Wednesday, February 23, 2011

Sesekali kita ambil tahu...

Expressed by Noorita Yusof at 11:10 AM
I admit.
I'm not good in politics.
Neither domestics nor international.
Totally sucks.
Jadinya, saya memang tak reti nak mengulas panjang2 pasal any politic issue yg sedang berlaku di dunia kita pada masa ini.
Namun dipertemukan dengan seorang insan yg sangat celik mengenai ini.
Yeap, my husband.
Remember saya penah bgtau yg buku2 dia adalah sume yg berskala kemengantukan berganda pagi saya?
So politics, just a piece of cake from his interest.
Daripada Malay Dilemma from Dr. M membawa kepada ideologi politik semasa di Timur Tengah.
Setiap kali dia explain, saya cuma mendengar, nak join debat, ilmu tak ada. Nak komen, lupakan saja ler kan.
Namun dalam kebluran saya ini, dia selalu mengingatkan.
Apa yg berlaku pasti ada yg tersirat. Namun majoriti dunia hanya memandang yang tersurat..
Anything happened, there will be always a master mind behind.
There will be always a reason..
There will be always a plan..


Bercakap pasal krisis di Timur Tengah.

(Ni apa yg saya faham dari sudut pikiran seorang yang bernama Noorita Yusof. Yang mendapat input daripada Ahmad Ariff. Bukan nye suara dari Najib Tun Razak).

Teori domino di Timur Tengah.
Jika kita perasan, kenapa la asyik Timur Tengah je dok berantakan dari dulu.
Dari zaman Bush serang Iraq, sampai kejatuhan Saddam, Osama Laden di Afghanistan, Egypt, dan yang paling baru di Libya.
Kenapa America tak attack Netherlands ataupun Antartika?
Jawapan? Sendiri cari, tak tau sgt nak ulas.

Bush, dengan fahaman ideologi yg hanya mahu menyerang.. Serang Iraq, serang Pakistan.
Obama, ideologi baru, demokratik. Tidak menyerang, namun menyelamatkan.
Bush, duit sume dah abis sebab dok belanja ke military stuff.
So apa tinggal utk Obama?


Mind.


Serang la pulak melalui minda.

How?

Facebook, Twitter, ect ect.

Bukti?

Bagaimana huru hara tercetus di Egypt?
It's from the Facebook. From the person who called pengasas Google.
Facebook and Google sapa yg cipta?
And the domino effects terus merebak..
Satu persatu pemimpin (yang zalim, bak kata mereka) tumbang dan bakal tumbang.
Not any single bullet involved.
Senjatanya adalah rakyatnya sendiri..


Tersurat??

Misi rakyat utk menumpaskan pemimpin zalim.
Jihad menegakkan revolusi.

Tersirat?

Misi America dan para illuminati berjaya lagi..



Want more?

- http://www.apfn.org/apfn/obama-nwo.htm
- http://www.worldlibertytimes.com/2008/03/obama-hillary-mccain-bloodline-to.html
- http://www.apfn.org/apfn/barack_obama.htm
- http://www.youtube.com/watch?v=daxnUMUnolc


2 thoughs.. on "Sesekali kita ambil tahu..."

liyana on February 23, 2011 at 12:39:00 PM GMT+8 said...

oh sy suke entri ni kak! thumbs up! :)

Noorita Yusof on February 23, 2011 at 3:16:00 PM GMT+8 said...

liyana: sekadar share apa yg tahu :)

 

You know what.... Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal