Monday, January 3, 2011

Anak2 yg sekolah mak bapak yg cuak..

Expressed by Noorita Yusof at 3:05 PM
1st entry on 2011!! Happy New Year everyone...!!
(Blog pasal NY resolution dan sejarah2 2010 akan menyusul kendian..)


Pagi ni terdengar la satu perbualan di Radio Era. Era bersiaran dari sekolah Pandan apa ntah pagi ni sempena hari pertama persekolahan..

PakNil : "Ha... Kita tanya adik tahun satu kita ni.. Apa nama adik..?"

Budak tu : "Polan bin Si Polan" <-- Tak ingat sebab dah kuar ikut tinga kiri.

PakNil : "Macamana perasaan masuk sekolah baru hari ni?"

Budak tu : "Seronok!" <-- Teruja yg bukan dibuat2.

PakNil : "Nape seronok tu?"

Budak tu : "Sebab dapat belajar & jumpa kawan baru". <-- Kasik highlight sket sebab ini adalah tujuan yg disemat di dada bersebelahan dengan name tage besar gila pada tahun 1 ya. Pada tahun2 berikutnya motif utama akan bertukar pada nak cari kawan berlainan jantina yg spesial baru..

PakNil : "Bagus... Dulu tadika kat mana?"

Budak tu : "Kat Smart Reader & Kelas Fardu Ain apa ntah"  <-- Kelas fardu ain apa ntah pon ikut sama kuar ikut telinga kiri sebab teruja dengan jawapan pertama itu.


Smart Reader..

Inilah budak2 sekarang... Kalo dulu tanyala budak2 darjah satu mana pon jawapan derang adalah very the 1 Malaysia.. - Tadika Kemas.

Skang adalah seperti Smart Reader, Qdees, CIC, GCC, Tadika Montessori, Little Caliph, Little Aulad, Twinkle Tots, Twinkle Twinkle Little Star dan bermacam jenis sekolah2 yang hebat2 dan berprodukan budak2 yang tau membaca seawal 4 tahun!

Dan parents, sume berlumba2 nak bagi yg terbaik utk anak2 tersayang termasukla diri ini kan. Biar bergolok bergadai takpe. Biar tak dapat nak beli perfume DNKY yg latest pon takpe. Asalkan anak kita tak ketinggalan. Biar masuk darjah 1 akan rasa alamak kacang putih nye soalan peperiksaan ini. Sambil korek idung pon boleh score 98 markah. Kalo tak korek?


Moral of the story : Padan la budak2 skang dapat score sampai 21A (Ke ada lg yg lebih? 38A maybe? Termasuk sejarah Peleolitik dan Neolitik serta kajian kenapa Karam Singh Walia maki melayu di kala mabuk?).

Moral of the entry : Budak2 dulu lagi hebat kot sebab dengan berbekalkan hanya tadika kemas boleh je jadi angkasawan negara.

Motif tulis entry ni : Terasa sedikit emo sebab anak dara saya 1st day pegi pre school. Sedih sebab anak dah besar dan tak boleh dicium dan digomol sesuka hati lagi. Nanti kena marah.

2 thoughs.. on "Anak2 yg sekolah mak bapak yg cuak.."

Miss Moon on January 4, 2011 at 11:23:00 AM GMT+8 said...

Eita my anak teruna pun ke Pre School je ...sebelum nih tabika perpaduan muahhahahah .

Noorita Yusof on January 4, 2011 at 12:02:00 PM GMT+8 said...

moon: wah tadika perpaduan ok? haha..

 

You know what.... Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal