Wednesday, February 16, 2011

Seni Mengenalpasti

Expressed by Noorita Yusof at 11:50 AM
Suatu perbualan di sebuah chatroom

A : "Hi morning.. How r u.."

B : "Morning, good.."

A : "Bz ke?"

B : "Biasa2 je."

A : "U tau tak, yesterday bla bla bla, pot pet pot pet, chot chet chot chet.."

B : "Yeke??

A : "Iya.. Pastu kan nyot nyet nyot nyet, sok sek sok sek.."

B : "Oh.."

A : "Hahaha.. Tula.. Pastu kan yada yada yada.."

B : "Icic.."


Jika ini lah corak perbualan, sila teruskan dengan - "Oklah, catch u later ya.. bye..". 
Jangan sekali2 sambung - "Oh ya, you tau ari tu si bla bla bla ni dia kan pot pet pot pet.."

Cemane tau..? Sila rujuk pada 10 seni mengenalpasti ini:-

1) Takde tanya kabar kita balik.
2) Most of the feedback is ayat pendek tak lebih dari 4 huruf.
3) Setiap tindakbalas mengambil masa sekurang kuranngnya 10 minit.
4) Tiada pertanyaan balas.
5) Aura kekepochian tiada di situ.
6) Jelas serangan dari satu pihak saja.
7) Kalau ada seni membaca hati secara maya, boleh dapat tau dalam hati dia cakap - "Bila la dia ni nak stop.. Tak kosa aku nak melayan.."
8) Bila kita nak cakap bye, dengan cepat nya dia mereply - "Ok!". Nah.. Disitu terpancar nur kebahagiaan.
9) Lepas je conversation berakhir, tiba2 je letak status BZ atu letak status Do Not Disturb atau paling terus terang Logout terus.
10) Dia tak pernah2 msg kita dulu. Asyik kita je dok hai kat dia.


Jadi kawan2.. Renung renungkan dan selamat mengenalpasti... ^_^



2 thoughs.. on "Seni Mengenalpasti"

Miss Moon on February 16, 2011 at 11:55:00 AM GMT+8 said...

ha tew tandanya org tew ajak bergossip ....kadang ai berminat kadang ai cam hishhhh asal busy body nih ....kadang kiter ada kije ajar ngumpat laks tak koser ...

Noorita Yusof on February 16, 2011 at 11:57:00 AM GMT+8 said...

haha betul2.. kalo tang mood ok mmg on je. tapi kalau ada kiasan2 tersembunyi di situ paham2 la kan hehe..

 

You know what.... Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal