Friday, April 15, 2011

Senduk senduk Fifi.....

Expressed by Noorita Yusof at 9:51 AM
Dah lama ekceli saya skip Panggilan Hangit kat Hotfm tu. Bukan apa rasa cam bosan la plak.
Rasanya dalam 5 call, 4 dah tau dah sapa yg call. Pastu blakon2 pretend2 terkejut la pulak. Clue? Bila awal2 lagi dah tanya ni sapa from mana.. Pastu bila dah tau kena panggilan hangit, terus tanya sapa yg kenakan dia. Kaedahnya nak nama pengena dan dikena tu berkumandang di udara.. Hek eleh..

Ok2. Tak semua la kan.. I kan macam Raja Petra. Suka ati mak bapak sedara saya nak tulis apa kat blog pastu tak ngaku point kat sapa hehe..

So panggilan ari ni saya dengar sebab yg tukang hangitkan orang tu adalah Fifi si senduk sotong hehe..
Nak gak dengar dia menggatal ngorat orang kan. Tapi belum abis dengar saya tukar station lain sebab rasa mamat tu macam tau je. Si Fifi ni pon satu, ada ke ngaku nama dia Fifi. Sebut la nama Maria Mariana ke, Maria La Usurpadora ke.. Ni Fifi satu Mesia tau tu si Wak AG kan.. Appada..

Makanya point sebenar saya nak cite ni bukan pasal sotong ke, kerang ke atau ikan siakap. Tapi kisah nyah atau nama manjaan - noks noks ni ngorat jantan kan.

Sapa jantan tu? Adalah orang paling rapat ngan saya, sapa lagi kalau bukan boyfriend aka tunang aka suami saya kini..

Tak tau lah tang mana ke hebatnya, tang mata ke istimewanya Mr Hubby ni sampai selalu jadi tumpuan aweke2 berhalkum kita ni. Dulu masa couple, kalo gi jalan2 dan lantas berselisih dengan 'awek2' ni kan bukan they all melirik kat haku tapi menyengih kat boifren ku..?? Apakah menyengih pada yg kau ada apa yg aku ada..??

Kalau takat sengih tu boleh lagi. Ni sengih dan mengekori?! Derang macam tak peduli la saya kat sebelah kan, dia tau dia nak menggedik jugak. Yg Mr Hubby pon satu. Makin kena ikut, makin galak dia dok gelak sebab kelakar katanya. Time tu kelakar la kan. Tapi bila sampai tahap makrifat berikutnya..? Tak ke naya..

Lagi menjadi2 masa Mr Hubby penah masuk majalah pelam tu lagi sensasi tu. Apalagi kalau bukan majalah Mangga zasss... Don't ask me how and how the pose was tapi adalah memang menarik2 awek2 halkum kita ni menjadi histeria (la kot). Punyala banyakkkkkkkkkkkk surat cinta dia dapat. 40% je dari perempuan tulen ya.. Selebihnya..??? Sendiri mau ingat... Dan kalau dah namanya awek halkum, kasik lak surat cinta kat marka halkum jugak, apa kes...?? Harus la ada ayat2 sensual seperti "Adik suka tengok dada abang yg bidang.. Kalau baring kat situ bestnye...", "Saya nak call abang boleh? Nak jugak dengar suara abang yg merdu tu" (mana kau tau merdu tak merdu?), "Yaya suka tengok mata abang, menikam kalbu..", "Boleh tak nak amik kanda jadi abang angkat dinda...?" dan macam2 seribu satu patah ayat2 muntah darah yang lain lagi lah. Belum kira yang siap pos gambar. Yang hado...!

Saya masa tu geli tu geli jugak. Tapi saya mengencouraged dia utk balas. Nak gak tau apa progress kan haha.. Tapi Mr Hubby cakap jangan cari nahas. Betul gak hehe..

Bukan kata orang kirim surat. Reporter yg bertanggungjawab menyeret Mr Hubby ke lembah kemempelaman ni pon 2x5. Boleh di tengah2 pagi yang hening dia sms Mr Hubby ajak teman outstation pegi Kelantan. Kesunyian takde orang teman katanya (ewah..?).

Dah masuk alam pekerjaan dan dah kawin pun aroma penarikan masih ada kat dalam diri dia. Ada pulak rakan sekerja ajak tido rumah.. Ingat niat suci ada tersemat di situ tapi bila sms seterusnya menyatakan bilik dia kosong sebab kawan sekatil (sekatil ya. diulang. SEKATIL) balik kampung dan sekarang takde kawan, ha kau jgn nak mengada2 ya. Karang kena rogol sapa susah..??

Rupa2nya kan baikla kita susah hati boyfren kita or laki  kita kena ngorat dengan seorang gadis atau mak janda sekalipun takpe. Ianya adalah normal.Tapi jika dia dingorati oleh kaum sejenis, perasaan geli dan ngeri tu berganda2 I tell you. Takut..... Tapi yang penting empunya diri tu kena kuat iman la kan. Karang terjerumus Nauzubillah..

So nyah.. Boleh pandang pandang.. Kenot pegang pegang ya... ;)



"Hi abang... Ngorat la saya ngorat la ngorat la..."

3 thoughs.. on "Senduk senduk Fifi....."

liyana on April 15, 2011 at 10:02:00 AM GMT+8 said...

haha cian akak yer, incik hubby muke jambu sgt kot? hehe

NaNaRuZaNa on April 15, 2011 at 10:17:00 AM GMT+8 said...

dulu slalu ingat abg arip adalah adik kak ieta sebab muke same...tapi bkn maksudnye kak ieta nmpk tua,tp sbb kak ieta yg sulung...tgk muke adik kak ieta plak,xsame langsung ngan kak ieta...huhuhu...

Noorita Yusof on April 18, 2011 at 1:43:00 PM GMT+8 said...

liyana: agaknya la sis.. mmg jambu air eheh..
nana: kan.. ramai mmg ingat kami adik beradik pon.. semoga jodoh kuat amin.. :)

 

You know what.... Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal