Tuesday, December 21, 2010

Nana. At last...

Expressed by Noorita Yusof at 3:36 PM
Sudah agak lama tidak bermain taging2. Terasa agak veteran di situ. Tapi Puan Nana sudah mengetagged saya, dan adalah sudah lama tertangguh maka saya gagahi juga menyudahinya. Sorry Nana for the delay (ayat ala2 isi kandungan email di tempat keje gitu..).

Isi kandungan tag adalah:

------------------------------------------------------------
Once you have been tagged, you are supposed to write a note
with 25 random things, fact, habits, or goal about you.
At the end, choose 25 people to be tagged.
You have to tagged the person who tagged you
If I tag you, its because i want to know more about you
------------------------------------------------------------

Dan saya tatau nak start cemane lantas saya tiru Puan Nana nye isi sket eh. Takpe ekh?

******************************************************************************
Simple facts about me:-

1. Sudah 5 tahun berkahwin, sudah (sudah ye, bukan baru) ada 2 anak. One girl and one boy yg comey2 cam mak dia (kasik up skets ekeke)..

2. Anak pertama dari 2 adik beradik sahaja. Adalah sikit tapi best gak adik badik sikit ni. Takyah pening2 bila time raya nak kasik2 angpow segala.

3. Adik saya adalah lelaki dan sudah berjanggut dan berbulu tapi saya masih suka kiss pipi dan peluk dia bila jumpa & masih pimpin tangan dia pabila melintas jalan.

4. Saya berasal dari Pantai Timur dan kawin dengan orang Selatan setelah berjumpa di barat daya.

5. Mempunyai dual personaliti bergantung kepada keadaan dan orang2 persekitaran. Akan menjadi pendiam dan very the pemalu bila berada di tempat dan di kalangan strangers (hanya senyuman menjadi senjata) & akan berubah sekelip mata menjadi orang yg gila2 dan asyik ketawa je bila bersama dengan family dan kawan2 rapat.

6. Baru nombor 6 ke..? Ingat dah nombor 16.

7. Belaja menda lain tapi keje menda lain. Maksud saya bukanla saya belajar sains kimia organik dan tiba2 bekerja mengukur jalan. Tapi dulu saya adalah line grafik dan creative2 tapi skang jatuh ke gaung server dan perkara2 mamabosan dan yang sewaktu dengannya.

8. Dahulu saya TIDAK pernah membuat/menguli/mengayak/membakar kek mahupun biskut namun sejak setahun yang lalu saya sudah memiliki my own bakery business. (Kasik letak link nak promote la konon).

9. Selain dari itu, untuk melengkapkan gelaran perempuan tamak, saya juga berkecimpung di dalam bidang modeling secara sambil sambilan. Suka2 ati sahaja. Side2 income di samping berpeluang merasa perasaan gila glemer.

10. Gila cracking kepala berfikir dah baru je sampai point no 10. Apende lagi aku nak kelentong nih.

11. Oh ya. Ini adalah fakta penting! Patut letak nombor satu tadi. Saya adalah seorang wanita yang KUAT makan, SUKA makan, ASYIK-ASYIK makan dan apa2 lah yg berkaitan makanan. Dari zaman anak dara aka keding cam cicak kobing dulu mmg saya kaki pelahap. Motif - nak kasik berisi. Tapi skang orang cakap badan saya dah ok tapi saya still nak makan byk jugak. Maybe ada cacing kerawit di dalam perut.

12. Rentetan dari fakta ke-11, saya harus diet <-- boleh blah! Saya TIDAK pernah diet sepanjang hayat saya setakat ini. Kalo saya berdiet saya akan jadi lebih nipis dari papan lapis. Jadi kekurusan yg saya miliki ini adalah semulajadi dan tiada pengaruh botox di situ.

13. Saya tidak dapat hidup tanpa 5 perkara - My doter, my son, my mum, my dad & my handphone. Takde laki takpe. Serius!

14. Oh ya. Fakta keenam. Tak dapat hidup tanpa DUIT! hoho..

15. Ok la. If takde laki payah gak. Karang orang panggil janda berhias pulak. Ok la. Laki is included. (jgn majuk je mr hubby. nanti kita belikan pizza ekh).

16. Saya mempunyai ibu bapa yang amattttttttttttttttttttttttttt sangatttttttttttttttttt penyayang dan baik hati. Segala ayat2 positif dalam dunia ni saya dedicatedkan buat mereka. I am so lucky to have them as my parents!

17. Saya juga mempunyai ibu bapa mertua yang sangat mengambil berat dan cukup cukup cukup sporting! Terutama mak mertua sayalah. She's my best fren!

18. Saya kerja kat Cyberjaya walaupun tak pernah terlintas dalam hati sanubari nak keje sini. Takde hati langsung! Usah kata nak pandang muka Cyber, nak baca nama C.Y.B.E.R.J.A.Y.A pon tak hingin. Tapi roda adalah berputar. Yang kita tanak tula dapat. Aiseh. Takpelah rezeki kan. Alhamdulillah..

19. Oh ni pon penting jugak. Saya paling benci orang hipokrit! Enuff said.

20. Juga paling benci sang talam dua muka dan pembawa gossip. My usual advise to them - GO GET A LIFE!

21. Menjadi sedikit panas di atas sebab fakta ke 19 dan 20. Skang kena fikir ikan nemo utk menenangkan fikiran.

22. Saya suka ikan emas yang saya panggil Nemo. Tapi dia dah balik ke laut..

23. Saya suka nak main dengan kucing tapi saya penakut jika kucing tu bertindak pantas memanjat riba. Memang la aku jerit satu kampung.

24. Saya suka seni. Saya suka menari. Saya suka poem. Saya suka pantun dan syair. Saya suka menyanyi (Tapi suara sedap sket dari minah yang kena reject masa ujibakat Mentor). Saya rasa jika saya masuk Idola Bintang Kecil dulu kan mesti saya dah kaya macam Siti Nurhaliza.

25. Fakta terakhir. Saya suka apa yang saya miliki sekarang. Kerana saya rasa ini adalah takdir terbaik yang pernah saya miliki. :)

******************************************************************************

25 person to be tagged --> Saya mengetag sapa2 lah yang nak buat. Semua readers blog ini. Macih....

7 thoughs.. on "Nana. At last..."

liyana on December 21, 2010 at 3:47:00 PM GMT+8 said...

suke fakta yg terakhir. :)

Noorita Yusof on December 21, 2010 at 3:51:00 PM GMT+8 said...

liyana: :)

MaS PuTRi on December 21, 2010 at 6:57:00 PM GMT+8 said...

setuju dgn liyana! "ini adalah takdir terbaik yg pernah saya miliki" is the best quote! u ar so lucy kak norita =)

Noorita Yusof on December 22, 2010 at 8:18:00 AM GMT+8 said...

mas: thank u dear.. mmg la ada sentiasa akan ada perasaan tak puas hati di mana2 kan. still compare life with others.. tapi apa yg ditakdirkan mmg adalah yg terbaik utk kita kan. Allah dah tentukan. Pasti ada hikmah disebaliknya.. :)

Anonymous said...

Так вот состыкавалась такая пара и я решила свинтить с этих уроков. говорю не хочешь в парк, пойдем в баскин-роббинс, мороженного поедим разного, посплетничаем, я угощаю. че в школе плесенью покрываться? подружка опять не в какую. говорю ты чего такая скучная, весь учебный год еще впереди, успеем еще научится всему.

[IMG]http://2nt.ru/images/logoicon2.png[/IMG]
[IMG]http://v7em.com/go/head.gif[/IMG]
Мы не публикуем:
скрытое порево , домашнее русское любительское порно фото , садо мазо клуб , simpson 3d cartoon секс Ту и т. д.

Miss Moon on January 4, 2011 at 11:24:00 AM GMT+8 said...

hahahhah klaka la eita

Anonymous said...

Hey, I am checking this blog using the phone and this appears to be kind of odd. Thought you'd wish to know. This is a great write-up nevertheless, did not mess that up.

- David

 

You know what.... Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal