar tapi kat dalam kecik je. Ape benda la arkitek dia bla bla bla..."

Kena layan si penyibuk ni jugak: "Iya..?"

Penyibuk lain pulak: "A'ah pastu masa nak pegi kenduri anak dia tu kan, dia punya pelamin letak senget. Teleng kepala aku nengoknya"

Kena layan si penyibuk ni jugak: "Style kot.. keluaran terbaru Pak Abu. Eh, jap lagi kita singgah rumah you jap ek. I nak tumpang sembahyang"

Penyibuk lain pulak: "Eh rumah I tak kemas la you.. Kain baru angkat setambun kat kerusi tak sempat lipat lagi. Pastu pinggan dalam sink I tak sempat nak cuci tadi. Lantai lak dah seminggu tak sapu, mop lak bulan lepas. Bilik air nyot nyet nyot nyet..."

Kena layan si penyibuk ni jugak: "....."

Motif:
Satu jari tuding kat orang lain, 4 jari tuding balik kat kita. Tak caya, kasik demo skang tengok?



Kalo nak list down senario2 ni mmg sampai tahun depan tak abis (ala tahun depan sebulan lebih je pon lagi)? Nanti ada senario best yg mencanakkan kepala beta update lagi ek.

Renung renungkan dan selamat beramal...

1 thoughs.. on "Senario lagi dan lagi.."

liyana on November 22, 2010 at 4:07:00 PM GMT+8 said...

sgt setuju. sibuk nak mengata orang padahal diri sendiri belum tentu sempurna.

 

You know what.... Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal