Sunday, May 22, 2011

Kiddies Report Card

Expressed by Noorita Yusof at 8:18 PM
Yesterday adalah hari ibu-bapa-guru atau dalam kosa kata standard nya Parents Teachers Day..

Pagi gi school Mu'az and yeap what do you expect for an almost 3 years old kid kan..? Except buku2 yg diconteng2 kaler di sana dan sini ekeke...

Sang cikgu siap ada dalm 5 buah buku untuk ini budak kicik, buku jawi, buku math, buku english, buku bm and mind book tapi hasil dalam dia sume adalah sama. Kaler telinga sikit, kaler satu kelopak bunga, kaler tayar kereta sebelah dll haha.. Anyways, one thing dia kaler tak conteng..! I was like wow!!.. At least kan.. Karang dia boleh jawab soklan matematik tu mmg harus mama register sekolah Adi Putra sat gi hehe..

And komen kat report book - Very shy boy, quite (yea rite.! haha..), bersosial, creative dan lain2. (tak ingat doh). Alhamdulillah at least takde laporan seperti nakal dan suka tarik rambut kawan, suka conteng dinding, suka ludah dan jelir dan perkara2 lain yang meng-Astaghfirullahkan..




Dan abis school Mu'az petangnya gi school Sofiya lak. Ni lagi cuak sebab ada exam. And the best thing is teacher tak bgtau pon bila exam. Huwa..!! Apa la result anak aku tak stadi keras nih.. Lagi pulak hari dia exam tu cikgu kata dia datang lambat. Yeap, last week ada skali dia datang lambat sebab dia sakit perut. Kol 9 baru pegi antar.. Mana nak tau hari tu ada exam.. uhuk uhuk.. Cian anak mama struggle agaknya.. :(



Saat itu sudah tiba! Bila teacher present markah Sofiya we're like ha..???

She got 2 papers with 100% marks and 2 more papers yg score more than 90%! Without intensive revision on the nite before yg buat aku cuak tuh! One of the paper yg 100% adalah bahasa Mandarin ye kawan2. Mandarin!

And the teacher said dia cam tak caya la Sofiya score sampai 100 kan mana tau tiru kawan2 cina dia ke. Then dia buat personal checking with Sofiya, tanya balik soalan sume and ternyata anak saya ini mmg tau bahasa cina. And among the non Chinese student my girl is the best! Mama so proud of you girl.. :)

So skang Sofiya dah jadi my personal teacher for Mandarin language. Boleh la faham sikit2 kalau orang borak2 (sikit je ye.. banyak2 kalu wo pu che tao..). Kira Ing, Ek, Sang, Sek sampai She' pun dah hafal dah.. Haha cewah bangga la konon kan.. Dapat belajar bahasa ketiga hehe..

Now we're considering to send her to Chinese school.. Ok tak agak2 huh..?

0 thoughs.. on "Kiddies Report Card"

 

You know what.... Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal