Tuesday, January 18, 2011

Unforgettable seram scene...

Expressed by Noorita Yusof at 5:34 PM
This morning HotFM ada topik mari mengingat scene2 seram daripada cite2 hantu yang pernah anda tonton.
Terpanggil (ceh terpanggil) pula saya utk mengongsi sebab call HotFM asyik tak dapat je. I mean I can get through tapi tak dapat cakap ngan Fafau, FBI ngan AG. Asyik2  Syed Faizal angkat, tanya then he said if they call back please answer. Means if they never call back sila aware yg cite kita tak best ekeke...

So from my side, apa yg saya boleh ingat adalah...
(Tajuk cerita adalah tidak mengikut susunan abjad, susunan tahun mahupun susunan ranking blockbuster. Hanya bergantung sepenuhnya pada susunan mana yg ingat dulu hehe).

Sutinah
Cite ni masa kecik2 cenonet dulu. Langsung tak ingat jalan cite tapi ingat satu je. Tulisan nama Sutinah tu. Ianya adalah kaler merah kengeri ngerian. Pastu Sutinah tu perempuan (of coz? takkan bapok?) yg pakai baju kurung kaler putih. Yang penting adalah seram sebab ianya ada muzik seram.
  
- Tak jumpa pic-


Setinggan
Ianya cerita bergenre kelakar tetapi mempunyai hantu2 di dalamnya. Paling takleh lupa ada hantu tu pakai suar sekerat lutut sebab hantu2 adalah berasal dari zaman Tanah Melayu kena serang Jepun kan.. Pastu ada scene Ibrahim Pendek bangun2 tido rupanya kat perdu pokok pisang or tengah2 celahan anak dara sebab kena angkat ngan hantu haha..

Setinggan (Lawak siot poster)


Misteri Rumah Tua
Yea.. Siapa yang tak ingat cerita ini bukan? Lagi2 80's baby seperti guek. Siapa yg tak ingat scene beranak kot mulut tu mesti ada sikit penyakit hilang daya ingatan haha..

Misteri Rumah Tua


Sundel Bolong
Ini adalah satu lagi cite antu tersohor.. Sundel Bolong-Suzanna, Suzanna-Sundel Bolong.. Kalo letak Fasha Sendat namanya Sundal Bolong. Opss! Ok berbalik pada cite Sundel Bolong tu. Bagi saya kan saya paling tak leh lupa part dia makan satay manyiak2 gilah pastu sume kuar kot itu bukan lobang hidung ah tapi itu lobang manyiak busaq kat belakang dia. Pastu dia hirup sup pon srushhhhh baeek nye kuar kat belakang gak. Dalam erti kata lain ni namanya hantu pembaziran ekeke..

Sundel Bolong


The Eye
Ni bila dah besar panjang sket la.. First cite seram ever tengok kat wayang. Paling takleh lupa scene ada apek tua dalam lift terawang2 giteww kaki dia. Scene biasa je kan tapi saya masih kah kau ingat ya.. I tengok cite ni dua kali kat wayang, dua2 ada orang kuar panggung time scene ini ya. Sila jangan perkecil kecilkan apek tersebut. Lagi satu scene kat hospital, yg tiba2 ada hantu perempuan tua bisik kat telinga heroin - "HO TONG NGAAAAAAAAAAAAAAA...." Bukti? Saya masih ingat ya kata2 tu sampai sekarang. Dengan gigih tanya kawan cina apa maksud dia. Kawan saya kata boleh jadi 2 maksud. If  "Hu Tong Nga" maksudnya sejuk.. If "Ho Tongg Ga" maksudnya sakit.. Gitu la kot. Ingat2 lupa dah eden. Tiba2 jadi mari belajar bahasa Mandarin la pulak kan..

The Eye


The Eye 2
Punyalah saya berdecap kagum dengan cite The Eye first jadi saya nak berdecap jugak tengok cite The Eye yang second. Hero lain (hero Thailand kot.. ensem kot..) heroin lain tapi tak kira lah.. Ok, scene yang tak leh lupa? Part yg heroin tengah tunggu cab ke apa, tiba2 ada jatuh 2 ketul orang terjun dari atas bangunan betul2 depan dia. Ibu dan anak. It's like PAP!!!! Terkapar kat lantai kepala darah2 and mata cam melilau sana sini. Dan perlu ke ada kata2 - "Mak.. Kenapa saya sakit mak.. Kenapa.." (Setelah dialihbahasa). Belum pon abis terkejut part tu, time heroin  masuk cab plak, tiba2 dia perasan dah ada orang rupanya kat tempat duduk belakang cab tu. It's a girl rambut panjang ditocang, tengah tengok kat luar tingkap.. Pastu heroin try pejam mata and bila dia buka balik NAH! tu dia! Girl tadi tengah dok merenung dia dekat2 tapi muka tarak. Just rambut je satu kepala depan belakang.. Huwaaaaaaaaaaaaa....

The Eye 2

Shutter
Apa lagi trademark cite Shutter? Of coz la part antu perempuan tu bertenggek atas bahu dia! Impact? Setiap kali saya lenguh2 bahu maka saya akan terbayang ada orang dok bertenggek atas bahu saya!

Shutter

Nang Nak
Kalo nak cakap pasal cite Thailand sampai tahun big bang pon tak abis2. Cite Nang Nak pulak saya tak leh lupa part dia terjatuhkan limau nipis ke apa pastu agak2nya dia malas nak turun bawah amik kan, dia adalah memilih untuk memanjangkan tangan dan mencapai limau tersebut.. Pemalas betulla..

Nang Nak


Ju On
Apa lagi kan? Of coz scene merangkak di tangga dan suara "aaaakkkkkkkkk" sang ibu antu..

Ju On



Mistik
Cerita seram Malaysia pertama yang lepas masuk panggung after Malaysia kena berpantang cite antu. Cite antu Malaysia je, cite antu Thailand ke omputih ke elok je lepas lembaga penapisan pilem. Ok dengan cerita ini saya bukan ada pengalaman seram, tapi pengalaman NGERI! Believe it or not, that time me and boyfren (skang hubby la kan) tengok cite ni kat panggung wayang GSC Mid Valley ok? Konon nak tengok la setakat mana kehebatan cite ni boleh lepas ke panggung kan. Memang awal2 dah di bear in mind ianya adalah cite Prof Razak tapi kita abaikan perasaan annoying itu demi maruah bangsa. Lepas je 20 min tayangan, saya rasa telinga saya dah 40% pekak. Cite ni patut letak tajuk Jeritan Meriah Beramai-ramai ataupun Mari Menjerit Sampai Anak Tekak Lebur ataupun Menjeritlah Sampai Kiamat. Jerritttttttttttttttttttttttttt je dari awal sampai akhir. Nak nak akak Rita Rudaini Posh Beck malaysia tu. Ya astaga.. High pitch gila kalah Celine Dion. Cukup 30 min tayangan, say babai to cerita seram Malaysia di panggung!


Mistik



Jadi apa scene seram anda?

4 thoughs.. on "Unforgettable seram scene..."

NaNaRuZaNa on January 19, 2011 at 8:18:00 AM GMT+8 said...

Yaaaaaa......die post skali gambar plak dah...lalu xleh la saye bace entry kali ni....haihhh....

Noorita Yusof on January 19, 2011 at 9:59:00 AM GMT+8 said...

haha apsal apsal ekekeke

!k@ on March 3, 2012 at 4:23:00 PM GMT+8 said...

huhu..misteri rumah tua..sy ingat sgt cita ni..tp xtau tajuk..masa tgok ni kecik lg..impak dia..sy mmg betul2 ingat hantu beranak ikut mulut.. =)

Anonymous said...

I noticed some dimples on my butt when I was preparing
the use of one device allowing the rearrangement of the particles
of fat along with pelt. It makes common sense that adults
Atl decoration resarher nd ftness xrt wh hs ben heling svrl mn nd
wmen n differnt ras. only apply the Massage Application to the cutis
any effect, it mustiness be in conjunctive with a full dietregimen.
It is an gentle to apply, non-greasy the company.

Look into my blog ... cellulite reducing shorts
my website :: anti cellulite treatments

 

You know what.... Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal