Wednesday, January 12, 2011

Spam SMS

Expressed by Noorita Yusof at 11:08 AM
Tiba2 saya dapat satu sms..

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
From: +628971586681
12-Jan-2011 10:49am


ini ayah lagi meminjam hp.kawan, sila beli keredit RM30, ke No, baru ayah 0178907102, ayah lgi ada masalah di pejabat polis, jgn dulu tlpn, nanti ayah yg tlpn. cepat.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Apa yang dapat kita huraikan dari secebis message ini?

Ianya adalah tak lain tak bukan adalah bodoh piang jika anda dengan pantas beli kad prabayar dan hantar number dia kat si penghantar sms ini.

Kenapa?

1) Saya tidak memanggil bapa saya dengan panggilan ayah. Yang sebetulnya adalah tetttttttt.... (karang kalo tulis ada pulak yang pegi betulkan grammar before send pada saya lagi sekali).

2) Jika 'ayah' benar2 ada masalah di pejabat polis, nape tak pinjam je telefon polis atau kawan 'ayah' tu untuk call saya balik wahai 'ayah'?

3) Mana pergi 'ibu' saya bila 'ayah' dalam  masalah? Bukankah 'ibu' dan 'ayah' saya tak pernah berenggang?

4) Sila tilik message ini skali lagi..

"ini ayah lagi meminjam hp.kawan, sila beli keredit RM30, ke No, baru ayah 0178907102, ayah lgi ada masalah di pejabat polis, jgn dulu tlpn, nanti ayah yg tlpn. cepat."


Apa apaan tuh..?

Ngapaen ngak bilang dari tadik yg lok maunya keredit guek? Aduh... Ribut ributan deh..

Lain kali 'ayah', atau should we called you ibuk ibuk bapak bapak siapa yang punya anak bilang aku.., kalau nak menipu secara taktik kelas atasan sila belajar grammar betul2 dulu.. Nah, hantar lagi sms dengan penuh konfiden baru la orang tak gelakkan..

Jadi  kawan2, sila berhati2 ya.. Jangan gatal pulak nak kasik duit free kat orang2 macam ni. Instead of dia yg bods kita lak yg bods... okies..?

1 thoughs.. on "Spam SMS"

NaNaRuZaNa on January 12, 2011 at 12:04:00 PM GMT+8 said...

saye pon penah dapat kak ieta...tp dah ayah saye pon polis...xkan la die xleh nak pinjam tepon balai...pastu ayah saye pakai bil...ahahhaha...klaka la derang ni...

 

You know what.... Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal