Friday, February 11, 2011

Mumbling...

Expressed by Noorita Yusof at 5:14 PM
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
WARNING: Entry ni boring nak mampus. Sekian, terima kasih.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------


If you notice, recently I only mumbled about such a fun fun thing and stories here.
Dah lama gila tak meluah2 perasaan, tak puas hati sini tak puas hati sana.

Why?

Ada banyak sebab. Antaranya, malas nak kusam2 kepala otak fikir menda2 tak best. Lagipun my surroundings skang ni byk membantu. Due to my drastic change of my hanging-around pattern even the way I think also sudah tukar, so I got less issue to complaint about. Like none of my business so why should I care??

Well. Saya pasti, saya setakat ayat di atas ni, ada dah buat2 cebik bibir tu. Again, dulu saya sangat kisah. Skang, tak kisahlah.. Asalkan anda bahagia, saya turut bahagia.

Tapi saya cuma pelik dengan segelintir perangai manusia. Yang jenis pada pandangan dia, dia je yg betul. Apa orang lain buat sume tak betul.

Sampai urusan masa depan, perancangan kita, sume juga nak dimasuk campur..?

I'm 31 years old for God sake, and matured enough to make my own decision. Yes, thanks a lot for your concern, but if you're too concern, ia boleh menjadikan kemenyampahan. Dan dari kemenyampahan menjadi..? KEBENCIAN..

And for me.. I admit, mungkin hati terlalu lembut. Tak reti nak marah2 suka2 hati. Tak reti nak meradang2 tak bertempat. Tak reti nak mengargue. Tak reti nak berkasar suara especially pada orang yg lagi tua. Tapi bukan bermakna saya boleh dipijak2 dan ditekan2. Pernah dengar tak dengar - orang yg jarang marah, kalo sekali marah..???

So, please, don't test my patience. Selagi hormat masih ada, selagi itu saya boleh menurut. Tapi jika sampai limitnya, jangan sampai ada yang terluka ya.

Apa yg aku membebel kat sini pun tak tau la.. Mungkin kalo kawan office baca, ingat saya marah kat boss atau colleague. Kalo family baca ingat saya marah kat bapak sedara. Kalo kawan baca ingat saya marah kat kawan hok paling tua sekali. Kalo penjual murtabak pasar malam baca ingat saya marah kat mak dia hok tukang bungkus tu. Terpulang la pada penilaian masing2.. Saya meluahkan je.. Tak mengurang mana2 pon. Cuma buat pembaca pening2 lalat je sket..Hehe..

Jadi, moral of this post? Ntah kawe pon tok tahu.. Saja2 je nak membebel kot.. Skali skala kan..
Abaikan je la..



0 thoughs.. on "Mumbling..."

 

You know what.... Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal